projektovanie domov

Všetko čo hľadáte a doteraz sa vám to nepodarilo zohnať smerujte sem...
SEID
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

projektovanie domov

Príspevok od používateľa SEID »

zdravim, hladam nazov nejakeho takehoto softiku, nemusi byt len domov, mozu byt aj komercne budovy atd.
-hl. nie nieco tazke, najlepsie nejaky program pre uplneho zaciatocnika a najlepsie s 3D zobrazovanim :)

dakujem
Curuj
Addict
Addict

Re: projektovanie domov

Príspevok od používateľa Curuj »

projektovanie domov nie je sranda. ak nie si stavebného zamerania, tak začni študovať problematiku. na všetko je norma :)
ak hladáš nejaký program typu: zadám rozmer, počet dverí, počet poschodí a bum, mám barák, tak také nie je :D všetko sa robí od nuly, ručne :) na jednoduché veci do 3D je google sketchup ako stvorený. niektoré veci sú tam pracné, ale ide to. alternatívne zložitejšie programy sú rôzne CAD softy
SEID
Medium Expert
Medium Expert

ano som si vedomi :) ja to nepotrebujem ako projekt svojeho domu, ale iba vizualizaciu cisto pre mna :)
-mal som na mysli nieco ako 3D architekt, floor plan 3D... este som pocul aj nieco o kitchen draw, ze sa da tvorit dom...
ma niekto nieco taketo? spominane, sa mi moc nepozdavali autocad uz je moc zlozity :D
Curuj
Addict
Addict

kukni ten skechup. je to fakt jednoduché.
kukni toto video a vieš polovicu programu :D
SEID
Medium Expert
Medium Expert

vyzera to fajn :) ale hladam cosi take kde je sirovy vyber domacich predmetov (stolicky, skrine, umyvadla, chladnicky...) toto je taky vseobecny program
Curuj
Addict
Addict

si pozri 3D warehouse v programe - knižnica free modelov, ktoré môžeš použiť :) a že ich tam je
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

a ak tam nieco nie je, tak to stiahnes. ziadna veda :) uz je plno zaclon, stoliciek a podobne... netreba sa bat :)
SEID
Medium Expert
Medium Expert

a da sa tam robit napr. ze celkova plocha bude presne 5x5m... hrubka steny 10cm atd?
Curuj
Addict
Addict

samozrejme ze da. zapni si panel dole na dlzky (neviem ako sa to vola), ale ide to aj bez neho. zober si pero, klik do plochy, posuň kurzor v žiadanom smere, napíš 5000 (ak si si dal template v mm) a daj enter. hľa, čiara čo má 5 metrov :)) dalšiu spravíš tak isto. alebo si zober nástroj na plochy, klik do plochy, potiahni kamkoľvek a napíš 5000;5000 a enter.
pozeral si si vôbec to video?
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

Curuj napísal:projektovanie domov nie je sranda. ak nie si stavebného zamerania, tak začni študovať problematiku. na všetko je norma :)
ak hladáš nejaký program typu: zadám rozmer, počet dverí, počet poschodí a bum, mám barák, tak také nie je :D všetko sa robí od nuly, ručne :) na jednoduché veci do 3D je google sketchup ako stvorený. niektoré veci sú tam pracné, ale ide to. alternatívne zložitejšie programy sú rôzne CAD softy
zas mimo, ako si myslis ze tie picky v obchodoch ti spravia navrh kuchyne podla tvojich predstav? tak isto to je aj s domami, chatami etc. pi*ke ukazu ako sa s tym robi a ide, nic extra nepotrebuje
SEID
Medium Expert
Medium Expert

zacina sa mi to pozdavat :)
-da sa tam pozriet aj vytvoreny objekt ako stavebny plan?
-kde stiahnem nove objekty? aj nove fasady by som ocenil...
Curuj
Addict
Addict

Hellboy248: a čo to má spoločné s týmto?

SEID: ako stavebný plán? rovno aby to bolo okótované a so správnymi hrúbkami čiar, nie? :D maximálne rezy si tam môžeš spraviť, čož na základné veci stačí
nové modely: file - 3D warehouse - get models. a hľadaj
ko5o
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa ko5o »

Nepoznám žiadneho človeka(projektanta) ktorý použiva taký soft ako ste tu písali vy.Radšej by som odporučil soft v ktorom robíme "my" arcon, v ktorom sa veľmi ľahko robí a v danej problematike je jednotka, " chodenie v dome"a nepotrebuje žiadne podklady z iných CAD softov. Softy ktoré použivajú babenky na naprojektovanie kuchyne, sú jednoduché ale však ich licencia je taká drahá, že si to nemáte možnosť kúpiť a sú to softy robené na mieru teda pre firmu ikea atď. Tiež techcon by som dal do pozornosti, ale ten je na vykurovanie, ale približne možeš si tam spraviť aj dány jednoduchý projekt ktorý sa ti zobrazí v 3D,aj keď soft je určený na úplne inú problematiku, no len zrejme pre teba nevýhoda bude tá, že potrebuje podklady(podorysi) z autocadu. Čiže odporúčam ti arcon, budeš s ním veľmo spokojný.
propernex
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa propernex »

sketchup nie je primárne program vytvorený pre 3D vizualizáciu budov, ale je free, jednoduchý a dá sa v ňom vynájsť, modely nájdeš tu http://sketchup.google.com/3dwarehouse/ ale nedosahuje kvalít programov na to určených, na ktoré ale potrebuješ už ako takú orientáciu v problematike.

Odporúčam:
3D Architekt
Arcon
ArchiCAD
Revit Architecture
Turbo floor plan

Ale dá sa aj v 3D Studio Maxe alebo Microstatione
SEID
Medium Expert
Medium Expert

konecne nieco rozumne :) vrele diky, presne taketo nieco som hladal
Origo69
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Origo69 »

Dobrý chcem sa opýtať či by sa našiel nejaký prográm v ktorom by sa dali zakresliť aj siete (internet,elektrina,voda,plyn)?
kubaj
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa kubaj »

Elektrika viem že sa projektuje samostatne, takže tam bude treba iný program ako na ostatné
Origo69
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Origo69 »

A nevedeli by ste mi nejaký odporučť? Ja som zatial našiel len Dia ale to je ešte nedorobený program.
Curuj
Addict
Addict

na všetky siete sa robia projekty extra. spravidla to robia projektanti v CADe cez nadstavby pre konkrétnu sieť. ale inak sa to dá nakresliť v akomkoľvek sw
Napísať odpoveď