Amd phenon x6 1055T

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
slavo120
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Amd phenon x6 1055T

Príspevok od používateľa slavo120 »

Chcem sa poradit ohladom par veci
..so zvisovanim CPU Bus frequency zo zakladnych 200Mhz na trebars 220Mhz sa automaticky zvisuje DRAM frequency,no a hlavne CPU NB frequency a HT frequency zo zakladnych 2000Mhz .....noo a ako mam NB a HT frekvencie udrzat v okoli tych 2000Mhz ? lebo ked zvisim CPU bus napr. na tych 220 vyskocimi mi HT A NB frekvencia na 2200MHZ noo nemozem to rucne prepisat na mne zvolenu, mozem si len vybrat z predvolenych ktore automaticky preratalo takze tam mam potom tych 2200,19.. a nizsie..preto som skor chcel znizit nasobic ..pri tychto procesoroch je to zakladne 10x200 lenze ten tam nikde neviem najst.ako by sa to malo volat ?alebo je mozne ho znizit ..pripadne do kolko je ta HT A NB frekvencia v norme, mam ju radsej hodit na tych 19..(neviem presne) lebo 2200MHZ je podla mna vela ....aa co sa tyka RAM su to Kingston 4GBkit a v popise je citujem "Maximálna pracovná frekvencia:1600 MHz " takze tam mi tiez prerata frekvenciu na niejakych 14..(neviem presne) takze to by malo byt v pohode ak mozu pracovat az do 1600Mhz ano ?
..zakladnu dosku mam http://www.alza.sk/asus-m4a88td-v-evo-usb3-d167311.htm
a chladic na procesor http://www.alza.sk/coolermasterhyper212-d127035.htm ale nechcem ist do zavratnych vyssin takze by postacit mal
prikladam aj obrazok nejedna sa presne o moj bios turbo core ratio vobec nemam ale inac je takmer totozny s mojim biosom a proste rucne tie hodnoty prepisat nemozem mozem si len vybrat take ake sa mi navysia po preratani teda napr. 10x220 ...takze piste niejake skusenosti svoje pripadne typy a rady pre mna vdaka :)

//autoeditácia príspevku (12 Jan 2011, 18:47)
a nekamenujte ma som v tom novacik ale chcem sa s tym vyhrat a nabrat skusenosti :DD...a na otestovanie stability je potom najlepsi Prime ?ci ake ine programy este ktorymi by som mal Pc prebehnut....
Prílohy
1.png
Sapo
Addict
Addict

Re: Amd phenon x6 1055T

Príspevok od používateľa Sapo »

2200MHz je úplne v pohode. Ja s mojím Athlonom chodím až do 2400Mhz.
Ale bacha. NB frekvencia nesmie byt nizsia ako HT frekvencia. Alebo je to naopak, to si nikdy nezapametam. :(
Takže si zníž HT aj NB frekvenciu na 1800MHz (aj nižšie, podľa toho, aké budeš mať FSB, pri FSB 250 by som znížil HT a NB na 1600MHz) a môžeš kľudne zvyšovať FSB.
Ale pozor! taktovanie nie je len o zvyšovaní FSB, s tým sa treba hrať, musíš zvyšovať aj napätie, testovať stabilitu počítača v záťažových programoch.
S tým chladičom čo máš môžeš ten CPU pretaktovať aj na 4GHz.

Čo sa týka tej ramky, tak tých 1600MHz máš v základe bez pretaktovania, ale musíš si to nastaviťv BIOSe (možno nemusíš, možno to máš). Ramku môžeš tiež pretaktovať, možno by vydržala aj 2000Mhz, samozrejme so zdvihnutým napätím. Ale zase bacha. Čím vyššia frekvencia RAMky, tým vyššie časovanie RAMky. Takže napríklad keď máš ramku s frekvenciu 1333MHz tak časovanie máš napríklad na CL8-8-8-24, keď máš 1600Mhz tak máš pravdodobne časovanie CL9-9-9-27, keď ich daš na 1800Mhz, možno vydržia aj na časovaní CL9, možno nie, tak časovanie zvýšiš na napr. CL10-10-10-30. (časovanie=odozva alebo letencia ramky. Čím menšia, tým lepšie). Tieto čísla hádžem len tak z brucha, takže sa tým moc neriaď, neviem aké máš ramky a čo všetko znesú.

atď časom na to všetko prídeš.

Neľakaj sa, keď ti nenabehne PC, jednoducho vyberieš BIOSovú baterku na minútu, dáš ju s5 a máš pôvodné hodnoty BIOSu.

GL
slavo120
Professional
Professional

Joo velka vdaka ;) ..tak sa s tym vyhram :D uvidim co z toho dostanem....aaa otacky ventilatora na procesore mam cez Win7 regulovat/zvisovat cez niejaky ten program alebo staci ako si to pocitac sam bude regulovat aj po pretaktovani pc...a este som si vsimol ze turbo core som mal v zaklade v biose "auto" tak som myslel ze je to pustene no ked som to prepol na "enable" az potom mi hore do listy v biose nabehlo aj tych 3300Mhz turbo core...hmm cudne ze v zaklade bolo vypnute, ale tak to len taky detajl noo :D.ked som ho musel rucne zapinat netreba sa tam hrat s napetim? bios si navoli napetie pri turbo core sam hej :D....a inak dik za info a jj tiez som cosi cital ze HT abo NB frekvencia jedna nemoze byt nizsia nez ta druha no tiez neviem ktora ale tak v zaklade maju rovnaku frekvenciu pri 10x200Mhz takze v podstate ich budem stale nechavat na rovnakej to bude najlepsie .......

//autoeditácia príspevku (12 Jan 2011, 21:38)
..joo a este som zabudol .. ktore programy odporucas na testovanie stability PC atd ??...je nieco univerzalne od ramky cez PC az po grafiku pripadne(i ked ta vlastne s tym nesuvisi) pripadne ak aj na precosor a ram osobitne programy len nech mam nieco dobre ..ja som zatial skusal len LinX ale ziadny error nevyhodil .................a k tym teplotam pc v zatazi okolo 40°C(neviem mozno by slo hore po dlhsom hrani) zakladna dosta 30-40°C grafika do tych 70°C a to som len v heaven benchamrk-u mal ...su to v zatazi v pohode teploty ?..dival som sa na to po niejakej pol hodke hrania cez HWinfo program, myslel som ze teploty mozu byt uz viac menej ustalene a nezvisovat sa...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Thubany majú jednú krásnu výhodu, stačí zvyšovať BCLK a ide to až na 4.5-5 GHz a na všetko ostatné sa môže hodiť bobek. Problém je že treba mať min 880 dosku, ináč sa treba hrať aj s ostatnými parametrami. A Ty máš práve 880ku takže pohoda.

Na komplet burn in nie je žiadny dobrý soft, zober to rad radom. OCCT Linpack na CPU a Furmark, alebo Combustion od MSi na grafiku.

Napätie môžeš nechať stabilne na 1.35v, viac nedávaj, teda aspoň ja som nemusel, samozrejme znesie viac procák, ale načo, keď ide stabilne aj na 1.35.

Na tej doske keď nevýjde OC tak sa nič nedeje, netreba nič vyberať ani nič podobné, jednoducho napíše OC failed a loadne Ti default settingy, resp. Ti napíše že treba ísť do biosu a zmeniť si tam chybné parametre. Buď malá voltáž, alebo moc vysoká BCLK.
slavo120
Professional
Professional

tak vdaka pani ... noo a este aby som vedel ake su stabilne teploty toho procesora ?nechal som procak prebehnut tym OCCT programom a teploty vybehli max do 60°C pri 2039RPM ventilatora(s nastavovanim otacok ventilatora som sa nijak nehral) aa Motherboard do 40°C ..HDD niejakych 32°C ...test nevyhodil ziadny error este skusim preletit Ramky prime 95 kedze tam si niesom isty v biose bolo nastavene 1333Mhz a po zviseni FSB o nieco cez +20 je to cez 14xx (neveim presne) aa ramky mam kingston a mali by ist v pohode aj na 1600Mhz len neviem co jak zas s casovanim lebo to som vobec nemenil tak radsej este ten prime :? ..HT a NB frekvencia je 2209Mhz ..v zaklade mam teraz procak 3098Mhz + turbo core ten som nevypinal ...pojdem este vyssie ak testy prebehnu v pohode ale idem na to radsej pomaly kedze niesom v tom tolko zbehly :D

..teploty som sledoval cez HWinfo

//autoeditácia príspevku (13 Jan 2011, 18:48)
Tak aby som bol presny..CPU max 59°C ..Motherboard max 36°C .. neviem i tak ten CPU sa mi zda vela pri hodinovom teste OCCT na to ze nemam boxovy chladic :?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

slavo120 - to tam máš ten 212 Plus? Teraz ma ukameňujú ľudia, ale to ako keby si tam mal box, podobný výkon, krutá realita. Teda o pár stupňov lepší. Ak chceš mať tak do 50 stupňov v burne po OC tak AC Xtreme, alebo niečo z tých vyšších rád. Resp. ešte možeš skúsiť nejaký normálny vetrák na ten CM 212+, ale ako píšem on je stavaný skôr na 95W cpu nie na 100+. Teraz pozerám že Thuban 1055 má "len" 95W. Galiba :)

http://www.alza.sk/arctic-freezer-xtrem ... 113281.htm

http://www.alza.sk/scythe-ninja-3-d181021.htm

http://www.alza.sk/noctua-nh-u9b-se2-d147597.htm

zbav sa toho CM212 a kúp si jeden z týchto, resp. tú noctuu najlepšie 12kovú ak sa Ti zmestí do skrinky. Ten CM Ti kúpi nejaká lama na pretaktovanie.sk, tam žerú ten chladič a je pre nich 100x lepší ako "úbohý" AC Freezer Xtreme rev. 2 :) takže bude vlk sýty aj ovca celá ;). Fyzika tu nepustí, CM Hyper 212 Plus je proste malý no.

P.S.: U klientov mi bežia 1055ky s Noctuou NH-D14 na 4-4.5 GHz, to len fakty bokom :) 3 GHz a 60 stupňov v burne je celkom katastrofa. 64 je Thubanova hranica na prežitie, teda údajná [alebo 62?].

http://www.overclock.net/amd-cpus/72050 ... -club.html

btw. celkom pekný thread na 1055ku.
slavo120
Professional
Professional

Ach , tak to potom dost teploty na hrane:Dno nic vyhodene peniaze za ten chladic:Da ja ze si prilepsim za rozumnu cenu oproti boxovemu :D a som aj rozmyslal preco mi nezvisi otacky chladic viac ako 2039 ked procesor sa blizi k 60°C a divam na alze v popise "600 ~ 2000 RPM s reguláciou PWM" :D tak pekne..tak to som ocakaval lepsie chladenie :D, ale tak pri hrach a tak take vytazenie procesor nema takze sa to pohybuje rozumnejsie ale tak predsa som ho vratil v biose na default-nute hodnoty zas tak to nesuri aby niekde extremne nestihal alebo co (len ten split second mi nejde do hlavy preco to trha:D ) a dokupim niejakych z tych, asi najskor teda ten http://www.alza.sk/arctic-freezer-xtrem ... 113281.htm kedze neviem ci by mi tam ta noctua vosla, mam tuto skrinku http://www.alza.sk/coolermaster-centuri ... 106850.htm .. noo a po vymene chladica sa vratim k testovaniu co z toho 6jadra dostanem :D
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

To je ATX skrinka, tam sa zmestí. Odmeraj si to a teda skús tú Noctuu NH-U12P-SE2 ja viem že je to "trochu" pálka. Ale ak ho chceš mať ocnutý ten CPU [čo je imo zbytočné ak je to len na hry] tak si ju zaslúži.

Ten freezer Xtreme Ti dá ten CPU na 50 stupňov, možno 55 záleží od airflowu v skrinke. To by nebola moc výhra. Alebo takto, mohol by si odfotiť PC z boku tak aby bolo vidieť vetráky a kabeláž sem na fórum? Hoď dole bočnicu a hoď sem foto. Niečo vymyslíme.

Pre skúsenosť, airflow je vitálny. Ja mám teraz vodu a si zober že chipset mám 50 stupňov celsia keď nemám bočnicu danú a keď si ju zarvriem, tak 34 :) to je sakra rozdiel.

P.S.: "Úžasný" CM Hyper 212 Plus hučí jak zaseknutá reťazová píla keď sa rozbehne. Oproti nemu je AC Freezer Xtreme Rev. 2 pradúce mačiatko. Ďalší krutý fakt. Ale teraz seriózne. Ten skok s teplotami nebude až taký výrazný. Dramatický bude ak si tam dáš Noctuu.

P.S.2.: Ak máš dobrú dosku, čo ty máš, tak by si mal z toho Thubanu na tej NH-U12P-SE 2 vymlátiť z toho drobca 4 GHz stabilne. 4.5 len s veľkou kockou [NH-D14, alebo Silver Arrow].
slavo120
Professional
Professional

Joo tak v najblizsej dobe to cvaknem a postnem tu...tak chcel by som zvisit frekvenciu kedze som z vykonu thoo PC trochu mimo, kedze vo väcsine hier podava uspokojive vysledky(Just Cause 2,fifa 11, Metro 2033...) a inde je to nehratelne..Assassins Creed 2 a Split Second su tomu prikladom, kde hlavne ten AC 2 nieje zas tak narocnou hrou takze tomu vobec nerozumiem...vzdy ked v hre pohnem mysou ze sa otocim do inej strany padnu FPS aj na 20 a trva par sekund kym opät vyskocia na 60(nepomaha ani Vsync zapnuty) ale toto robi stale ci beham po budovach ci po ulici takze je to vlastne nehratelne..podobny problem je aj v Split Seconde kde zas ked zatocim s autom tak to "cukne" pripadne ked nieco vybuchne je prepad snimkou..ani v jednej ani druhej hre nepomoze ani znizenie rozlisenia ci grafickych efektov na minimum stale to robi rovnako a ked som mal PC pretaktovany na tych 3080Mhz + zapnuty turbo core tak som rozdiel niejaky markantny nespozoroval, tak to zajtra abo kedy cvaknem a dokupim ten chladic potom by nemal byt problem z neho dostat viac ,kedze teraz ma brzdila teplota tak som to vratil v biose na default i ked mam taky pocit ze to neni problem PC nakolko by si v rozumnych FPS s tymi hrami poradit mal ....neviem kde by mohol byt problem win mam na novo nainstalovany ovladace ku grafike z netu najnovsie a ku doske mam z CD co som mal pri nej ..
Napísať odpoveď