Zdravi mam taku prozbu. Potreboval by som jeden PHP program, v kvázi príklady na súčet, rozdiel, súčin a podiel dvoch
prirodzených čísel ktorý bude generovať sadu 3 príkladov, vždy z jednej oblasti (sčítanie, odčítanie, násobenie alebo delenie).
Premenná $oblasť bude mať vždy jednu z hodnôt 1 (sčítanie), 2 (pre odčítanie), 3 (pre násobenie) alebo 4 (pre delenie). Hodnotu tejto premennej priradíme cez URI adresu. No musi byt tak aby pri súčte a súčine dvoch prirodzených čísel musí byť výsledok menší, nanajvýš rovný 100, pri rozdiele dvoch prirodzených čísel musí byť výsledok väčší, nanajvýš rovný 0, pri podiele dvoch prirodzených čísel musí byť výsledok prirodzené číslo z intervalu 0 až 100
ak by ste mali nejaky navrhy podobne priklady alebo aspon nieco tak by som bol vdacny
este dodam zakladne veci scitanie..., generovanie nahodnych cisel a tak viem ale hlavne ako spravit aby vysledok nebol veci ako 100 a tak to by mi bodlo ak by niekto poradil
nejaky PHP nadšenec?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: nejaky PHP nadšenec?
jednoducho:
podobne trivialnou aritmetikou docielíš aj ostatné podmienky pre násobenie a delenie
Kód: Vybrať všetko
$vysledok = mt_rand(0,100); //vygenerujem vysledok, ktory musi byt mensi nanajvys rovny 100
$prve_cislo = mt_rand(0,$vysledok) //vygenerujem prve cislo
$druhe_cislo = $vysledok - $prve_cislo //dopocitam druhe cislo