Vyhodna HD kamera

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
5sebo5
Medium Expert
Medium Expert

Vyhodna HD kamera

Príspevok od používateľa 5sebo5 »

vedel by mi niekto poradit nejaku HD kameru
nejaky dobry pomer kvality a ceny
co ja viem do nejakych 300€
kakashi121
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Re: Vyhodna HD kamera

Príspevok od používateľa kakashi121 »

Nový aparát od Sony je osadený rýchlym CMOS snímačom a umožňuje snímať HD video.

Donedávna boli snímače typu CMOS doménou zrkadloviek, kde výhodu v podobe vyššieho dynamického rozsahu a nízkeho šumu držal v rukách predovšetkým Canon a jeho modelový rad EOS. V súčasnosti sa snímače typu CMOS nachádzajú v zrkadlovkách vyššej triedy všetkých renomovaných značiek.
74602901.jpg
EVF aparátom sa masívnejšie využitie CMOS technológie dlho vyhýbalo. K najzaujímavejším priekopníkom patrí nepochybne Sony DSC-R1 z roku 2005, ktorý využíval CMOS snímač s veľkosťou 21,5 x 14,4 mm so snahou priblížiť EVF aparáty kvalitou digitálnym zrkadlovkám. Keďže tejto úlohy sa v súčasnej dobe zhostili „zrkadlovky bez zrkadla“ s vymeniteľnými objektívmi od Olympusu a Panasonicu, nový prielom CMOS snímačov nastal predovšetkým kvôli HD videu.
Prvým aparátom s možnosťou snímania full HD videa využívajúcim CMOS snímač bol Canon SX1 IS predstavený v septembri 2008. Rozmery snímača 6,16 x 4,62 mm dávali tušiť, že skôr než o maximalizáciu dynamického rozsahu a použiteľnej citlivosti pôjde o snímanie HD videa. Canon takto vytvoril zaujímavú platformu, v ktorej stopách kráča aj testovaný Sony HX1.
74602901.jpg
R@mon
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R@mon »

Ahoj, nikdy som nemal Samsung kameru, ale tato ponuka sa mi zda velmi velmi vyhodna:

http://www.alza.sk/samsung-hmx-h200-d158926.htm

Osobne mam Sony CX550 a som spokojny, dal som za nu v super akcii 799€ , ale do tejto by som osobne isiel, keby som mal obmedzeny rozpocet. No ale prave som si pozrel co stoji inde a nie je to nejake wow, vsade ju maju do 300€, tak mas cas sa rozmysliet si myslim, pockaj este aj na ine rady :) Len nie taketo 5rocne stariny, co vyzeraju jak cinske plastakove smejdy z ebay :)
5sebo5
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa 5sebo5 »

tak R@mon,
ta sa mi brutalne paci, dakujem ti za skvelu radu :)
Napísať odpoveď