Ťažké rozhodnutie - ktorá vysoká škola?

Zbytočné, duplicitné, nevhodné alebo zamknuté témy...
Zamknuté
mucko
Novice
Novice

Ťažké rozhodnutie - ktorá vysoká škola?

Príspevok od používateľa mucko »

Zdravím,

riešim dilemu, ktorú riešilo už mnoho ľudí predo mnou. Čoskoro ukončím štúdium na obchodnej akadémii. Úprimne, škola, ktorá ma vôbec nebaví. Mám iné záujmy - počítačová grafika, prípadne webdesign. Nanešťastie, táto oblasť sa na vysokých školách nutne spája s matematikou. Matematika rozhodne nie je môj šálok kávy a tak som vylúčil všetky školy, v ktorých to ňou zapácha.

Som praktický človek. Pochybujem, že napr. štúdium informatiky s ťažkou matikou by malo zmysel, keďže by som musel venovať matike venovať príliš veľa času, aby som prešiel aspoň cez 1. semester. Času, ktorý by som mohol venovať praktickému štúdiu toho, čo ma baví. Z toho mi vyplýva, že by asi bolo najlepšie, keby sa vydám na školu, ktorá by pre mňa nebola tak časovo náročná. Takou sa javia školy s ekonomickými fakultami, na ktorých by som mal dobrý základ z obchodnej akadémie. Napríklad. ekonomická v Bratislave alebo Baťova univerzita v Zlíne. Čiste teoreticky by som mal zadné vrátka v ekonomike, ale venoval by som sa tomu, čo ma naozaj baví. Ešte jedna dôležitá vec: popri štúdiu chcem aj pracovať.

Toť moja doterajšia úvaha. Ale istotu vôbec nemám. Chýba mi osobná skúsenosť. Možno sa tu nájdu takí, ktorí rozmýšlali tak ako ja. Budem rád za každú radu, skúsenosť ohľadom výberu vysokej školy.
rados915
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: Ťažké rozhodnutie - ktorá vysoká škola?

Príspevok od používateľa rados915 »

A ekonomická myslíš, že nie je o matike? :D
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Ťažké rozhodnutie - ktorá vysoká škola?

Príspevok od používateľa yazoo »

Zamknuté