Rušenie osobných vlakov na väčšine regionálnych tratí

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Lubosh97
Amateur
Amateur

Rušenie osobných vlakov na väčšine regionálnych tratí

Príspevok od používateľa Lubosh97 »

Aký je váš názor na tento krok súčasnej vlády ? Dotkne sa vás pripravovaná zmena ?

Viac info o rušení vlakov tu: http://www.railpage.net/modules/news/ar ... oryid=2256
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Rušenie osobných vlakov na väčšine regionálnych tratí

Príspevok od používateľa ephramko »

opravte ma ak sa mylim, ale nema v ZSSK vacsinovy podiel sukromny investor ??? ...mal by som si pripravit obchodny plan, kupit nejake mikrobusy a zacat podnikat v preprave, toto je dobra prilezitost, kedze konkurencia konci...ale zase na druhej strane, tie zrusene trate boli hlboko stratove, tak mozno vedia co robia...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...je mi to jedno, nedotkne sa ma to...mám auto...
FujMens
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa FujMens »

vlakom cestujem denne, ale nedotkne sa ma to. skor sa ma viac dotklo zrusenie akehokolvek spojenia Radošina-Zbehy (ale to uz je vela rokov).
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

jasné že sa ma to dotkne, a pokladám to za kravinu. Prievidzu totálne odrežú. Máme smer na Diviaky, na Nováky a na Pravno. Dva z nich zrušia, a nechajú jediný smer. Tým prakticky zanikne v PD železničná doprava. Je to hlúpe riešenie. Aj ak boli stratoví, mali radšej ušetriť inde. Otec mi robí na železnici, tak viem koľko úradnikov je tam zbytočne. Doslova tam jeden počítač s excelom obsluhuju traja ľudia. Oni však radšej prepustia celé depo a administratívy sa to nedotkne, lebo jeden smer stále ostáva. Je to hlúpe. Aj keď chodievam v poslednej dobe viac busom ako vlakom, nepáči sa mi to
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Mám rovnaký názor ako audio, vlak síce používam len na ťahu Ba > Pk a späť, ale nepáči sa mi to.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Určite s tým bude mať veľa ľudí problémy, mňa sa to našťastie nedotýka.
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

audiotrack napísal:.....
V dnešnej dobe na Slovensku sa nedalo ani nič iné čakať. Vlak je efektívny jedine pri preprave más tovaru. Avšak Slovensko ako také už rudy nevyváža a slúži len ako križovatka obchodných ciest (ostatne ako vždy). Preto železnicu predčili už dávno cesty a diaľnice. A myslím, že práve posilnenie autobusových spojov pre bežných ľudí situáciu zahojí. Hlavne SAD vie pružnejšie zareagovať z jednoduchého faktu a tým je pokrytie cestnej siete oproti koľajniciam
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

mna seru len 2 detaily: keby na slovensku bol sukromnik uz omnoho skor nemuselo by sa nic stat. ZSSK ma niektore vlaky vo fakt katastrofalnom stave. Preco? Lebo nikto nieje lepsi!
a druhy: na niektorych tratiach sa namiesto vlakov posielaju busy, ale busy ZSSK. tak preco sa potom volaju zeleznicna spolocnost ked maju pomaly viac busov ako vlakov
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

zeleznicnu siet mame pomerne dobru, a zeleznicna doprava je urcite efektivna, ale nie na malych regionalnych usekoch, kde len zaplatit rusnovodica vyjde viac ako cena predanych listkov tej linky...a to nehovorim o nakladoch na vlak a elektrinu + ostatnych zamestnancov...
Lubosh97
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Lubosh97 »

110mat110 napísal: a druhy: na niektorych tratiach sa namiesto vlakov posielaju busy, ale busy ZSSK. tak preco sa potom volaju zeleznicna spolocnost ked maju pomaly viac busov ako vlakov
Busy, na ktore najskor myslis, su vyuzivane ako nahradna autobusova doprava v case vyluk. Neviem o tom zeby zssk vlastnila nejake autobusy na tieto ucely.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Mna sa to nastiastie nedotkne, lebo cestujem na severnom tahu po hlavnych tratiach, ale myslim si, ze tie regionalne trate by sa rusit nemali. Vsak v kazdej prepravnej spolocnosti su viac aj menej ziskove trasy, a niektore su aj stratove. Preto tie ziskovejsie zvyknu zaplatit tie stratove.
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

audiotrack napísal:jasné že sa ma to dotkne, a pokladám to za kravinu. Prievidzu totálne odrežú. Máme smer na Diviaky, na Nováky a na Pravno.
A hlavne keď trasa Prievidza-Horná Štubňa-(Diviaky) je pre ľudí dosť výhodná. Lebo napr. trasa Handlová - Turčianske Teplice vlakom cca. 30 km, autom cca 50 km (cez Prievidzu), Handlová - Horná Štubňa vlakom 25 km a autom 55 km (cez Prievidzu aj cez Žiar, približne rovnako), Handlová - Sklené vlakom 12 km a autom 53 km (cez Žiar). A ešte sa na trati nachádza aj lyžiarske stredisko Remata.
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Osobne sa ma to nedotkne, ale mama zvykla cestovat jednou zo zrusenych liniek vecer z roboty a zvacsa bola vo vlaku len ona, popripade este 1-2 ludia. Na druhej strane teraz by sa nemala ako dostat domov, kedze vecer uz nic nechodi a vodicak nema
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

vlakom som prestal cestovat po strednej, ale viem ako sa to moze negativne dotnut ludi, ktori to vlakom pohodlnejsie a rychlejsie ako autobusom...
je cas na zavedenie sukromnych prevadzkovatelov zeleznic v regionoch...
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Nerozumiem celkom dobre tomuto kroku... odrežú tým kopec ľudí od spojov,ktoré obyčajne potrebovali.. Škoda, že naša železničná sieť nie je tak prepracovaná, ako v Čechách. Tam chodieva viac vlakov,ako autobusov :) a je to oveľa pohodlnejšie..
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Sagittarius napísal:
A hlavne keď trasa Prievidza-Horná Štubňa-(Diviaky) je pre ľudí dosť výhodná. Lebo napr. trasa Handlová - Turčianske Teplice vlakom cca. 30 km, autom cca 50 km (cez Prievidzu), Handlová - Horná Štubňa vlakom 25 km a autom 55 km (cez Prievidzu aj cez Žiar, približne rovnako), Handlová - Sklené vlakom 12 km a autom 53 km (cez Žiar). A ešte sa na trati nachádza aj lyžiarske stredisko Remata.
presne tak, a k tomu pridám kopec študentov dennodenne cestujúcich z PD do HA a späť (samozrejme aj opačne).
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

stale chcem verit tomu, ze to je len Figelov figel na vytvorenie lepsieho prostredia pre sukromnikov, aj ked urcite to nebude pre nich vsede tak vyhodne ako trat KN-BA po ktorej ma jazdit SA...
je pravdou, ze na trati Cervena Skala - BR vlakom chodia vacsinou zamestatnanci Zeleznic a ich rodinny prislusnici, ale aj ti pridu o pracu, lebo predsa len prejazd Horehronca(ci ake ma teraz meno) z BA do KE dvakrat denne nevyzdaju tolko personalu ako motorak kazdu hodinu. a hneva ma to aj preto, lebo dost rovestnikov sa zemstanalo u Zeleznic ako sprievodcovia a spoliehali sa, ze v case krizi ich z tade nevyhodia...
v najposlednejsom radu su snad pozoruhodne zeleznicne stavby, ktorych je trase Cervena Skala - Hlinec viac nez dost, a uz aj bez toho chatraju...
tento krok nahrava do kariet opozicii, preto dufam, ze je za tym daky dobry krok... alebo som mozno len tak naivny...
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

Lubosh97 napísal:
Busy, na ktore najskor myslis, su vyuzivane ako nahradna autobusova doprava v case vyluk. Neviem o tom zeby zssk vlastnila nejake autobusy na tieto ucely.
Nie nie, do niektorych oblasti poslali busy normalne lebo by inak ostali uplne odrezane od sveta
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

vlakom PD-H Stubna som chodil domov, cize ma to pekne nastvalo a hlavne nechapem ako prisli ku zruseniu prave tejto trasy. sice som tym vlakom chodil iba v urcitu hodinu, tak neviem ako na tom boli ostatne spoje, ale ten vlak som este nikdy nevidel prazdny.
Napísať odpoveď