Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Maki
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Pre všetkých čo potrebujú radu pri kúpe digitálneho foťáku

Príspevok od používateľa Maki »

1) v tej cene mozno skor Nikon D3100
2) ak by si bral nikon, tak tato otazka nepotrebuje odpoved
3) ak nechces brat lepsi a drahsi objektiv, ale zakladak, tak potom radsej spolu - zvykne to vyjst vyhodnejsie
4) ebay... ak slovensky tak zrejme ephotoshop.sk
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

Asnis napísal: 1.)Tento fotak alebo nieco ine?
Citat temu nezaskodi, na minulej strane sa to riesilo
2.)Docital som sa ze oznacenie pri objektive "EF-S" je len pre Canon EOS 20D, 30D, 300D, 350D, 40D, 400D, nevadi to?
EF-S su objektivy co ktore sa nedaju pouzit na fullframe fotaky(tie co maju senzor vo velkosti 35mm filmu) zoznam co si poslal sedi ALE chybaju tam nove modely vratane 1000D
3.)Oplati sa viac kupit fotak spolocne s objektivom alebo samostatne?
neda sa jednoznacne povedat, zalezi kolko chces investovat v buducnosti na co pouzit atd atd atd... objektivy ktore sa davaju spolu su vacsinou low-end, co ale neznamena ze nebudu postacovat....
4.)Ktory internetovy obchod by ste odporucili?
ten najlacnejsi ;) na slovensku porovnaj na najnakup.sk europu geizhals.at ani ebay nemusi byt na zahodenie...(pozor ale, lebo az extremne nizska cena je vacsniou podvod)
Asnis
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Asnis »

Taaakze ako pozeram tak cenovy rozdiel nie je az tak velky medzi 1000d a D3100 tak mozno zoberem ten nikon za 500€. Este pobeham po KE lebo vzdy radsej kupujem z kamenneho obchodu kvoli reklamacii a podobne no uvidim ake ceny budu...
Idem si pocitat nejake recenzie o tom Nikone tak ak nebudem niecomu rozumiet viem kde sa obratit :)
Vdaka za odpovede :)
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Asnis napísal:vzdy radsej kupujem z kamenneho obchodu kvoli reklamacii
eh? nechapem, ked je z slovenskeho net obchodu je nieco ine?
Asnis
Amateur
Amateur

Tak podla mna jednoduchsie a rychlejsie je reklamovanie ak sa mi nieco s nim stane dajme tomu mojou vinou tak ho prinesiem za typkom a popytam sa co a ako + by som si chcel ohmatat fotak ktory by mi sedel viac,poradil by mi alebo brasnu na fotak by som si pozrel rovno a podobne
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Asnis napísal:Tak podla mna jednoduchsie a rychlejsie je reklamovanie ak sa mi nieco s nim stane dajme tomu mojou vinou tak ho prinesiem za typkom a popytam sa co a ako + by som si chcel ohmatat fotak ktory by mi sedel viac,poradil by mi alebo brasnu na fotak by som si pozrel rovno a podobne
a typek urobi to iste co mozes urobit ty, poslat na:
Zberňa servisných zákaziek NIKON pre Slovenskú republiku je zmluvne zaistená firmou:

PENTA SK s.r.o.
Hradská 3G
821 09 Bratislava

tel.: +421 240 202 551
email: [email protected]
web: http://www.pentask.sk
Zákazky sú prijímané osobne aj prepravnou službou.
a oni to poslu do ceska.
Co sa tyka tasiek, tak to ti poradi hocikto... vratane tu ludi na hojka.
Poviem ti tak ze ja si osobne myslim ze toto vsetko je mytus. Kupil som niekolko fotakov/skiel/bleskov/brasni/filtrov a neviem co este, a ANI jednu vec som si nekupil v kamennom obchode. Takisto nezabudaj ze ked si kupis fotak z netu, tak zo zakona ho mozes bez udania dovodu vratit v ramci 14 dni bed udania dovodu. Takze dokonca ho nemusis 10 minut testovat v obchode, ale musis s nim 2 tyzdne behat a skusat, a eura ti vratia ak sa nebude pacit
Asnis
Amateur
Amateur

No som potreboval to ujistenie :) Tak ja pobeham este po e shopoch snad nieco dobreho sa najde
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

chlapec10: Opravim ta, odstupis mozes do 7 pracovnych dni od prevzatia tovaru alebo od uzavretia zmluvy, vid. Zakon o ochrane spotrebitela pri podomovom predaji a zasielkovom predaji ;)
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

oops.... som myslel ze to su 2 tyzdne... sorrac, tak ako pise hojko, 7 dni
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

ak si z KE, tak zajdi do optimy, vedia ti dat aj zlavu ak zaplatis v hotovosti, len sa treba opytat a poradit vedia. obzri aj pentax kx ;)
Asnis
Amateur
Amateur

No skocim tam ked budem mat po skuskovom dik za radu :) Ale radsej by som asi bral od Canonu/Nikonu mi viaceri povedali ze nech vyber radsej zuzim na tieto znacky :)
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

Asnis napísal:No skocim tam ked budem mat po skuskovom dik za radu :) Ale radsej by som asi bral od Canonu/Nikonu mi viaceri povedali ze nech vyber radsej zuzim na tieto znacky :)
je to na tebe ;)

Canon 1000d je uz stary model so starym cipom a podpriemernym objektivom (bez IS)
Nikon 3100 je novinka ale nema motor co je dost na nervy -> pokial budes pouzivat len setaky tak ti to bude jedno ale casom urcite budes chciet aj nieco ine a vtedy narazis. Ovladanie je podla mna dost zvlastne
Pentax kx stary model s nadpriemernym cipom (aspon na svoju dobu, lepsi nez Canon, neviem ako Nikon) ma motor ako kazdy pentax.

kazdopadne nech uz kupis hocico, bude daleko lepsie nez akykolvek kompakt.

urcite sa oplati pozriet vsetky recenzie (napr. dpreview.com) a ver mi, ze so setakom vela toho v baroch kde je tma neodfotis.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

zelovoc napísal:ale nema motor co je dost na nervy -> pokial budes pouzivat len setaky tak ti to bude jedno ale casom urcite budes chciet aj nieco ine a vtedy narazis.
no ked myslis.... dovolim si tvrdit ze okrem exotickych alebo XY rokov starych skiel maju vsetky AF-S ostrenie, a teda nerobia problem, nehovoriac o tom, ze pravdepodobnost ze bude potrebovat AF-D sklo mensia nez vacsia...
a co sa tyka senzora, tak aktualne nema konkurenciu, dokym teda canon neda nastupcov
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Re: Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?

Príspevok od používateľa Tomasko »

no trebarz 50/1.8, tam je ten problem, nie? a 1.4 k 31000 asi kupovat nebude tak lahko
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ok, a okrem 50mm 1.8? ked sme pri tom, preco nie rovno 1.4, ja ked som zacinal, s fotenim, tak som rovno bral 1.4, vtedy sice trochu ine ceny, ale priplatil som si okolo tusim 150 eur, este vtedy v korunach.
Aby bolo jasne, ja netvrdim, ze motor je prezitok, ale ako zaciatocnik zavrhnut 1. zrkadlo kvoli tomu, ze nema motor, si myslim ze je hlupost.
Marcelooo
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Marcelooo »

Ahojte,
chcel by som si nechať vami poradiť.... som začiatočník a dostal som zrkadlovku 1000d , veľa ľudí tvrdí že je fine, ale mnohí su iného nazoru.... o to teraz nejde.... mal som k nemu klasický objektív 18-55mm..... Chcel by som si k tomu dokúpiť ešte jeden, ale nejaký na dialku ;-) problém je v tom, že by som asi drahy objektív asi nevedel oceniť, pretoze som úplny začiatočník... Nechcem do toho velké peniaze dávať a je mi jasné, že ta fotka bude aj horšia, lacnejším objektívom..... chodím pozerávať preteky Motoriek a tam som si chcel cosi pofotit, ta 55m je krátka, tak som chcel volaco dlhšie.... Viem, že je to veľká rýchlosť na lacný objektív a pomerne lacné telo, ale lepšie to fotí, ako kompakt...... vždy je na trati nejaká pomalá pasáž....
Našiel som toto: čo by ste mi poradili? niečo kvalitnejšie, ale drahsie? alebo mi bude čosi z tohoto stačiť.....

http://www.pixmania.sk/sk/sk/532983/art ... m-f-4.html
http://www.pixmania.sk/sk/sk/533001/art ... m-f-4.html
http://www.pixmania.sk/sk/sk/7674982/ar ... dg-ma.html
http://www.pixmania.sk/sk/sk/3079/art/c ... -75-3.html
http://www.pixmania.sk/sk/sk/3080/art/c ... ii-f4.html
http://www.pixmania.sk/sk/sk/14601/art/ ... -300m.html

Ešte jedna otázka, čo znamená to macro, macro 1:2, telefoom..... ďakujem :-)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Marcelooo: Prepokladám, že motorky budeš fotiť na Panning, takže budeš potrebovať ultrazvukové ostrenie a najlepšie aj stabilizátor. Odporučil by som Ti poobzerať sa po Canon EF 70-300 mm f/4-5,6 IS USM. Do neorigo nechoď. Ajkeď si teraz začiatočník, po čase môžeš telo vymeniť za kvalitnejšie, no objektívy Ti zostanú. Nehovoriac o tom, že táto 70-300 je už aj FF :D
Od alternatívnych by som potom poradil TAMRON AF SP 70-300mm F4-5.6 Di VC USD baj. Canon. Opticky porovnateľný, troška pomalší, no aj lacnejší.
Marcelooo
Expert
Expert

Jin: Ďakujem pekne... cenu som sice ratal o dosť menšiu, ale tie co som ja vybral, by asi absolútne nestacili.... tie su aj bez stabilizatora..... cize by tie fotky aj tak vyzerali vsak? ..... este sa chcem opytat, kupil by si niekedy ojazdeny objektiv? ci radsej nie? alebo nenaslo by sa nieco, o cosi lacnejsie? :P dakujem
a vedel by si mi vyvsetlit tie macro, macro 1:2, telezoom....
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Marcelooo napísal:Jin: Ďakujem pekne... cenu som sice ratal o dosť menšiu, ale tie co som ja vybral, by asi absolútne nestacili.... tie su aj bez stabilizatora..... cize by tie fotky aj tak vyzerali vsak? ..... este sa chcem opytat, kupil by si niekedy ojazdeny objektiv? ci radsej nie? alebo nenaslo by sa nieco, o cosi lacnejsie? :P dakujem
a vedel by si mi vyvsetlit tie macro, macro 1:2, telezoom....
stabilizacia ti ABSOLUTNE VOBEC nepomoze na motorky resp pohybujuce sa veci, nakolko stabilizacia stabilizizuje tvoj pohyb(trasenie sa), aby si zmrazil pohyb objektu potrebujes objektiv s lepsiou clonou.
Marcelooo
Expert
Expert

chlapec10 napísal: stabilizacia ti ABSOLUTNE VOBEC nepomoze na motorky resp pohybujuce sa veci, nakolko stabilizacia stabilizizuje tvoj pohyb(trasenie sa), aby si zmrazil pohyb objektu potrebujes objektiv s lepsiou clonou.
Takze ty by si mi co odporucil? nieco take cenovo pristupne?
Napísať odpoveď