Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa Gothar »

Jasne, ze sa neda uplne generalizovat, ale u niektorych znaciek mas vyssiu sancu trafit dobry kus a o tom to je.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

V podstate je to, ze kolko penazi tolko muziky. :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

No hej, ale ked kupis lacneho francuza a bude to prave taky kus ako sa postatilo kupit tvojmu otcovi, tak na servise to viacnasobne preplatis :)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Ten, ktoreho bral foter nebol az taky lacny, teda podla mna 700.000 SK (v tej dobe) nie je tak malo penazi. Ale na servise zaplatil .. uff, ani nechcem vediet. Fakt mal smolu. Vyskusal som snad vsetky mozne motory a verzie Renaultov, kt. nam davali ako nahradne auta.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

p4ra, renaulta by som ti ani ja neodporúčal. To je to totiž tak. Staré ranulty boli dobré autá. Môj kolega mal Megana, a používal ho na taxík. Najazdil na ňom 580 000 km bez problémov. Menil len spotrebáky. Keby mu ho na parkovisku jeden infantil na vylietanom BMW nerotrieskal na cimpr campr, snáď by ho mal dodnes. Poznám ale iného taxikára, o auto sa stará, aj napriek tomu ten Renault je večne v servise, a za servis už zaplatil viac ako je hodnota toho auta. Naposledy to bolo odídené palivové čerpadlo. No je to ten typ idiota, ktorý ti aj napriek tomu povie, že Renault je Renault, raz darmo... No, čo na to povedať?
Renault niekedy vyrábal veľmi dobré autá. Ale posledné roky to sú autá podradnej triedy. U Fordu alebo Volkswagenu, Seatu, Škody, Toyoty či Hondy môžeš trafiť na zlý kus. U Renaultu to je naopak. Na dobrý kus musíš mať brutálne šťastie.

Tu nejde o zatracovanie tej či onej značky. Auto je auto, je to stroj a ten sa môže pokaziť. Ale kúpou auta sa radšej pouč od iných majiteľov danej značky. A ber aj do úvahy, že tá averzia voči Citroenom, Renaultom a Peugeotom niekde vznikla. Má určitý svoj pôvod a dôvod.

Ja osobne som šoféroval dosť áut. Ale najväčšie problémy boli s Peugeotom. A to dosť zásadné. Odídená kulisa dva krát za mesiac, to nevznikne len tak. Alebo. Prišiel som ráno k autu, vopchám kľúč a nič. Ničové nič. Ani neceklo. Akoby niekto v noci vybral baterku. Dotiahli sme to do servisu a po dvoch hodinách keď k nemu došiel mechanik, vopchal kľúč do zapaľovania, auto bez problému naštartovalo akoby sa nechumelilo. A podobných prípadov, ktoré mi Peugeot 307 vyviedol je mnoho.

Pri iných autách som to nezažil ani raz. A ani nič podobné.

Rozhodne si zváž kúpu Renaultu. Sú to nespoľahlivé autá.

V tvojej cenovej kategórii by som ani nerozmýšľal nad inými autom ako je Mazda 6, Toyota Avensis, Ford Focus, Ford Mondeo.

http://autobazar.autovia.sk/mazda-6-bre ... -m6-925142 !!!!!!!!
http://autobazar.autovia.sk/mazda-6-2-0 ... -m5-855151
http://autobazar.autovia.sk/toyota-aven ... -m6-891608
http://autobazar.autovia.sk/toyota-aven ... -m5-790563
http://autobazar.autovia.sk/ford-mondeo ... -m6-882970 !!!!!!!
http://autobazar.autovia.sk/ford-mondeo ... -a6-926636
http://autobazar.autovia.sk/ford-mondeo ... -m6-921744 !!!!!!!!!!!!!

http://autobazar.autovia.sk/ford-focus- ... at--895797
http://autobazar.autovia.sk/ford-focus- ... -m5-927152
Gothar
Moderátor
Moderátor

erytro ale pozor, mazdy 6 maju problemy so spojkami, neviem ktorych motorov sa to tyka, ale davaju tam nejaky novy typ spojky a ten je vraj dost kazivy, takze na to pozor. Ale to je asi jedina chyba toho auta :)
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Tak potom si na to treba dať pozor. Idem zistiť ku ktorým motorom tie spojky dali.

//nebola na to náhodou zvolávačka?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Tak to neviem, mne len brat hovoril, ze sa o tom bavil s mechanikom v servise ked mu tam stali dve 6ky cakajuce na vymenu spojky.
Zatial som nasiel iba toto: http://forum.mazda6club.com/mtx-transmi ... ssues.html (a ludia s tym maju problemy aj v roku 2010, takze zvolavacka asi nebola)
Podla toho to vyzera na hromadny problem a ako typ pise 6i a manual.
Ale na slovenskom mazdaklube som to takto narychlo nenasiel, mozno sa Ratzi bude vediet vyjadrit podrobnejsie :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

p4ra: generalizacia - negeneralizacia, dlhorocne skusenosti uzivatelov a servisakov hovoria za vsetko, teraz nehovorime o skusenosti jedneho cloveka s jednym autom... ak Ti vsak na znacke nezalezi a si ochotny doverovat aj napr. spomenutym francuzom, nie je problem vybrat vhodny kus, ktory Ti bude vyhovovat... pripajam sa vsak ku kolegom nadomnou a zdoraznujem - mas na vyber z mnozstva znaciek, tak preco prave tu, na ktoru ludia najviac nadavaju? mas predsa na vyber z mnohych overenych modelov premiovejsich automobiliek...

k tvojmu vyberu: pises, ze nalietas 30k rocne, tzn. urcite Ti odporucam naftu... zaroven vsak pises, ze spotrebu neriesis, preto ma zaujima, ci existuje nejaky argument, ktory v tvojom pripade hra za benzin... ak nie, volil by som naftu, ak spotrebu neriesim, este to neznamena, ze auto ju musi mat automaticky vysoku...

pozeraj sa po autach typu accord, mondeo, avensis, E-klasse, mazda 6, mozno 3er, impreza... na vyber je toho dost... ak sa Ti vsak pacia najviac tie mondea, tak preco nie :)

GothaR: mas o tych spojkach nejake blizisie info? tato informacia mi akosi usla :) kazdopadne nahrada za spojku z druhovyroby vyjde na 300e, co nie je az tak zavratne vysoka polozka...
Gothar
Moderátor
Moderátor

No praveze nemam, zatial iba to anglicke forum. Nemas aspon nejaky prehlad toho ake spojky sa davaju a davali do 6ky?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hm, tvoj predchadzajuci post mi akosi usiel :) no, obavam sa, ze ak boli pri M6 pouzite dva druhy spojky, nemozme hladat konkretnu motorizaciu, ale konkretny typ prevodovky, s ktorou sa dana spojka spajala, a to bude zahrnat urcite viac motorizacii... co pozeram katalogy, tak to nevyzera na nejaku specialnu spojku pri ziadnom z modelov...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Tak potom neviem, treba sa opytat nejakych servisakov z mazdy :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

zajtra zavolam chalanom do aspekty a uvidim, co mi povedia...
Sovjet
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sovjet »

K tým Renaultom, tie terajšie už nestoja zaveľa. Od Lagún sa to celé dáko po*ralo. My našťastie máme R21 2.1 D rv. 92 a môžem povedať, že po 400 tisícoch kilometrov je stále bez GO (len tesnenie pod hlavou) v dobrom zdravom stave, akurát ten centrál ale to je typická choroba. Samozrejme kvalitná údržba každoročne s aditívom do oleja a nafty.

Tiež by som šiel do Mazdy, Hondy atď. Sú to spoľahlivé autá. Inak je pravda, že na dieselových Mondeách odchádzali váhy vzduchu?

K tej kúpe Peugeota 306 1.9D, nemyslím si, že je to zlá kúpa, samozrejme ak ho kúpil v dobrom stave, tak by to malo vydržať.
CHoBoT
Star
Star

Príspevok od používateľa CHoBoT »

caute zase sa mi trosku zmenily plany a planujem kupit auto naftu :)
moji naj asi co som nasiel
mazda 6 wagon 100kw 2l
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 103kW
mozno nejake bmw 320d combi 110kw (tam sa bojim zadneho nahonu)
skoda octavia combi I 1.9 tdi.
vie mi niekto povedat niake plus a minuts na tieto auta? popirpade nejake ine do cca 6-7tisic ecok.
na vybavu niake naroky nemam skor aby to nezralo aj travu pri ceste a boli to spolahlive auta ( nebudem mat stale v servise) viem je tu toho dost pisane len by som potreboval konkretne k tymto. lebo do tej ceny asi nenajdem nic lepsie teda do aut sa nevyznam ale tak co som cital aj tu na forku a aj pomimo.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

omg, nejake
pegasusss
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa pegasusss »

neviem ci to sem patri , ale chcel by som sa spytat aké su ceny na tú ročnu daň za auto co je podla obsahu motora ???
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomasmate »

Myslis PZP alebo Cestnu dan? Lebo dan za auto podla ccm nepoznam. :)
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

cestnu dan platia len pravnicke osoby, kazdy kraj ma urcenu vysku samostatne, treba hladat na ich strankach
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

cestna dan uz nieje, po novom sa to vola dan z motorovych vozidiel.. a platia ju ludia ktory pouzivaju auto na podnikanie teda FO a aj PO.. a ceny najdes tu: http://www.porada.sk/t155101-dan-z-moto ... ansky_kraj

ale ako tak pozeram tak asi myslis PZP ale to sa pocita trosku inak..
Napísať odpoveď