aky LCD TV s usb portom na prehravanie .mkv a full hd filmov
aky LCD TV s usb portom na prehravanie .mkv a full hd filmov
aky LCD TV s usb portom na prehravanie .mkv a full hd filmov odporucate do 700€?
zatial u mna vedie nova seria od lg ktora zvlada aj hd divx a ma 200hz obraz no je aj nieco ine?
zatial u mna vedie nova seria od lg ktora zvlada aj hd divx a ma 200hz obraz no je aj nieco ine?
-
Ryan Giggs
VIP
Re: aky LCD TV s usb portom na prehravanie .mkv a full hd filmov
LG ale nevie DTS zvuk v mkv (ak maš receiver, tak to nevadi). Jedine Samsungy. Prehravanie z USB je však aj tak iba neplnohodnotna doplnkova funkcia. Ďaleko lepšim riešenim je kupa nejakeho externeho prehravača, ktory toho dokaže omnoho viac ako TV. Alebo prehravať rovno z PC.
Pokiaľ však trvaš na prehravani cez USB, tak Samsung 40C650.
Pokiaľ však trvaš na prehravani cez USB, tak Samsung 40C650.
Na FullHD by som tiež volil niečo externé.. tieto TV síce už dokážu prehrať FullHD z USB, ale nedokážu si poradiť s komplet všetkými formátmi... a ešte cez USB nedokážu rozoznať NTFS zariadenie, čiže na ňom neprehráš žiadne video väčšie ako 4GB.. dnešné BR ripy majú bežne okolo 8GB a viac. V tomto prípade by bolo lepšie napojiť TV na sieť a ťahať tieto filmy zo siete... alebo potom použiť externé zariadenie.. napr. media player od WD. Sám o ňom uvažujem...
..máme doma LE32C600, takže píšem z vlastnej skúsenosti..
..máme doma LE32C600, takže píšem z vlastnej skúsenosti..
Samsung toho zvlada prehrat najviac. Bezne dvd/br ripy prehra vsetky. Kedze na 99% budes videa stahovat z netu, tak nieje problem s tymi par kombinaciami, ktore telka neprehra. Povacsinou sa da najst niekolko verzii filmu, takze prehras vlastne vsetko.
Z osobnej skusenosti je vyuzitie DLNA lepsie a komfornejsie ako prehravanie z usb. Nakolko disk netreba prepajat z pc do tv a vsetko sa da riesit cez lan pripojenie.
Z osobnej skusenosti je vyuzitie DLNA lepsie a komfornejsie ako prehravanie z usb. Nakolko disk netreba prepajat z pc do tv a vsetko sa da riesit cez lan pripojenie.
tak sa rozhodujem medzi tymito dvoma: http://www.najnakup.sk/Porovnaj_televiz ... 09476.html - zvlada aj ntfs aj divx 1080p v pohode a tym samsungom http://www.najnakup.sk/Porovnaj_televiz ... 80631.html co ste mi tu poradili..
zatial vyhrava lg - ma lepsie parametre...
no nechcem mat dalsiu bednu pri tv len na prehravanie z usb kluca (mam vedla tv xbox, dvd, vezu.. a dalsiu háveď si nemam kam dat vedla tv tak preto jedine so zabudovanym usb prehravacom..
na to lg su velmi kladne recenzie v stereo a video casopise.. ten samsung ale neviem najst..
dik za odpovede inak
dodatok: tak som u samsungu si precital: "TV nemá ext. analog. audio, které by přepínalo zvuk tv a výstup audio analog." - to znamena ze moja stara veza mi je pri uvedenej tv nanic? a zvuk do nej dostanem z uvedenej tv len cez sluchatkovy jack? tak to je sila... ak toto k takej super tv od samsungu nedali... - tak naozaj: nemá výstup Audio out (2x cinch) - kokso nechapem preco to tam nedali.. moja stara ale inak dobra technics veza nema opticky vstup takze si mozem do nej dat zvuk len cez sluchatkovy vystup... toto je strasne minus samsungu...
zatial vyhrava lg - ma lepsie parametre...
no nechcem mat dalsiu bednu pri tv len na prehravanie z usb kluca (mam vedla tv xbox, dvd, vezu.. a dalsiu háveď si nemam kam dat vedla tv tak preto jedine so zabudovanym usb prehravacom..
na to lg su velmi kladne recenzie v stereo a video casopise.. ten samsung ale neviem najst..
dik za odpovede inak
dodatok: tak som u samsungu si precital: "TV nemá ext. analog. audio, které by přepínalo zvuk tv a výstup audio analog." - to znamena ze moja stara veza mi je pri uvedenej tv nanic? a zvuk do nej dostanem z uvedenej tv len cez sluchatkovy jack? tak to je sila... ak toto k takej super tv od samsungu nedali... - tak naozaj: nemá výstup Audio out (2x cinch) - kokso nechapem preco to tam nedali.. moja stara ale inak dobra technics veza nema opticky vstup takze si mozem do nej dat zvuk len cez sluchatkovy vystup... toto je strasne minus samsungu...
-
Ryan Giggs
VIP
Na papierove parametre sa vybodni. Tie o kvalite obrazu nepovedia absolutne nič. Su to len marketingove nezmysly.
Ten Samsung ma rovnomernejšie podsvietenie, kedže LE5300 je edge led (podsvietenie po stranach), ma prirodzenejšie podanie farieb a celkovo lepši obraz. Zvladne toho prehrať viac a ma lepšiu vybavu (pripojenie na net).
Tu je recenzia: http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung- ... 506527.htm.
Ten Samsung ma rovnomernejšie podsvietenie, kedže LE5300 je edge led (podsvietenie po stranach), ma prirodzenejšie podanie farieb a celkovo lepši obraz. Zvladne toho prehrať viac a ma lepšiu vybavu (pripojenie na net).
Tu je recenzia: http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung- ... 506527.htm.
vzadu vidim len digital optical audiou out?
to znamena ze pripojim vezu len cez 3,5mm jack? ale citam ze ked su pichnute sluchatka tak zvuk tv nejde.. to znamena ze budem musiet vzadu pripajat a odpajat ten jack??? preco je ten jack vzadu? tv bude visiet na stene... toto je jedina nevyhoda samsungu fakt... kua drat..
spotreba lg je oproti samsungu polovicna..
to znamena ze pripojim vezu len cez 3,5mm jack? ale citam ze ked su pichnute sluchatka tak zvuk tv nejde.. to znamena ze budem musiet vzadu pripajat a odpajat ten jack??? preco je ten jack vzadu? tv bude visiet na stene... toto je jedina nevyhoda samsungu fakt... kua drat..
spotreba lg je oproti samsungu polovicna..
-
Ryan Giggs
VIP
Polovična spotreba? To ani zďaleka. Rozdiel v spotrebe je nejakych 10-20W.
Väčšina tv ma audio vystup len ako sluchatkovy, resp. optiku. Zaleži na veži ake vstupy ma. Väčšinou len aux a preto nie je vhodna k pripojeniu k tv. Aj tak tym po zvukovej stranke veľa neziskaš. Ak pripojiš sluchatka, zvuk z tv nejde, to je ale normalne nielen u Samsungu. Aj kvôli neustalemu pripajaniu a odpajaniu (či už zozadu alebo zboku) nie je veža na to vhodna. TV sa vešia na držiak a ten ma dostatočny odstup od steny aby sa tam vošli kable.
Väčšina tv ma audio vystup len ako sluchatkovy, resp. optiku. Zaleži na veži ake vstupy ma. Väčšinou len aux a preto nie je vhodna k pripojeniu k tv. Aj tak tym po zvukovej stranke veľa neziskaš. Ak pripojiš sluchatka, zvuk z tv nejde, to je ale normalne nielen u Samsungu. Aj kvôli neustalemu pripajaniu a odpajaniu (či už zozadu alebo zboku) nie je veža na to vhodna. TV sa vešia na držiak a ten ma dostatočny odstup od steny aby sa tam vošli kable.
Rozmyslal si nad Sony. Napr. KDL-32EX715/AEP. Co ty na to? 
-
Ryan Giggs
VIP
40" a 32" je dosť veľky rozdiel.
no tak idem asi do toho co samsungu co ste mi poradili.. sice na lg som nenasiel ani kusok zleho slova ale ten zvuk vyriesim dvd prehravacom samsung ktory cez skart a r,g,b kabel prepojim s TV a dvd potom audio do veze..
dufam ze to bude fungovat aj tak to audio
to lg ma led len po bokoch ale vzhladom k uhlopriecke - 37 to vraj nevadi az tak velmi...
a samsung ma novsi rychlejsi cpu na prehravanie filmov..
mimochodom ma ten samsung svetelne cidlo? lg ma.. myslim to cidlo ze ked zhasnem v noci tak sa stiahne jas lebo nie je potrebny tak velmi velky..
dufam ze to bude fungovat aj tak to audio
to lg ma led len po bokoch ale vzhladom k uhlopriecke - 37 to vraj nevadi az tak velmi...
a samsung ma novsi rychlejsi cpu na prehravanie filmov..
mimochodom ma ten samsung svetelne cidlo? lg ma.. myslim to cidlo ze ked zhasnem v noci tak sa stiahne jas lebo nie je potrebny tak velmi velky..
-
Ryan Giggs
VIP
Ano senzor ma. Len sa na to nespoliehaj. Ono to ma totiž vo dne opačny efekt. A sice že zvyšuje jas a tym aj spotrebu.
Podsvietenie u edge led vadi aj na 37". Zaleži na konkretnom kuse, každy totiž môže byť (a aj je) iny.
Podsvietenie u edge led vadi aj na 37". Zaleži na konkretnom kuse, každy totiž môže byť (a aj je) iny.