Ako prekonvertovat JPG, PNG do trasparentneho GIF?
Ako prekonvertovat JPG, PNG do trasparentneho GIF?
caute mam obrazok vo formate JPG a PNG a potreboval by som ho prekonvertovat do transpsarentneho GIF obrazka. Da sa to?
Re: Ako prekonvertovat JPG, PNG do trasparentneho GIF?
áno dá sa to vo photoshope buď obrázok vyrežeš a zkopíruješ do nového súboru s transparentným pozadím, alebo druhá možnosť photoshop File - save for web a tam si vyberieš farby, ktoré majú byť transparentné
-
weroro
Flash coder
- Kontaktovať používateľa:
Je nejaký špeciálny dôvod, prečo sa obmedzovať GIF formátom, keď to môžeš mať kvalitnejšie a tiež priehľadné v PNG?
ano ten program do ktoreho to potrebujem podporuje iba JPG GIF a BMP a z tych by mohol podporovat transparentnost iba GIF
-
weroro
Flash coder
- Kontaktovať používateľa:
To mení celú vec
Možno teraz trepnem, ale ak to potrebuješ pre program na spray logo do CS, tak ti to nepomôže, lebo tam sa robí priehľadnosť inak.
ak to chceš jeden obrázok tak ho sem hoď, uvidím čo sa s tým bude dať robiť
diky za ochotu, ale radsej by som to skusil spravit sam aby som sa nieco naucil
skusim si stiahnut demo photoshopu pozriem si hex kod designu toho programu a rovnaky kod dam do pozadia toho obrazka a tym padom by to asi mohlo byt aj v JPG formate
//autoeditácia príspevku (17 Jan 2011, 17:00)
nainstaloval som si teda demo photoshopu ako farbu pozadia som pouzil farbu toho softu (podla hex kodu) ale neviem ako ju pouzijem ako farbu pozadia:
vo photoshope je polozka "nastavit farbu pozadia" na to kliknem a zobrazi sa mi tabulka s farbami tam zadam hex kod tej farby ktoru chcem pouzit dam ok farbu mam vybratu ale neviem ako/akym nastrojom ju "vylejem" na pozadie
Viete mi poradit?
skusim si stiahnut demo photoshopu pozriem si hex kod designu toho programu a rovnaky kod dam do pozadia toho obrazka a tym padom by to asi mohlo byt aj v JPG formate
//autoeditácia príspevku (17 Jan 2011, 17:00)
nainstaloval som si teda demo photoshopu ako farbu pozadia som pouzil farbu toho softu (podla hex kodu) ale neviem ako ju pouzijem ako farbu pozadia:
vo photoshope je polozka "nastavit farbu pozadia" na to kliknem a zobrazi sa mi tabulka s farbami tam zadam hex kod tej farby ktoru chcem pouzit dam ok farbu mam vybratu ale neviem ako/akym nastrojom ju "vylejem" na pozadie
Viete mi poradit?
vytvor si nový výkres s bielym pozadím, v palete dole v ľavo si vyber farbu akú chceš, potom vyber z panela nástrojov paint bucket tool a klikni do výkresu.