Interaktívny 3D model arealu - Flash?

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
pitbullko
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]

Re: Interaktívny 3D model arealu - Flash?

Príspevok od používateľa pitbullko »

dobre budem sa snazit zohnat nieco k tej vyske tych budov, len neviem ci zozeniem presne cisla. ak nie, stacilo by keby som ti ich pofotil? aspon teda tie ktore su pri sebe, ze by bol vidiet pomer vysok resp., ktora je vyssia. k fotkam by som ti napisal cisla budov aby si vedel ktora je ktora podla planika. od toho priblizovania som upustil, tym by som nic nedosiahol. zostane tam teda iba to otacanie tymi tlacikami. a vysvietenie s popiskou po najdeni na objekt
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...stačilo...mne nerobí problém si výšku tých budov aj vymyslieť...závisí od teba, akú presnosť chceš (resp. si schopný poskytnúť)...
pitbullko
Light Star
Light Star
Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]

ok, pojdem to pofotit. aby nebola najnizsia budova najvyssia aby to bolo aspon trocha korespondovalo. foto ti poslem, diky zatim
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

Približovanie je to najmenej :D Spravte model.
pitbullko
Light Star
Light Star

aha, myslel som ze prave to bude najtazsie :). no myslim ale ze to priblizovanie aj tak bude zbytocne, ako som pisal, tym priblizenim nic nedosiahneme :? . ak by slo spravit to otacanie o 90 stupnov animacne a to vysvietenie na cerveno s popiskou po najduti myskou bolo by to idealne
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Toto som už Grimovi písal.
Chcem model, ktorý sa 4x plynulo otočí a zastane o 90 stupňov. Pri každom zastavení, blikne a zhasne na červeno každá jedna budova, ktorá má byť aktívna (má reagovať na kliknutie) a to je všetko. Ostatné doprogramujem.
pitbullko
Light Star
Light Star

rad by som bol keby z kazdeho uhla bola kazda jedna budova klikatelna. Ty myslis asi to, ze z kazdeho otocenia nemusia byt viditelne vsetky? Resp. neviem ako myslis to prebliknutie cervene. To bude take nejake rychle za sebou? Ako taky nejaky oznam ze budu klikatelne? Ja som planoval tak, ze sa vyfarbi na cerveno ked na nu najdes myskou a ostane cervena pokial budes na nej, inak budu po kazdom otoceni vsetky zhasnute. Tou klikatelnostou myslim to, ze napr. kliknuti na nejaku budovu sa nacita stranka o tejto budove, kde budu napsane cisla uradnikov na budove, mena zamestnancov.
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Nechápeš :) Nech to Grim urobí, tak ako ja chcem. Ja dokážem to video potom ovládať tak, že viem preskakovať, čo len chcem a z 1 sekundy sa viem v momente dostať na 5 jediným klíkom tak, že si budeš myslieť, že je to tak za sebou. proste viem preskakovať , vracať, opakovať, vybrané sekcie v tom videu a tým sa to stane interaktívne. Už som to robil, tak viem ako mám postupovať :)
pitbullko
Light Star
Light Star

Ahaaaa chlapi ja uz som to asi potom pochopil :) . Uz viem co sa mi snazis vysvetlit aj co mi vravel Grim. Video bude jedno a ty spravis vlastne jeho ovladanie. Napr. tlacitkom "right 90" sa pusti cast videa kde sa pootoci o 90 stupnov ze? Ale stale nechapem ako funguje to vyfarbenie po najdeni myskou :oops: . To bude tiez v tom videu nahrate?
A Grim ma asi taky nejaky program ktory vytvori taketo video z modelu vytvori ze? Napr. napise nejakym sposobom co vsetko ma byt v tom videu ( napr. otocenie o 90 stupnov vlavo, vpravo... ) a ono to vytvori take video?
Sorry ze Vas stale otravujem ale ked uz to neviem spravit tak by so to chcel aspon pochopit ako take nieco funguje, ako sa to vytvara.
Pozeral som ten napis na predchadzajucej strane, ktory si spravil. Ked som to otvoril v prehliadaci ( IE 8, Opera ) tak sa mi to zvacsilo trocha, skockatelo to. To otacanie funguje dobre ked to otacam dolava. Ked to zacnem otacat vpravo tak mi to seka a sekanie sa postupne znizuje ako sa znizuje cislo frame position az sa uplne vytrati pri nejakej 5 - 3. A potom ked tam skoci 50 zase to zacne riadne sekat. Nevies cim by to mohlo byt? Ci si mam nieco doinstalovat? Alebo to mam otvorit v niecom inom? A ten model budov aby fungoval k nemu bude stacit normalne flash plugin klasicky a bude to fungovat?
To Grim: tie fotky ohladom vysok tych budov budem mat az v utorok, skor to nejde
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

To sekanie je spôsobené tým, že flash ako taký nevie "cúvať", čiže nedokáže prehrávať odzadu, dopredu. Ja som vytvoril na rýchlo funkciu, ktorá to robí a asi som na niečo nemyslel, tak to seká. V každom prípade je to iba ukážka. Na prezeranie výslednej aplikácie ti bude stačiť flash plugin (Activex).
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...tak som tu, mám to už vymodelované...takto to vyzerá, ešte čakám na to rozlíšenie a výšku budov...

//idem to animovať, rozlíšenie bude 1126x700px, rotácia o 90° bude trvať sekundu...

//...toto je prvotná časť animácie...takto bude začínať, samozrejme, nečakal som, že to bude taká shitná kvalita, takže aj kvalitu budem musieť ešte zvýšiť... --link zmazaný--

...stiahnite si to a pozrite sa, či Vám to takto vyhovuje...ešte je možné tam porobiť nejaké zmeny, ale jak to celé naanimujem, tak to už meniť nebudem...takže to treba naozaj veľmi dobre skontrolovať, či to takto môže byť...to video bolo preto také nekvalitné, lebo som zvolil zlú kompresiu...keď som rendroval unkompressed tak je kvalita omnoho lepšia, akurát vzniká problém s veľkosťou...vyrendroval som tri frame-y a má to 9MB...weroro, dúfam, že to dokážeš nejak okresať, aby to nebolo také veľké...celá animácia bude mať 220 frame-ov, tzn. že by teoreticky mala 660 MB...to je skoro jak film!...ešte si stiahni toto: --link zmazaný-- a vyskúšaj na tom, či tam funguje ten alpha kanál...
Prílohy
arealrender.jpg
arealrender2.jpg
pitbullko
Light Star
Light Star

to Grim:
vyzera to fakt dobre. No musim pockat do utorka kedy tam pojdem a pofotim tie budovy kvoli vyskam. S velkostou si nerob problemy, ak sa to spojazdni tak to bude len na ich serveri vo firme, len pre zamestnancov, nebude to na nete. Co sa tyka objektov tak klikatelne resp. tie ktore sa vyfarbia na cerveno su iba tie ocislovane na planiku aj vratane parkovisk, ostatne nie. Je tam jedna vynimka a to parkovisko, ktore nieje ocislovane. Dam ti to do prilohy aby si videl o ktore sa jedna. A to video bude mat zelene pozadie alebo by mohlo mat aj take ake je na tom prvom obrazku take troska sede? Ano, to rozlisenie sedi, dolezite je to horizontalne 1126px. V utorok ti to vsetko este upresnim. Diky
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...keď sa ozve weroro, tak pozadie ti upresní on, podľa toho, či mu bude fungovať alpha kanál...keď nie, bude farba pozadia na mne, mne je jedno, aké bude, viem ti spraviť hocijaké, tak isto aj weroro...len ide o ten alpha kanál, či mu bude fungovať...to farbenie budov, aj som si myslel, že sa budú vyfarbovať len tie očíslované, len mi to došlo až keď to bolo už hotové...dnes to prerobím...výšku budov nieje problém dorobiť aj úplne nakoniec...na to parkovisko ti ešte dorobím aj tie P v obdĺžnikoch...
pitbullko
Light Star
Light Star

zvlast, su to dve rozdielne parkoviska, to je jedina vynimka kde je vyfarbeny objekt a nieje na planiku ocislovany
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...tak som to preanimoval...dorobil som parkoviská a znížil som FPS z 30 na 25, kôli veľkosti...takže teraz vychádza teoretická veľkosť na 552MB (184 frameov)...a tiež som ti vyrendroval daľšie tri pohľady...

//...aj video (dúfam, že aj s alpha kanálom)... --link zmazaný-- ...a weroro mi musí napísať, v akom rozlíšení mám rendrovať, ak má byť rozlíšenie 1126x700px...
Prílohy
aaaa.jpg
ad.jpg
af.jpg
ag.jpg
pitbullko
Light Star
Light Star

akurat som mrkol na to je to parada, toto video je v dobrom rozliseni teda je to v tom 1126 px ako by malo byt. ked ho mam na HDD a pustim cez Windows MP ide to pekne ale ked som ho dal na prenosny HDD a prehraval oddtial tak mi to seka ako keby to nestihalo citat cez USB... nebude potom problem keby to slo cez siet ze by to nestihalo?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...pridal som kompresiu...má to skvelú veľkosť...veď si to porovnaj, kvalita zostala v podstate rovnaká... --link zmazaný--
pitbullko
Light Star
Light Star

tak to je iny rozdiel... 141 MB vs 1,71 MB. kvalita uplne super, nemam slov :)

//aku ratas ze by to mohlo mat finalnu velkost?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

1.71x4, takže zhruba 7 MB...ešte uvidíme, čo s tým spraví weroro...
pitbullko
Light Star
Light Star

takze tu su tie zmeny...
Napísať odpoveď