instalacia windows xp na netbook

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
DeaDMAn_X
Medium Expert
Medium Expert

instalacia windows xp na netbook

Príspevok od používateľa DeaDMAn_X »

Zdravim.Potreboval by som pomoct s instalaciou windows xp na netbook.Vytvorim bootovatelne USB uplne v poriadku,nabootujem z usb, nabehne instalacia windowsu, zacne kopirovat subory,ale potom nabehne modra obrazovka s varovanim ze instalacia bola prerusena aby sa neposkodil hardware.Vyskusal som to aj na inom netbooku a urobi to iste,tak isto som vyskusal aj dat iny windows na usb.Ked to vsak skusim nabootovat na stolnom pc tak vsetko ide v poriadku a zacne instalacia windowsu.Neriesil uz niekto takyto problem?Budem vdacny za kazdu pomoc.(instalovany windows je Win XP Professional EN)
BlackRa1n
Star
Star

Re: instalacia windows xp na netbook

Príspevok od používateľa BlackRa1n »

Recovery nejde použit?
Rayiner
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Rayiner »

tá modrá tabuľka sa volá BSOD(Black screen of death)
A inštaluješ takú istú verziu OS čo máš aj na netbooku?Ja mám taktiež netbook na ktorom bolo xpčko, ale nainštaloval som si tam sedmičku tak neviem ako.
Ak máš väčší USB kľúč tak tam daj aj sedmičku ;)
BlackRa1n
Star
Star

Príspevok od používateľa BlackRa1n »

Nech si stiahne Windows 7 a iso spustí cez Daemon tools alebo ak maš CD tak skopni zložku na HDD a spusti setup.exe
1.Buď da na C:\ nemože formátovať lebo windows beží + recovery particia potom zmaže zložku na C:\ Windows.old
2. Dá inštalovať na druhú partíciu D:\ ak nemá vytvorí odporúčam nejak 50%-50% Aby mali obydva systemy pre seba dostatok miesta a programove subory sa nekonfliktovali. Spraví tak dual boot vybere si pri štarte ktorý chce.

Testované na Asus EEE 1005HA

Výhody :plus:
-Netreba žiadny USB kľúč

Nevýhody :minus:
- Jemne zložitejšie

Uveď aspoň Názov netbooku a ako máš disk napr (1 particia na nej skrytá dalšia potom bude na tom asi recovery)
alebo 2 partície (XP + Free na Data)
alebo posledná možnosť (1. Particia WinXp+ 2.Recovery)
Napísať odpoveď