Fotografia - novinky, technika, diskusia
Re: Fotite?
cim si fotil ten mesiac?
// myslim objektiv prip. extender
// myslim objektiv prip. extender
tuti > Sigma 300mm f/2,8 EX DG APO HSM - je to len crop z fotky. Trebalo by nejaký extender aspoň x2, to by už vyzeralo oveľa lepšie 
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Hral som sa trochu dnes s fotakom a fotil som nieco v dnu, takze som pouzil aj blesk. Vsimol som si, ze pocas zoomovania sa nemenila hodnota zoomu pri blesku, stale tam bolo 14mm. Blesk (SB-600) som mal nastaveni na automatiku (TTL). V com moze byt problem??? Co si spominam, tak na pozicanom SB-800 sa to menilo so zoomom a mam pocit, ze aj na mojom to robilo, dnes vsak nie. Skusal som aj reset blesku, ale nepomohlo. Fotak D5000 + SB-600.
nemal si nasadeny difuzor alebo vytiahnutu tu umelohmotnu srandu co tiez rozsiruje uhol? neviem si vobec teraz spomenut na nazov...
vtedy totiz blesk "nezoomuje"
vtedy totiz blesk "nezoomuje"
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
skor teleskopDR8PruBr napísal:tuti > Sigma 300mm f/2,8 EX DG APO HSM - je to len crop z fotky. Trebalo by nejaký extender aspoň x2, to by už vyzeralo oveľa lepšie
-
masterdead
SysAdmin
No bola pekna noc nedalo mi to tiez skusit odfotit mojou 70-200L mesiacik, vysledok posudte sami. Musim podotykat ze sa mi klepali ruky lebo som to fotil v kratkom tricku
Ostrost mohla byt hadam aj vacsia. Je to 100% crop
zelovoc > No, takmer teleskop
Musím sa popozerať pri najbližšej výplate po nejakom extendery 
Tak dnes som si pri ceste zo skoly spravil fotograficku prechadzku, prosim o konstruktivnu kritiku
Mam na mysli hlavne kompoziciu a tak.
S novym fotakom si totiz pripadam akoby som zacinal znova od nuly a stale vidim, ze je co zlepsovat, len neviem co presne. Niektore fotky posobia rozmazane kvoli oparu, v reali to vyzeralo zaujimavo, ale na fotkach sa to prejavilo dost neprijemne a to nemusite kritizovat, nabuduce si dam pozor
S novym fotakom si totiz pripadam akoby som zacinal znova od nuly a stale vidim, ze je co zlepsovat, len neviem co presne. Niektore fotky posobia rozmazane kvoli oparu, v reali to vyzeralo zaujimavo, ale na fotkach sa to prejavilo dost neprijemne a to nemusite kritizovat, nabuduce si dam pozor
-
masterdead
SysAdmin
To rozmazanie pri tych kackach mi pripada ako SW pokus o tilt-shift efekt - nepouzival by som to.
Mne osobne dost vadi velka hlbka ostrosti hlavne pri tych sochach, strati to pre mna podstatu co je vlastne fotene a vypada to skor ako rodinny vylet v ZOO. Kompozicne to nieje zle, ale zase ta hlbka ostrosti....ach jaj to mne je ako pästou na oko.
IMG_0267 je celkom v pohode ale chcelo by to mozno este postproces
Mne osobne dost vadi velka hlbka ostrosti hlavne pri tych sochach, strati to pre mna podstatu co je vlastne fotene a vypada to skor ako rodinny vylet v ZOO. Kompozicne to nieje zle, ale zase ta hlbka ostrosti....ach jaj to mne je ako pästou na oko.
IMG_0267 je celkom v pohode ale chcelo by to mozno este postproces
neorezavaj takto divoko fotky... fotka ma svoj format z nejakeho dovodu... pochopim orez na stvorec, ale potom tam nesmie chybat prvotny zamer dat to na stvorec...
co sa tyka fotiek samotnych... co ja viem... tazko hodnotit len tak prechadzku...
co sa tyka fotiek samotnych... co ja viem... tazko hodnotit len tak prechadzku...
No hej, tie deti su take popisne (ze Maki
). Ale dakujem za pripomienku k hlbke ostrosti, tiez sa mi na tych fotkach nieco nezdalo a teraz uz viem co.
A ano, pri kackach je sw tilt shift a nebyt tam tych stromov, tak by to mozno vyzeralo lepsie.
Maki: no hej, tie orezy pri detoch su kvoli tomu, ze som zabudol brat do uvahy, ze budova bude na vyslednej fotke zavadzat a pri jednej sa tam navyse priplietol clovek v cervenej vetrovke ktoreho som si na displeji nevsimol.
Inak mne sa tiez najviac pozdava posledna, ked niekedy nebude opar, tak to asi pojdem odfotit znova.
//zelovoc: pravda, presne to si zacinam teraz vsimat
A ano, pri kackach je sw tilt shift a nebyt tam tych stromov, tak by to mozno vyzeralo lepsie.
Maki: no hej, tie orezy pri detoch su kvoli tomu, ze som zabudol brat do uvahy, ze budova bude na vyslednej fotke zavadzat a pri jednej sa tam navyse priplietol clovek v cervenej vetrovke ktoreho som si na displeji nevsimol.
Inak mne sa tiez najviac pozdava posledna, ked niekedy nebude opar, tak to asi pojdem odfotit znova.
//zelovoc: pravda, presne to si zacinam teraz vsimat
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
hlavne treba vela fotit a premyslat. casom sa to bude zlepsovat.
-
hojko
Site Admin
Maki: Mal si pravdu, bolo to tym. Ani som si neuvedomil, ze to mam a ze to moze byt tymto sposobene. Dakujem za radu.
moja fotka s 55-250mm vyzerala podobnemasterdead napísal:No bola pekna noc nedalo mi to tiez skusit odfotit mojou 70-200L mesiacik, vysledok posudte sami. Musim podotykat ze sa mi klepali ruky lebo som to fotil v kratkom tricku![]()
Gothar: najkrajsia je IMG_0195.JPG... akurat skoda ze ostrost je od nevidim do nevidim a hlavne cierna ciara pod pravym deckom na fotke posobi komicky
-
chlapec10
Addict
Kto z vas ma nejaky z nasledovnych nikonov: D90, D5000, D7000, D3100?
Ak vas bude dost(5 a viac) tak mozme spravit mini-sutaz, nakolko mi ostalo nejake prislusentvo po D90ke ktoru som predal
Ak vas bude dost(5 a viac) tak mozme spravit mini-sutaz, nakolko mi ostalo nejake prislusentvo po D90ke ktoru som predal
-
hojko
Site Admin
chlapec10: D5000 a zadarmo to teda vezmem 
o mne vies
ale tu spust fakt nepotrebujem 
Chlapec10 ja mam D5000 ....