Stredná škola.
Stredná škola.
Ahoj, chodím do 8. triedy na ZŠ. Už je načase aby som sa rozhliadal po nejakej tej škole. Tak, známky nemám moc dobré, vyzerá to tak, že na polročnom vysvedčení budem mať tri trojky, ostatné dvojky a jednotky. Trojky budú z matiky, fyziky a zemepisu. Chcel by som v budúcnosti športovým novinárom, alebo niečo podobné. Lenže čo som pozeral tak stredná škola na žurnalistiku asi ani nie je, každý radí gymnázium, lenže ja sa bojím že s tými známkami to bude zbytočné. Zo slovenčiny mám medzi 1/2 ale asi 2. Tak skúste čosi poradiť, alebo dajte aj nejaké podobné povolanie, bavil by ma aj kuchár (ale zas, hotelovka je vraj ťažká), nejaký manažér, obchodník (tam je problém matika)... Dajte tipa, nech si rozšírim možnosti, vďaka 
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Stredná škola.
...športové gymnázium?...
-
KaptMichal
King
Ujasni si len jednu vec - chceš ísť na VŠ alebo nie? Ak hej tak potom choď na gympel. Ak nie tak si vyber SOŠ, ktorá ti jasne určí čo budeš robiť. Z kuchára normálnu výšku zrejme nedáš...
Tipujem že na športovom gymnáziu by sa asi aj športovalo, ale ja mám taký problém s nadváhou... Na VŠ asi pôjdem, lebo to je asi jediná možnosť ako spraviť žurnalisiku, len sa bojím tých známok...
-
Janio
Zablokovaný
Yogi s akýn prístupom to nedoťiahneš nikde...
Gympel: tam je to ťažké, nejde ti fyzika nič z toho...
Obchodná: Zo začiatku poho, no podvojne učtovníctvo etc. dosť náročke keď ti nejde matika...
Eletrotechnická: Elektrotechnika je oveľa horšia ako fyzika... (samé vzorce, síce len prvý ročník, ale v druhom energetika...)
Zdravotná: biológia, chémia (to neviem posúdiť no to patrí medzi najťahšie školy /VŠ/ + hnusná prax v nemocnici...)
Hotelová: ako si už spomínal...
Športové: Ako píšeš, problémy s nadváhou... určite nie
Tak sa ťa pýtam kde chceš ísť ? Keď hento tamto ti nejde... Myslím, že už toho veľa na výber nemáš... Tak vyber si nejakú školu, ktorá ťa baví a kašli nato, že je ťažká. Čo čakáš, že všetko bude ľahké ? Keby mal taký prístup každý ako ty tak kde sme ?
Radšej sa uč to čo ti nejde a bude to v pohode
Gympel: tam je to ťažké, nejde ti fyzika nič z toho...
Obchodná: Zo začiatku poho, no podvojne učtovníctvo etc. dosť náročke keď ti nejde matika...
Eletrotechnická: Elektrotechnika je oveľa horšia ako fyzika... (samé vzorce, síce len prvý ročník, ale v druhom energetika...)
Zdravotná: biológia, chémia (to neviem posúdiť no to patrí medzi najťahšie školy /VŠ/ + hnusná prax v nemocnici...)
Hotelová: ako si už spomínal...
Športové: Ako píšeš, problémy s nadváhou... určite nie
Tak sa ťa pýtam kde chceš ísť ? Keď hento tamto ti nejde... Myslím, že už toho veľa na výber nemáš... Tak vyber si nejakú školu, ktorá ťa baví a kašli nato, že je ťažká. Čo čakáš, že všetko bude ľahké ? Keby mal taký prístup každý ako ty tak kde sme ?
Radšej sa uč to čo ti nejde a bude to v pohode
No, ja viem väčšinu z toho čo sa učíme, len teóriu neviem. Napríklad, v škole sme dostali nejakú ťažkú rovnicu, väčšina ju vedela vyriešiť ale ja nie
. Ale neskôr sme dostali takú prkotinu a vedeli to dvaja či traja z triedy. Čosi takéto : Janko má dve sestry, každá zo sestier má dvoch bratov. Koľko detí je v rodine ? Tí čo nevedeli (vedeli zle
) hovorili že ich je 5, mysleli to zrejme tak že Janko + 2sestry + 2bratia. To by dávalo číslami 5. Lenže ja mám taký názor že tuto sa nachádza rozdiel medzi múdrosťou a logikou. Logické myslenie sa u mňa vybavuje tak, že v hlave sa mi zobrazí niečo takéto (príloha 1). A keď nemám logické myslenie ale som ,,múdry,, tak sa mi v hlave zobrazí príloha 2 
Edit : A napríklad, môj brat máva samé jednotky, okrem slovenčiny, lenže on sa nezameriava na nič iné ako na učenie, preto vzniká to že keď ma prídu kamoši zavolať von hrať hokejbal tak ich pošle do pi**. Keď ho mama nedávno poslala na poštu tak mu povedala že má kúpiť v ,,pipigrile´´ aj bagety. On najprv prišiel do grilu, kúpil bagety a šlahol ich na obálku a lístok od dobierky. Na pošte z toho potom vzniklo to že na lístku sa zamazali niektoré čísla od dresingu a mastnoty a tri!!! hodiny tam hľadali ten balík. Keď prišiel domov tak mama sa ho spýtala že čo mu to tak trvalo. On na to : ,,ale, na pošte sú takí neschopáci..´´. Alebo, mama mu povedala že mi má vysvetliť učivo z matiky, a ja som sa ho spýtal prečo je v tom príklade toto a toto číslo a on mi povedal : ,,Ja neviem, veď výsledok mám dobrý...´´. No sa mu na také vysvetlenie môžem vyondzic...
Myslím že to už retardovaní ľudia ktorí si vedia veci rozvrhnúť a vedia niečo z praktického života sú úspešnejší...Inak, ešte tak rozmýšľam nad psychológiou, aj to by bola zaujímavá práca, ale asi tiež niečo ťažké... No, už sa rozhodujem medzi kuchárom, novinárom a tým psychošom. Kuknem niečo, poradím sa s rodičmi a hádam niečo bude...
Edit : A napríklad, môj brat máva samé jednotky, okrem slovenčiny, lenže on sa nezameriava na nič iné ako na učenie, preto vzniká to že keď ma prídu kamoši zavolať von hrať hokejbal tak ich pošle do pi**. Keď ho mama nedávno poslala na poštu tak mu povedala že má kúpiť v ,,pipigrile´´ aj bagety. On najprv prišiel do grilu, kúpil bagety a šlahol ich na obálku a lístok od dobierky. Na pošte z toho potom vzniklo to že na lístku sa zamazali niektoré čísla od dresingu a mastnoty a tri!!! hodiny tam hľadali ten balík. Keď prišiel domov tak mama sa ho spýtala že čo mu to tak trvalo. On na to : ,,ale, na pošte sú takí neschopáci..´´. Alebo, mama mu povedala že mi má vysvetliť učivo z matiky, a ja som sa ho spýtal prečo je v tom príklade toto a toto číslo a on mi povedal : ,,Ja neviem, veď výsledok mám dobrý...´´. No sa mu na také vysvetlenie môžem vyondzic...
Myslím že to už retardovaní ľudia ktorí si vedia veci rozvrhnúť a vedia niečo z praktického života sú úspešnejší...Inak, ešte tak rozmýšľam nad psychológiou, aj to by bola zaujímavá práca, ale asi tiež niečo ťažké... No, už sa rozhodujem medzi kuchárom, novinárom a tým psychošom. Kuknem niečo, poradím sa s rodičmi a hádam niečo bude...
-
Janio
Zablokovaný
Máš pravdu, ale každý príde pozrie na papier a uvidí, že len ZŠ, poprípade nejká blbá SŠ ukáže ti kde su dvere a na logiku sa pýtať nebude...
A vôbec sa netreba dlho učiť... Ja konkretne študujem TIS v Ele ( Vôbec to nie je ľahká škola, pretože tam sú ekonomicke a elektrotechnické predmety...) A učím sa maximálne hodinu (a to sa ešte ani nestalo...) dokopy priemer známok 2.0
BTW - Stredná je najväčšia flakarina (Na VŠ tiež, ale to už musíš brať vážne...) Tak "nemaj boja" stačí si raz za čas sadnúť za knihy a je to vybavené... A k tvoju bratovi sa nebudem vyjadrovať nič proti, ale je sám o sebe trošku psycho
A vôbec sa netreba dlho učiť... Ja konkretne študujem TIS v Ele ( Vôbec to nie je ľahká škola, pretože tam sú ekonomicke a elektrotechnické predmety...) A učím sa maximálne hodinu (a to sa ešte ani nestalo...) dokopy priemer známok 2.0
BTW - Stredná je najväčšia flakarina (Na VŠ tiež, ale to už musíš brať vážne...) Tak "nemaj boja" stačí si raz za čas sadnúť za knihy a je to vybavené... A k tvoju bratovi sa nebudem vyjadrovať nič proti, ale je sám o sebe trošku psycho
pozri, ked chces ist na vysku, tak jednoznacne gympel...znamky ta trapit nemusia, nemas ich az take otrasne, rozhodujuce su aj tak prijimacky...a pokial nechces ist na nejaku prominentnu strednu, tak by nemal byt problem sa tam dostat...
a potom vacsina vysokych prijima na zaklade prijimaciek + profilove predmety, cize je fuk ze ti nejde fyzika, pretoze na zurnalistiku sa to nepocita do priemeru...
takze podla mna sa na strednu dostanes urcite, kludne chod aj na gympel...a na gymply bude dost casu na porozmyslanie, kam by si chcel ist na vysku...
zvykni si na to, ze ucenie boli...proste v kazdom odbore su aj hovadiny, ktore sa musis naucit a da to vela namahy...je ale na tebe, v akej forme tie hovadiny budu, takze podla toho si potom vyber odbor...napr. ja by som sa nikdy nenaucil strany nejakych X,Y, mocnin, odmocnin, vzorcov, pí...tak logicky som nesiel na jadrovu fyziku
a potom vacsina vysokych prijima na zaklade prijimaciek + profilove predmety, cize je fuk ze ti nejde fyzika, pretoze na zurnalistiku sa to nepocita do priemeru...
takze podla mna sa na strednu dostanes urcite, kludne chod aj na gympel...a na gymply bude dost casu na porozmyslanie, kam by si chcel ist na vysku...
zvykni si na to, ze ucenie boli...proste v kazdom odbore su aj hovadiny, ktore sa musis naucit a da to vela namahy...je ale na tebe, v akej forme tie hovadiny budu, takze podla toho si potom vyber odbor...napr. ja by som sa nikdy nenaucil strany nejakych X,Y, mocnin, odmocnin, vzorcov, pí...tak logicky som nesiel na jadrovu fyziku
Ja si to o ňom tiež myslím... Ale nie v zlom, chápem, že žije vo svojom svete, svete, v ktorom sú len učebnice.
PS: nie je to autista.
PS: nie je to autista.
-
Blackangel
Light Star
nechapem ta mas len tri trojky a potom 1 a 2 a hovoris ze sa bojis gymplu.. ja som na zakladke maval same trojky... najlepsia bola matika a ta bola 2.. to je vzdy co som mal najlepsie-. potom same 3 a nekedy aj 4 . .v 9 rocniku som mal skoro same stvorky.. slovencina 4 anglina 3 nenavidel som cudzie jazyky... nidky som nevedle napisat sloh.. a som sa dostal na bilingvalnom gymnazium. stale tie jazyky nenavidim ale co narobim:D. takze chod na gympel
OK, pôjdem na gymnázium, a budem sa trochu učiť, lebo u mňa sú tie známky horšie preto lebo sa mi nechce učiť, inak by boli možno aj jednotky (len tú matiku nechápem, vzorce, mocniny...). Ale skúsim gympel. Vďaka za pomoc.
Sprostý nie si, známky nie sú úplne smerodajné. Choď na gymnázium a tie predmety, ktoré ťa bavia, resp. tie, ktoré budeš potrebovať na VŠ sa uč - venuj im väčšiu pozornosť. Na ostatok kašlať, resp. podľa chuti či schopností. 
-
KaptMichal
King
ale ako rozhodovať sa na základe nejakého fóra... Mal by si si to ujasniť ty, poprípade by ti mali poradiť blízki 
-
mirak2
Hardcore addict
kludne chod na gympel a potom na vysku na zurnalistiku...na kucharcinu posielaju hlupakov, ktorym nic nejde, ani logicke, ani manualne a podla toho potom to aj v restikach vyzera ( http://bratislava.sme.sk/c/5147951/pave ... ejina.html ) a vyzera to ze ty to nie si...
No tak skor si vyber ten Gympel, ked ta nic ine nenapada, radsej skolu, kde sa treba ucit, lebo na sebe vidím za za 4 roky na strednej som tak zlenivel, ze na vyske to bude tazke.