Zdielanie suborov

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
asterix3691
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Zdielanie suborov

Príspevok od používateľa asterix3691 »

Cavte , kupil sme notebook a mam aj PC . Teraz nam z internetu prisiel spravit wifi . Je to stejna IP . Chcem sa opitat , ako spravim zdielanie suborov . Ze napr. na PC dam do priecinka zdielanie subory nejaky film a do NB si to jednoducho stiahnem lebo to ide dost vlastne velmy rychlo aj posielanie cez skype . Mame to tak spravene vskole tak sa chcem opytat ci sa to da a ked ano tak ako to spravim . PC aj NB maju Windows 7 . Dakujem
smejo
Addict
Addict

Re: Zdielanie suborov

Príspevok od používateľa smejo »

na oboch nastav rovnaku pracovnu skupinu (workgroup) a pre dany disk/adresar povol zdielanie v sieti

konkretne: start -> computer -> (pravy klik) -> properities -> odstavec "Computer name, domain, and workgroup settings", napravo klik na change settings -> zalozka computer name -> "To rename this computer or change its domain or workgroup, click change" CHANGE -> "member of" workgroup - napises lubovolne meno pracovnej skupiny (na oboch pc rovnake) -> OK ...

computer -> vyberies si lubovolnu particiu/adresar, ktory chces zdielat - pravy klik -> properities -> zalozka sharing -> advanced sharing -> zaskrtnes "Share this folder" -> vyplnis share name + prava (permissions) podla uvazenia -> apply

restart
asterix3691
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Tak nenasiel som to :( pls ked dam dakomu skype icq alebo teamviewer spravite mi to ja tu napisem prčesny navod do bodky a do pismena ak by mal niekto ten isty problem
smejo
Addict
Addict

napisal som to klik po kliku podla win 7 ultimate a principialne to takto bolo aj na XP, takze verim, ze to nebude inak ani na inych verziach 7
co konkretne si nenasiel??
asterix3691
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

vobec som nenasiel zlozku computer name takze som nenasiel nic napisal som ti spravu
smejo
Addict
Addict

moja chyba :D
ked otvoris properities, tak ti hodi okno "View basic information about your computer" a potom v odstavci "Computer name, domain, and workgroup settings" napravo kliknes na CHANGE SETTINGS, a pokracujes krokmi v mojom 1. prispevku
asterix3691
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

omg no ja to raz neviem :D mam to este po SK nie EN a pls precitaj si spravu co som ti poslal a odpis mi ;)
Napísať odpoveď