Mám problémy s grafickou kartou?
Mám problémy s grafickou kartou?
Poprvé vám chcem zaželat veselé vianoce a štastný nový rok!Ale teraz už k téme!Ked hrám hry najmä Sim City 4 Deluxe,vypne mi hru a naskočí celý monitor na modro!čo to znamená?Mám problém s grafickou kartou?????Vopred ďakujem za odpovede!!!
-
Šu-Do
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
nemusis.. skus ako bolo pisane.. ten ventilator.. obycajny ventilator za 100sk si napojis na molex alebo dosku a proste ho nasmerujes na ten pasivny chladic (tie rebriny) ktoru su na grafickejkopi07 napísal:mam 128mb kartu a rebrinový chladič ale mne sa zdá že ten chladič je vždy teplý niekedy až horúci!!ATo znamená že musím kupit novu graficku?
-
kore
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Podobne niečo robilo mne na gF6600GT 128MB, proste hral som hru, vyplo hru,hodilo ma do winu, a uplne vsetko kockovalo, vsektoo take pasiky po ploche lietali, atd, a tak BSOD, tak som restartol win, a grafika bola v riti, nomalne jak nacitavalo tak tam jak je win tam take pasiky, atd, a bludy, aj ešte jak bol dos, to iste, tak grafika pošla do BA sak ma ešte zaruku, a oni mi ju poslali naspat, ale niekedy to robilo, niekedy nie, vyriešil som to tak, ze som asi pred 2tyzdnami dostal novy komp, proste HDD, GRAFIKU, CPU, RAM, MB, atd.. iba proste vnutro, vsetko ostatne sa nezmenilo, a tie moje stare komponety az z tou 6600 som dal bratovi pod vianocny stromcek,
a tam vsetko fici jak ma, ziadne BUGY.. grafika tam ide 
ja som mal podobny problem teraz, že ked som zatažil komp hrou alebo filmom po 10 minutach mi hodilo modru obrazovku a hned na to reset.... dlho som na to nevedel prist co tomu je pridal som na podobnu grafiku dva 80-tkové ventilátory a stale to blblo... nakonieco som zistil ze to robila ramka.... no ale ked ti to neresetuje môže to byť aj grafickou.... ak by si chcel vidiet ako som vyriešil ten chladic na grafike tak mi napis ss a skusim to nafotit...
no takze som to nafotil aj pre ostatnych a je to vlastne take U-čko ... je to prilepene na spodu bedne... je to najlepšie riešenie ked mate vsetko este v zaruke.... este ked t lepite na spodok bedne tak to dajte takou abojstranou paskou tam aby ste to mohli v pripade potreby (reklamacie) odlepit
no takze som to nafotil aj pre ostatnych a je to vlastne take U-čko ... je to prilepene na spodu bedne... je to najlepšie riešenie ked mate vsetko este v zaruke.... este ked t lepite na spodok bedne tak to dajte takou abojstranou paskou tam aby ste to mohli v pripade potreby (reklamacie) odlepit
Re: Mám problémy s grafickou kartou?
Dobrý deň mam tiež problém ohľadom grafickej karty. Ak ju nejako zaťažím tak mi padne obraz ako keby sa stratil kontakt z graf kartou a monitor po čase prestane na ňu reagovať. Nemá niekto tiež takýto problém alebo vie čo sa stým dá robiť ? Ďakujem veľmi pekné a prajem šťastný nový rok aj keď už kúsok neskoro:)
-
vikko78
Medium Professional
takych problemov je tu milion, treba hladať....tak od začiatku.....ak ju zaťažíš, tak automaticky idú teploty hore a sú stále v norme? tak napiš aké máš teploty v záťaži...
áno máš pravdu je to ťažké ... mno neviem tiež čo by som mal všetko napísať jednoducho zapnem pc niejaká 3D aplikácia a rupne to .... práveže má iba 35 45 pri záťaží a na dlhšiu dobu tak max 60 stupňov... nerozumiem tomu vôbec čo to má byť .... ani neviem čí to je grafikou preto tu píšem či to niekto nepozná... a robí mi to od v tedy keď som dal do pcčka service pack 2 na viste ... ale neviem kvôli čomu to je bol aj reinštal .... neviem skúste mi napísať niejaký návrh je to fórum dúfam že to nikomu nevadí ale keď ja nemám ani šajn čo to je ...
-
vikko78
Medium Professional
skus dať win+r, tam napiš dxdiag a tam by mala byť karta zobrazenie a tam ponuka test...test 2D a test 3D....neskúšal si iný OS? win7?
ako náhle spustí test padne obraz ... neviem mám najnovší ovladač neviem čím to môže byť ... spravilo mi to raz pred pol rokom ale to som nemohol zapnuť ani win bol v servise a hovorili mi že im to nič nerobí ... okamžite ako sa načítala plocha tak bác... a teraz mi to robí zase ale ... win mi ide a niekedy to ide aj normálne a niekedy nie .... vôbec nechápem... ďalší nápad nemáš ?:)
-
vikko78
Medium Professional
nápad? už len odskúšať kartu v inom kompe, poprípade si hod do svojho kompu inú kartu a vieš na čom si....len tak pre istotu..pred instaláciou ovladačov si určite odstránil staré...však? potom by som skusil odinstalovat dx a nahodiť nový, lebo ak ti padá v teste, tak môžeš mať problem v dx...
Ja mam tiež problemy s grafikou, ide o to že sa strašne hreje, napríklad ráno zapnem pc a hned pozrem na teplotu grafiky a tá už ma 60 stupnou
, po dvoch hodinách ešte viac
Začalo to robit len nedávno v hre v ktorej som mal predtým 50 fps mam teraz 30 a menej a to dost vadí.
PC pravidelne čistím od prachu a asi v lete som nanášal novú pastu pod chladič.
Nejako to nechápem, ked boli v lete velké teploty grafika šla paradne a teraz v zime sa hreje, nevie niekto niečo proadiť?
Je to Geforce 9800 GTX+
Začalo to robit len nedávno v hre v ktorej som mal predtým 50 fps mam teraz 30 a menej a to dost vadí.
PC pravidelne čistím od prachu a asi v lete som nanášal novú pastu pod chladič.
Nejako to nechápem, ked boli v lete velké teploty grafika šla paradne a teraz v zime sa hreje, nevie niekto niečo proadiť?
Je to Geforce 9800 GTX+
-
vikko78
Medium Professional
tak hned po zapnutí je to dosť....ked hráš a klesná ti fps, tak sa ti pravdepodobne podtaktováva...skus si poprenastavovať fan na grafe vzhladom na teplotu...mne na toto pomohol rivatuner..tu je návod.
poprípade daj na bočnicu jeden 12cm fan..neviem ako máš fany v skrini
poprípade daj na bočnicu jeden 12cm fan..neviem ako máš fany v skrini
vikko dik za rady, ale som na tom istom
fan na grafike som nastavil na 100%, vypol som pc nech "vychladne" a ked som ho znovu zapol teplota takisto 60 stupnov
a s tým fps sledoval som asi 15 minut takty v riva tuner a tie sa ani nepohli , vždy mali rovnaku hodnotu, takže tým to nieje
fps nechce vyskočit nad 30, dokonca ani ked znížil rozlíšenie na minimum a vypol všetky vylepšenia, nič
obr. hned po zapnutí pc:
fan na grafike som nastavil na 100%, vypol som pc nech "vychladne" a ked som ho znovu zapol teplota takisto 60 stupnov
a s tým fps sledoval som asi 15 minut takty v riva tuner a tie sa ani nepohli , vždy mali rovnaku hodnotu, takže tým to nieje
fps nechce vyskočit nad 30, dokonca ani ked znížil rozlíšenie na minimum a vypol všetky vylepšenia, nič
obr. hned po zapnutí pc: