Apple/Mac
-
viper1993
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Apple/Mac
Skusal som, ceny su tam viac nez vyborne, napriklad take Aperture v obchode nejakych 200€ a v App store 63€. Akurat sa mi zda vyber aplikacii zatial dost maly, ale to chce len cas a myslim ze urovnou sa to neskor moze priblizit app storu ake pozname z iphonu. 
V US Store je toho oveľa viac vraj, predpokladám, že to budú uvoľnovať postupne. Milión stiahnutí za prvých 24 hod. je aj tak pekné číslo.
Viete mi povedat preco sa nemozem dopracovat k appstore? Ziaden update nemam k dispozicii...ako je to mozne?
Cez software update to musí ísť, robil si to cez system preferences?
Jj, napise, ze software je up to date....ako je to mozne kua.
Aký máš OS X?
verzia 10.5.8
Ok ale ako to kua updatnem na 10.6 ked to nejde? 
Kaslem na to....ja si pockam na leva.
Povedzte mi aspon prosim presne ceny v eurach za FinalCut Studio a Aperture.
Povedzte mi aspon prosim presne ceny v eurach za FinalCut Studio a Aperture.
Aperture stojí 63 eur cez Mac App Store. Reálne je to tuším 200. FinalCut Studio tam nie je, to nájdeš na SWP webe. Čakať na leva môžeš, potrvá to najmenej pol roka ešte, príde ti tých 30 eur tak veľa? Ako pozerám máš záujem o high-end softy čiže si zrejme zárobkovo činná osoba.
Lev bol ohlaseny na leto, to vydrzim, ano som zarobkovo cinna osoba, ale nevidim teda zmysel v upgradovani softwaru teraz, ked o par mesiacov ma vyjst uplne nova verzia a zase budem upgradovat...tolko pockam a vydrzim. Aj tak som len potreboval vediet cenu, ide mi hlavne o FinalCut Studio, kedze ho planujem v tomto roku kupit...a ked pisete ze Aperature je lacnejsie v AppStore, tak som dufal ze to tak bude aj s FinalCutom. Ale tak ked vravis ze tam nieje....skoda no...
Snow Leopard je von už rok (?), prečo si ho nebral doteraz? Popravde aj Leopard je fajn, tiež som ho mal ale 64-bit je predsa o niečom inom. Kopu iných upgradeov. Povedal by som, že na tú dobu podobný "ošiaľ" ako z pripravovaného Leva, ktorý bude mať možno pár prvkov iOS naviac. Osobne sa naň teším tiež, akurát si myslím, že tá cena tam už bude vyššia.
Ja mam Snow Leopard, ten uz bol v macbooku. Nechapem preto...
A myslim, ze nebude az taky drahy ten upgrade na lion...predpokladam, ze pojde o priblizne rovnaku sumu.
A myslim, ze nebude az taky drahy ten upgrade na lion...predpokladam, ze pojde o priblizne rovnaku sumu.
Snow Leoparda zjavne nemáš ak si na 10.5.8
O približne rovnakú sumu môže ísť, išlo by presne o rovnakú, ale ak je toľko add-onov do systému, neviem neviem.
Ok pockat, to mi tvrdis, ze pri kupe macu nieje na nom nainstalovany novy software, ale je k nemu prilozeny iba na CDecku?? kur*a fix...mam macbook rok, a v krabici este ani neotvorene CDecko Snezneho leoparda....hanbim sa...omfg ako sa to mohlo stat? 
//autoeditácia príspevku (13 Jan 2011, 14:42)
Este otazka...ked upgradujem na snow leoparda...pridem o data?
//autoeditácia príspevku (13 Jan 2011, 14:42)
Este otazka...ked upgradujem na snow leoparda...pridem o data?
Ja na ňom nainštalovaný najnovší soft stále, ale ak ti tvoje Apple Info hádže 10.5.8 tak to Snow Leopard nie je. Si si istý, že to je SL CD? Kedy presne si kupoval svoj MacBook? 10.6 išiel do releasu 28.8.2009, takže všetko po tomto dátume čo sa dostalo ku nám musí mať natívne 10.6. a po upgrade-och by si to mal mať na 10.6.6. To je tuším posledná verzia, ktorú som zaznamenal v System Update.
MAc bol kupeny v 2009...september....ano som si isty ze na CDecku je zasnezeny leopard, a pise tam MAC OS X SNOW LEOPARD
Tak netusim kde nastala chyba...museli to posrat pri instale....dokonca na CD pise Version 10.6 takze tak.
Tak teda stratim data pri upgrade ci nie?
Tak teda stratim data pri upgrade ci nie?
Nestratíš, ale sprav zálohu ak máš kde. Ja som toho vtedy nemal veľa, uložil som len tie najpodstatnejšie veci čo som chcel. Update by si mal mať do hodinky hotový.