Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !
v tej cene urcite nedostane telefon s WP7..
android uz nebude podporovat dalej x10 telefony. iba ak by ich podporili typci z xda. ale pri tvojom vyuziti ti je jedno, ci budes mat android 2.1 alebo 2.2 atd.
ide ti iba o maily a qwerty a to ti splna aj x10 mini pro.
android uz nebude podporovat dalej x10 telefony. iba ak by ich podporili typci z xda. ale pri tvojom vyuziti ti je jedno, ci budes mat android 2.1 alebo 2.2 atd.
ide ti iba o maily a qwerty a to ti splna aj x10 mini pro.
Obom dakujem za promptne a podnetne odpovede..
Som rad, ze aj Android, aj WinMob v pohode zvlada office+e-maily v TB - na toto najviac mobil potrebujem..dalsou podmienkou je spominane QWERTY..dlho som uvazoval nad BB, ale spoplatnenie mnozstva sluzieb ma velmi odradza..inak by to bola zrejme moja volba c.1! Skoda, ze Torch nie je lacnejsi, zrejme by som ho zobral napriek tym poplatkom
))
Prezeral som si teda aj tie, co ste navrhovali..
Neviem..ta Xperia bude displejom asi fakt mala + neviem aky presne je tam displej (full touch alebo semi-touch? - chcel by som uz mat v roku 2011 asi full touch, ked uz sa teda berie novy cell)..ale z hladiska ceny NOVEHO stroja je fakt zaujimava volba..
..co sa tyka Pausalu - nuz, tam by mesacne cena zrejme nemala ist vyssie nez nejakych 30-40 eur, to rozhodne nie..potrebujem v tom mat vsak hlavne mobile internet a najlepsie bez obmedzenia..EDGE od O2 nestaci, cize jedine Orange/T-Mobile..tam si myslim, ze T-Mob vychadza momentalne cenovo vyhodnejsie - aj co sa tyka mobilov, aj co sa tyka pausalov..
Pozeral som napriklad Pausal podla seba 5 a v ramci neho (mesacne 30,24eur) su cenovo prijatelne tieto stroje: (splnajuce moje podmienky, cize s HW QWERTY a nie BB kvoli poplatkom - ozaj, ako je to s tymi poplatkami? ak mi poviete, ze je to v pohode, zacnem uvazovat aj nad nimi, tak ich sem radsej od T-Mob pichnem..)..
BB 9700 - 209eur
BB Curve 8520 - 99eur
HTC Desire - 149eur
Nokia C3 - 1eur (Symbian? Tu asi TB nerozbeham, ci?)
Nokia C6 -119eur (Symbian? Tu asi TB nerozbeham, ci?)
vyssie spominany SE Vivaz Pro - 149eur
SE X10 mini pro - 69 eur
etc.
vsetko nove modely..samozrejme, na bazosi a spol. to bude cenovo este lepsie, nehovoriac o tom, ze sa tam moze zobrat potom o cosi lepsi pausal, samozrejme mozno uvazovat aj o lepsich mobiloch..co vsak v pripade tychto novych?
Ta Nokia E5 sa mi nie prilis pozdava dizajnom..
Vdaka.
EDIT: Desire samozrejme nie. Ten nema QWERTY. A pozeram, ze aj Vivaz Pro ma Symbian..
Som rad, ze aj Android, aj WinMob v pohode zvlada office+e-maily v TB - na toto najviac mobil potrebujem..dalsou podmienkou je spominane QWERTY..dlho som uvazoval nad BB, ale spoplatnenie mnozstva sluzieb ma velmi odradza..inak by to bola zrejme moja volba c.1! Skoda, ze Torch nie je lacnejsi, zrejme by som ho zobral napriek tym poplatkom
Prezeral som si teda aj tie, co ste navrhovali..
Neviem..ta Xperia bude displejom asi fakt mala + neviem aky presne je tam displej (full touch alebo semi-touch? - chcel by som uz mat v roku 2011 asi full touch, ked uz sa teda berie novy cell)..ale z hladiska ceny NOVEHO stroja je fakt zaujimava volba..
..co sa tyka Pausalu - nuz, tam by mesacne cena zrejme nemala ist vyssie nez nejakych 30-40 eur, to rozhodne nie..potrebujem v tom mat vsak hlavne mobile internet a najlepsie bez obmedzenia..EDGE od O2 nestaci, cize jedine Orange/T-Mobile..tam si myslim, ze T-Mob vychadza momentalne cenovo vyhodnejsie - aj co sa tyka mobilov, aj co sa tyka pausalov..
Pozeral som napriklad Pausal podla seba 5 a v ramci neho (mesacne 30,24eur) su cenovo prijatelne tieto stroje: (splnajuce moje podmienky, cize s HW QWERTY a nie BB kvoli poplatkom - ozaj, ako je to s tymi poplatkami? ak mi poviete, ze je to v pohode, zacnem uvazovat aj nad nimi, tak ich sem radsej od T-Mob pichnem..)..
BB 9700 - 209eur
BB Curve 8520 - 99eur
HTC Desire - 149eur
Nokia C3 - 1eur (Symbian? Tu asi TB nerozbeham, ci?)
Nokia C6 -119eur (Symbian? Tu asi TB nerozbeham, ci?)
vyssie spominany SE Vivaz Pro - 149eur
SE X10 mini pro - 69 eur
etc.
vsetko nove modely..samozrejme, na bazosi a spol. to bude cenovo este lepsie, nehovoriac o tom, ze sa tam moze zobrat potom o cosi lepsi pausal, samozrejme mozno uvazovat aj o lepsich mobiloch..co vsak v pripade tychto novych?
Ta Nokia E5 sa mi nie prilis pozdava dizajnom..
Vdaka.
EDIT: Desire samozrejme nie. Ten nema QWERTY. A pozeram, ze aj Vivaz Pro ma Symbian..
no naj by bol desire ale kedže nema klavesnicu tak potom ber BB ich OS ma svoje čaro a je to telefon na ktory sa možeš vždy spolahnuť
symbian thunderbird pokial viem nema ale ma kopec alternativ v jave
určite ta tu budu všetci odhovarať od symbianu ale podla mna je to fajnovy OS a aj ked Android je lepši ale radšej symbian a jednu stých nokii abo SE ako x10 mini pro , ak si ten telefon naživo vydel tak je to fakt mala prkotina jednoducho si nedokažem predstaviť ako natom čítam e-mail a nieto ešte ho písať to že ma HW klavesnicu neznamena že sa nanej bude dobre pisat hlavne ak maš velke palce na te mini tlačitka nebudeš môcť písať ani dvomi prstami naraz
symbian thunderbird pokial viem nema ale ma kopec alternativ v jave
určite ta tu budu všetci odhovarať od symbianu ale podla mna je to fajnovy OS a aj ked Android je lepši ale radšej symbian a jednu stých nokii abo SE ako x10 mini pro , ak si ten telefon naživo vydel tak je to fakt mala prkotina jednoducho si nedokažem predstaviť ako natom čítam e-mail a nieto ešte ho písať to že ma HW klavesnicu neznamena že sa nanej bude dobre pisat hlavne ak maš velke palce na te mini tlačitka nebudeš môcť písať ani dvomi prstami naraz
Dik za radu..
Nuz, tak potom mi asi ostava BB..Symbian akosi nechcem..mam ho v E51 a niezeby bol zly, je dobry, ale pride mi trochu tazkopadnejsi na rozdiel od takeho Androidu (aspon zo skusenosti s mobilmi znamych a tak.)..iste, zalezi aj od vykonu procaku, pamate a pod., ale myslim si, ze Symbian skor nie..navyse, nechcem klienta v Jave..fakt by som uprednostnil TB..
Lenze, ak nechcem Symbian (no Nokia, no SE) a Xperia je mala, Desire bez QWERTY, tak ktoru z vyssie spomenutych BB?
Nebude s BB problem s Thunderbirdom? A co office? Aky je ich OS vlastne? O BB toho moc neviem..a co tie spoplatnenie sluzby ako BIS a podobne?
Nuz, tak potom mi asi ostava BB..Symbian akosi nechcem..mam ho v E51 a niezeby bol zly, je dobry, ale pride mi trochu tazkopadnejsi na rozdiel od takeho Androidu (aspon zo skusenosti s mobilmi znamych a tak.)..iste, zalezi aj od vykonu procaku, pamate a pod., ale myslim si, ze Symbian skor nie..navyse, nechcem klienta v Jave..fakt by som uprednostnil TB..
Lenze, ak nechcem Symbian (no Nokia, no SE) a Xperia je mala, Desire bez QWERTY, tak ktoru z vyssie spomenutych BB?
Nebude s BB problem s Thunderbirdom? A co office? Aky je ich OS vlastne? O BB toho moc neviem..a co tie spoplatnenie sluzby ako BIS a podobne?
a ta motorola milestone sa ti nepačí ? z bazaru ?
stých bb určite 9700 premna osobne by rozhodujuce faktory boli už len to že curve pokial viem nema GPS antenu a 9700 ma aj blesk + 3,2mpx fotak , jasne že to neni mobil na fotenie ale proste niekedy si potrebujem niečo odfotiť narýchlo a vtedy sa hodi mat niečo taketo v telefone ale celkovo 9700 je vo všetkom pokročilejšia oproti curve
stých bb určite 9700 premna osobne by rozhodujuce faktory boli už len to že curve pokial viem nema GPS antenu a 9700 ma aj blesk + 3,2mpx fotak , jasne že to neni mobil na fotenie ale proste niekedy si potrebujem niečo odfotiť narýchlo a vtedy sa hodi mat niečo taketo v telefone ale celkovo 9700 je vo všetkom pokročilejšia oproti curve
Ak si zoberies BB s BIS tak si tam zadas mail a bude ti chodit cez ich push. Pricom vacsinou to byva lacnejsie, ako platit si datovy pausal, obzvlast ak posielas velke kvanta mailov.
Samozrejme tam budes mat mailoveho klienta, maily budu chodit sifrovane a na office som napriklad ja mal na Curve 8520 predinstalovany Documents to go. Ale to som ho nebral tu, neviem ci aj tu davaju nejaku office aplikaciu zdarma. Prinajhorsom si nejaku kupis, ale snad tam bude aspon nieco zakladne.
A este detail: Curve je skor plastovy telefon, zatial co ten bold vyzera omnoho reprezentativnejsie. Pri beznom pouzivani tam nie su extra rozdiely, az na ten fotak a GPS (aj ked to som neskusal).
Samozrejme tam budes mat mailoveho klienta, maily budu chodit sifrovane a na office som napriklad ja mal na Curve 8520 predinstalovany Documents to go. Ale to som ho nebral tu, neviem ci aj tu davaju nejaku office aplikaciu zdarma. Prinajhorsom si nejaku kupis, ale snad tam bude aspon nieco zakladne.
A este detail: Curve je skor plastovy telefon, zatial co ten bold vyzera omnoho reprezentativnejsie. Pri beznom pouzivani tam nie su extra rozdiely, az na ten fotak a GPS (aj ked to som neskusal).
Prave pozeram tu Milestone..nevyzera vobec zle..pacia sa mi taketo kusky..nieco na styl Xperie..ta klavesnica je super, aspon na pohlad a po precitani nejakej kratkej recenzie..nuz, toto by som v pohode zaobstaral..
Na bazosi maju teraz chlapici nejake nove kusky, ale kua..250 eur, to je uz pomerne dost..ale uvidime, co prinesu najblizsie dni, pojdem precesat aj operatorov a ze reku co ponuknu na firmu za takych a takych podmienok..
//autoeditácia príspevku (15 Jan 2011, 16:02)
Stopa
Nevies, ake su ceny toho BISu? Asi sa informujem v Orangei/T-Mob
.
Na bazosi maju teraz chlapici nejake nove kusky, ale kua..250 eur, to je uz pomerne dost..ale uvidime, co prinesu najblizsie dni, pojdem precesat aj operatorov a ze reku co ponuknu na firmu za takych a takych podmienok..
//autoeditácia príspevku (15 Jan 2011, 16:02)
Stopa
Nevies, ake su ceny toho BISu? Asi sa informujem v Orangei/T-Mob
Na Slovensku som este BB nemal, takze v tomto ti neporadim.
ved tak ale maš 200€ a ktomu bereš paušal za 30 € ku ktoremu určite bude nejaky mobil za 1€ ktory potom hned predaš za takých 80-100€ vpohode 
ciže budeš mať 300€ - 250€ za milestone a ešte 50€ ti ostane
ciže budeš mať 300€ - 250€ za milestone a ešte 50€ ti ostane
Ad Stopa: mhm 
Ad Zaxman: mudro mudro
)
Ad Zaxman: mudro mudro
-
Suffel
Guru
zdravim vas.. kedze pomali mi moja Nokia 6300 dosluhuje (nepocut ma pri telefonovani, vypadavanie signalu) tak by som chcel nieco nove.. tu su moje poziadavky:
- dotykovy displej
- velkost displeja min. 3"
- wifi
- vydrz baterie aspom 3 dni (ale to nieje az takou podmienkou)
- cena max. 160€
- ostatne veci ako fotoaparat, system, konektory atd atd mi je uplne jedno.. telefon bude prevazne pouzivany na telefonovanie a internet sem tam nejake to video pripadne mp3 ale to fakt asi mozno dva krat za mesiac..
Urcite chcem kupovat nieco pouzite takze mozete kludne aj hadzat linky z bazosu ale ked nie tak potesia aj samotne tipy mobilov.. cena max. 160€ viacej momentalne za mobil nemozem dat! Aka znacka mi je v podstate jedno len by to nemal byt SE tie moc nemusim, ale v krajnom pripade by mohol byt aj ten.. inak rozmyslal som nad Iphonom 3G len neviem ci by som nieco ako tak slusnom stave za tieto peniaze zohnal.. ale kludne si pockam na vase nazory a rady... Vopred Dakujem
- dotykovy displej
- velkost displeja min. 3"
- wifi
- vydrz baterie aspom 3 dni (ale to nieje az takou podmienkou)
- cena max. 160€
- ostatne veci ako fotoaparat, system, konektory atd atd mi je uplne jedno.. telefon bude prevazne pouzivany na telefonovanie a internet sem tam nejake to video pripadne mp3 ale to fakt asi mozno dva krat za mesiac..
Urcite chcem kupovat nieco pouzite takze mozete kludne aj hadzat linky z bazosu ale ked nie tak potesia aj samotne tipy mobilov.. cena max. 160€ viacej momentalne za mobil nemozem dat! Aka znacka mi je v podstate jedno len by to nemal byt SE tie moc nemusim, ale v krajnom pripade by mohol byt aj ten.. inak rozmyslal som nad Iphonom 3G len neviem ci by som nieco ako tak slusnom stave za tieto peniaze zohnal.. ale kludne si pockam na vase nazory a rady... Vopred Dakujem
myslim že si si dobre vybral (iphone 3g)
ak by si mozno chcel Android tak najdeš aj HTC Hero napr. tiež fajny telefoník aj ked nvm ako je to unho z výdržov baterky a tak
ale ja ti odporučim iphone
ale zas bacha tieto maju problem po nejakom update im prestala fungovať wifi tak treba radšej kupovať len cez osobny odber a hned si to skontrolovať
ešte je tu HTC wildfire za 160€ ho zohnaš na bazosi doslova novy čo ludia beru od operatora a hned predávaju takže asi tam nebude plnohodnotna zaruka ale novy je novy a 2 ročny iphone je 2 ročny iphone
// ešte dodam že aj LG ma fajne telefony najlepši bude asi LG optimus One je to taky kral v tej nižšej cenovej kategorii
ale LG ma fajne telefoniky ako napr LG GD880 mini ktory ma uchvatil hlavne desingom
LG BL40 vyborny na filmy
LG GT 540 optimus taky ničim zvlaštny
je toho dosť na výber
je to len na tebe iphone 3g bude určite fajn ale ostatne telefony HTC wildfire a te LG zohnaš teraz aj za menej ako 160€ a fungl nove(bazar ale od operatorov nedávno brané) tak je dobre si zvážiť pre a proti
ak by si mozno chcel Android tak najdeš aj HTC Hero napr. tiež fajny telefoník aj ked nvm ako je to unho z výdržov baterky a tak
ale ja ti odporučim iphone
ešte je tu HTC wildfire za 160€ ho zohnaš na bazosi doslova novy čo ludia beru od operatora a hned predávaju takže asi tam nebude plnohodnotna zaruka ale novy je novy a 2 ročny iphone je 2 ročny iphone
// ešte dodam že aj LG ma fajne telefony najlepši bude asi LG optimus One je to taky kral v tej nižšej cenovej kategorii
ale LG ma fajne telefoniky ako napr LG GD880 mini ktory ma uchvatil hlavne desingom
LG BL40 vyborny na filmy
LG GT 540 optimus taky ničim zvlaštny
je toho dosť na výber
-
Suffel
Guru
diky Zaxman
hej hej presne aj na wildfire som rozmyslal ale osobne som viac za iphone.. predsa bude prevazne pouzivany len na telefonovanie a internet.. takze si myslim ze 3G-cko by mi uplne stacilo.. len este otazne ci v tej cene nieco slusne zozeniem ako som tak na bazosi pozeral tak za tych 180€ by som kupil.. lenze momentalne ako tak pocitam budem mat este nejake vydavky tak momentalne neviem ci vobec tych 160€ budem moct dat za mobil
co ma dost mrzi a cakat sa mi moc nechce potom jedine riesenie ze by som cosi s kupou pockal nejake dva - tri mesiace a potom nieco kupil.. ale asi budem musiet pockat ako sa vyvinie financa situacia a potom sa rozhodnem.. ale zatial to vyzera na ten iphone aj ked je bez zaruky a 2 rocny..
iPhone nebrat ak je bez zaruky. Na 3G sa kazi vela veci a po 2 rokoch to uz je suce na generalku viac-menej, pokial majitel nie je puntickar a nestara sa o to (folia, puzdro, nehra 24 hodin denne hry na tom).
iPhone 3G je navyse uz hrozne pomaly v dnesnej dobe, ak mas v ruke 3G S a 3G tak su to uplne ine telefony. Ak mas len 160€, poobzeraj sa radsej po niecom novom, s Androidom. Coskoro pride San Francisco a ten by sa ti do rozpoctu mal zmestit novy.
iPhone 3G je navyse uz hrozne pomaly v dnesnej dobe, ak mas v ruke 3G S a 3G tak su to uplne ine telefony. Ak mas len 160€, poobzeraj sa radsej po niecom novom, s Androidom. Coskoro pride San Francisco a ten by sa ti do rozpoctu mal zmestit novy.
-
guess.whoo
Redeemer
ja sa naopak obavam toho, ze san francisco bude do 160e. pri cenovej politike slovenskych operatorov. skor by som ho bral "zvonku"
Zvonku uz vychadza na 170€ s postovnym nove, tu bude do 160€, neboj 
-
Suffel
Guru
hmm takze mi radite ze iphone nie?.. ako mne by nevadilo ze nieje tak rychli ako 3GS.. o rychlost mi az tak nejde.. staci ak bude sa dat s neho volat a chodit na internet.. takze teraz neviem aj tak s kupou asi nieco pockam kvoli finaciam.. ale ked nie iphone tak najviac sa mi pozdava wildfire..
ešte si kukni aj te LG , hlavne optimus one
ku iphonu no tak jasne že 2 ročny može už mať problemy napr. aj s disp.( vypalene pixeli) ale tak ako som pisal 2 ročny iphone je 2 ročny ihpone preto som vravel že by bolo najlepšie osobne stretko a všetko vyskušať
ku iphonu no tak jasne že 2 ročny može už mať problemy napr. aj s disp.( vypalene pixeli) ale tak ako som pisal 2 ročny iphone je 2 ročny ihpone preto som vravel že by bolo najlepšie osobne stretko a všetko vyskušať
-
Suffel
Guru
bez osobky nechcem kupovat takze osobne stretnutie je iste aj pri kupe akeho kolvek mobilu nielen iphonu.. LG sa mi nepozdava ani jeden ak mam pravdu povedat a zatial s znackou LG u mobilov mam len zle skusenosti.. takze LG asi nie... ale som pevne rozhodnuty pre iphone len vsetko zalezi od penazi ak by sa mi este podarilo nieco zarobit tak by som asi isiel aj do 3GS.. ale to by som si este par mesiacov musel pockat.. tak uvidim nejako to uz poriesim dakujem za rady..
-
guess.whoo
Redeemer
alebo este pozri orange boston..ak ti nespadne na zem a nerozbijes display tak je fajn