Správanie sa ministrov + politika na Slovensku

Diskusie na politické témy...
slay
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Správanie sa ministrov + politika na Slovensku

Príspevok od používateľa slay »

Mečiar má stále pocit, že je naň ho niekto zvedavý. Juj, dúfam že keď ja budem taký starý, tiež budem mať toľko entuziazmu.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Opat sa ukazalo, ze Gasparovic je len prezliekac kabatov: http://www.sme.sk/c/5724887/prezidentov ... roval.html
Rozhodnutie sprisnit kriteria je spravne, ale uz len to, ze z 1500 slovenskych profesorov vymenoval on sam 700 svedci o tom, ze za minulej vlady dokazal nizku kvalitu a ine chyby prehliadat. A teraz este alibisticky hovori, ze nizka kvalita mu prekazala vzdy, tak preco to zacal riesit az po 6tich rokoch?
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Ja nadhodím trochu inú tému - a to tzv. reformu polície, akú pripravil Jardo Spišiak, a ktorú bol "odkukať" od Britov. Včera som ho zhodou okolnosti počúval na TA3 a tak dobré som sa už dávno nezasmial. Najviac sa mi páčila jeho hláška "7-8 % policajtov to pochopí hneď, polovica postupom času a druhá polovica to nepochopí vôbec" - toto bolo len vyjadrením toho, akú somarinu to pripravuje a údajne dobrý policajt bude ten, v rajone ktorého sa nestane nehoda, alebo bude najmenej rozdaných pokút. Tiež zvýšené pokuty majú demotivovať arogantných vodičov aby porušovali predpisy.....aj somár pri tom vie, že policajti si nedovolia pokutovať zazobancov, detičky milionárov a pod....napr. seňor Rozin a ako obišli fizli, ktorí si ho dovolili zastaviť ? Auf Viedersehen die Polizei :D .....no nič, CATANI ma sklamal :(

btw. Prečo sa Vám nepáči čo robí Mečiar ?? Ved predsa iný spôsob ako zostať v popredi a tak na očiach potenciálnych voličov sú vyjadrenia, na aké sme si u Mečiara zvykli, čo som čítal, tak sa mi zda, že dosť zavádza, on hovorí, o tom, že mali so Smerom isť do volieb spolu - teda ak myslel dvojkoalíciu, tak tam je samozrejme lehota v zákone, v rámci ktorej môže podať spoločnú kandidátku a keď teraz hovori, že par dni pred voľbami...no zase to je také tvrdenie, akože po voľbách bude mať 10 % - no komu by sa chcelo veriť, že bude tak padať naprieč politickou scénou - od dominantnej politickej strany na Slovensku sa z HZDS stala mimoparlamentná strana...........ale radšej by som videl Mečiara v parlamente ako Slotu - toho ožrana, je mi na grc z celej SNS...na verejnosti revu a bijú sa do prs za Slovensko a dobre nepozabijajú Maďarov a v skutočnosti okradajú Slovensko a kolaborujú so skutočnými šovinistami a neviem čím ešte...pred nedávnom som mal takú skúsenosť a je mi z toho všetkého na grc ako po vypití mnoho a mnoho zlej pálenky....fuuuj
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

J.O.S.E – ja som to dal ako tragikomicky priklad, jak sa jeden človek ťažko vzdava moci – čo je badateľne nielen u Mečiara, ale aj napr. u Dzurindu a vlastne u všetkych ostatnych.
Odporučam knihu od L. Mňačka – Ako chuti moc
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Nepovedal by som, že sa mi nepáči to, čo robí Mečiar. Už aj tak veľa vody namútiť nemôže. Nepáčilo sa mi to ale v minulosti a také veci sa nezabúdajú. Môže zo seba robiť starého utrápeného hrdinu, "zakladateľa Slovenska", ale svoje svinstvá už nezahrabe. A nepáči sa mi hlavne to, že hoci je už za zenitom, vždy ho musia nejaké médiá pripomínať. Spomína niekto Pavla Ruska? Rudolfa Schustera? Obaja už majú za sebou politickú smrť a už po nich ani pes neštekne. Ale Mečiar musí byť proste stálica...Je to otravné a začína to byť nevkusné. Mimochodom, tá Mňačkova kniha je celkom dobrá...
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

Meciara by som prirovnal ku Glumovi z Pana Prstenov. Skodi, klame, podvadza, ale v dalsich volbach este moze zohrat svoju velku ulohu a to zobrat Ficovi nejake tie rozhodujuce percenta, pricom ale po volbach dopadne na krute dno hory osudu.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Odporucam precitat si tento rozhovor: http://ekonomika.etrend.sk/ekonomika/ak ... ustat.html
Ta krava pekne ukazala aki ludia pracuju v odboroch :) A keby sa aspon vedela nejako branit, ale nie, stale dava len naucene frazy. <>
Jedna hlaska za vsetky:
-Aké návrhy ste predložili v tom čase, keď sa zvyšovalo zadlženie Slovenska?
-Navrhovali sme, aby sa znížila nezamestnanosť.
No ja mam dost, stava sa z toho humorne citanie :D

A este moj nazor k tomu referendu: Je to vymysel uradnikov, im az tak nevadi, ked budu robit denne o hodinu menej a tato pani urcite hra v polovici pracovneho casu solitaire alebo farmville a v druhej kavickuje s kolegynami. Toto sa vsak moze dost dotknut vyrobnych podnikov, kde sa vyroba neda zrychlit, takze pri skrateni pracovnej doby sa znizi objem vyroby, klesnu zisky a budu musiet klesnut aj mzdy.
J.O.S.E
King
King

Trošku som študoval súčasný Zákonník práce, nie je spracovaný najprecíznejšie a určite sú potrebné zmeny, ale zmeny k tomu lepšiemu. Napríklad v Zákonníku práce sú taxatívne dôvody preradenia na inú prácu totožné s dôvodmi výpoveďe zo strany zamestnávateľa. To v praxi znamená, že zamestnávateľ si môže vybrať, či dodrží ustanovenie o preradení zamestnanca na pracu, kde je povinný to urobiť alebo si zvolí ustanovenie Zákonníka práce o výpovedi a tým pádom zamestnanec v zamestnaní končí...
Preradenie na inú prácu
§ 55

(1) Vykonávať práce iného druhu alebo na inom mieste, ako boli dohodnuté v pracovnej zmluve, je zamestnanec povinný len výnimočne, a to v prípadoch ustanovených v odsekoch 2 a 4.

(2) Zamestnávateľ je povinný preradiť zamestnanca na inú prácu, ak

a) zamestnanec vzhľadom na svoj zdravotný stav podľa lekárskeho posudku dlhodobo stratil spôsobilosť naďalej vykonávať doterajšiu prácu, alebo ak ju nesmie vykonávať pre chorobu z povolania alebo pre ohrozenie touto chorobou, alebo ak na pracovisku dosiahol najvyššiu prípustnú expozíciu určenú rozhodnutím príslušného orgánu verejného zdravotníctva,
b) tehotná žena alebo matka dieťaťa mladšieho ako deväť mesiacov vykonáva prácu, ktorou sa nesmú tieto ženy zamestnávať alebo ktorá podľa lekárskeho posudku ohrozuje jej tehotenstvo alebo materské poslanie,
c) je to nevyhnutné podľa lekárskeho posudku alebo rozhodnutia orgánu štátnej správy v oblasti verejného zdravotníctva v záujme ochrany zdravia iných osôb pred prenosnými chorobami ďalej len "karanténne opatrenie"),
d) je to nevyhnutné podľa právoplatného rozhodnutia súdu alebo iného príslušného orgánu,
e) zamestnanec pracujúci v noci na základe lekárskeho posudku je uznaný za nespôsobilého na nočnú prácu,
f) tehotná žena alebo matka dieťaťa mladšieho ako deväť mesiacov pracujúca v noci požiada o preradenie na dennú prácu.
§ 63
Výpoveď daná zamestnávateľom

(1) Zamestnávateľ môže dať zamestnancovi výpoveď iba z dôvodov, ak

a) sa zrušuje alebo premiestňuje zamestnávateľ alebo jeho časť,
b) sa zamestnanec stane nadbytočný vzhľadom na písomné rozhodnutie zamestnávateľa alebo príslušného orgánu o zmene jeho úloh, technického vybavenia, o znížení stavu zamestnancov s cieľom zvýšiť efektívnosť práce alebo o iných organizačných zmenách,
c) zamestnanec vzhľadom na svoj zdravotný stav podľa lekárskeho posudku dlhodobo stratil spôsobilosť vykonávať doterajšiu prácu, alebo ak ju nesmie vykonávať pre chorobu z povolania alebo pre ohrozenie touto chorobou, alebo ak na pracovisku dosiahol najvyššiu prípustnú expozíciu určenú rozhodnutím príslušného orgánu verejného zdravotníctva,
d) zamestnanec
Toto je diera, ktorú treba odstrániť podľa môjho názoru :)

Pragmaticky sa treba pozrieť na pripravované zmeny, aké majú nastať po novelizácii Zákonníka práce. Súhlasím so stanoviskom Smeru, že je uplne hlúpe predlžovať dlžku skúšobnej doby z troch mesiacov na šesť...proste je to v záujme len obrovských zahraničných firiem, ktoré majú obrovské zisky....proste s týmto ja nesúhlasím

Na druhej strane, ak sa zamyslím nad iniciatívou KOZ a s ich ešte blbšou teoriou znižiť pracovný čas pri zachovaní súčasných a nezmenených miezd tak toto je už silná káva a naivná predstava a skôr to bude mať ten efetk, že sa zvýši nezamestnanosť, lebo tento krok je zase namierený proti malým podnikateľom.....z týchto dôvodov sa musí rokovať...je jasné, že Smer podporuje referendum, pretože v súčasnej sile nemôže vláde prehovoriť do svedomia, aby nerobila hlúpe kroky po vôly boháčom, zase na druhej strane KOZ prichádza s naivnou predstavou ale podľa môjho názoru referendum môže byť reálne a tiež si dovolim tvrdiť, že aj úspešne, ale jeho konečným dôsledkom bude zvýšenie nezamestnanosti a prepúšťanie a to už potom nebude možne vziať späť.....suma sumarum je to ako začarovaný bludný kruh, ani ryba ani rak, vybíjanie už otvorených dverí, hon na čarodejníce a pod....v tejto Republike aj hady dokážu kľačať :D
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

Aj keby to referendum bolo platné ( o tom pochybujem ), tak to neznamená že niečo zmení.V našich podmienkach a tak ako je vymedzené v Ústave má len odporúčací charakter.To potvrdil aj Ústavný súd.Samozrejme, referendum má byť priamym prejavom vôle ľudu ako nositeľom všetkej moci, ale tak ho zakotvil ujo Mečiar (dobre vedel prečo).
J.O.S.E
King
King

Tak Slota sa nepoučil, že roztrieštení nič nedokážu, a vlastne SNS je ako Titanic...potápa sa a nikto nie je naokolo aby pasažierov zachránil...prajem SNS skorí rozklad...i ked ako Slovenská národná strana, ktorá by zastupovala a hajila najviac zo všetkých strán na politickom spektre záujmy nášho národa, starala a o zvyšovanie národneho povedomia najmä u mladých by v parlamente byť rozhodne mala, ale nie s takými zlodejmi ako je Slota a jemu podobní ako Vincko, Rafa a spol...je to hanba a Malíkovu som vnímal ešte ako aké-také dobro v strane, ktorá svojim prejavom nevyzneivala ako na salaši pri kravičkach :-). Slota len ukázal, že je taký vypasený, že z tej predsedníckej stoličky nevie vôbec vstať, ale vôbec :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

SNS nemá nič spoločné s s historickým menom, na ktoré akože nadväzuje. Je to výsmech. Banda zlodejov bez chrbtovej kosti.

A som zvedavý kde zakotví Anča.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Anča podľa mňa zakotví v HZDS a bude za toho pred nasledujúcimi voľbami celkom zaujímavý galimatiáš, HZDS bude robiť všetko preto, aby sa dostalo naspäť do parlamentu (a teda potenciálne k moci), Mečiara budú prezentovať ako "otca republiky", ako záchrancu a podporovateľa sociálne slabších vrstiev, atď. A keďže Anča nikde inde v žiadnom politickom subjekte okrem HZDS nemá šancu (teda pokiaľ si nezaloží svoj vlastný, ale o tom pochybujem), tak predpokladám, že to takto aj dopadne...To bude radosti.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Moja prognóza: Takže tu o 4 roky máme vládu s Filckom na čele, vládu jednej strany, v opozícii terajšie vládnuce strany (ak ich KDH nezradí a nepôjde "na červenú"). HZDS a SNS v parlamente nebudú. To je ako vidieť zlú svokru rútiť sa dolu útesom v novom mercedese :D
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

pokial sa HZDS a SNS nedostane do parlamentu, mohlo by to dopadnut rovnako, ako tieto volby, teda fico vyhra, ale nebude vladnut. Zas neverim, ze dostane tolko hlasov.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

frco - pri krátkozrakosti občanov Slovenska a z mojej osobnej skúsenosti tipujem výsledky najbližších volieb víťazne pre vládu jedinej a červenej strany. :( Keď mi vysokoškolsky vzdelaná osoba (ekonómia) pracujúca v bankovom sektore argumentuje tým, čo Fico pre našu krajinu všetko dobrého spravil... keď mi osoba z dediny argumentuje tým, ako sa Fico stará o sociálne slabších a zdravotne postihnutých... tam už končí sranda. Začínam ľutovať, že tieto voľby Fico nevyhral (nezostavil vládu). Lebo potom by snáď dopadol ako Mečiar - našu krajinu by po 8 rokoch vlády natoľko rozkradol a zničil, že by snáď už každému došlo, aký je to populista, falošný človek a egocentrik. Takto ho tu máme o 4 roky zase. A potom po 4 rokoch opráv toho čo napáchal príde znova. A znova. Nebolo by lepšie ho tých 8 rokov nechať vládnuť a potom ho nechať politicky pochovať? Lebo jeho voliči nevymrú ako vymreli voliči (babky demokratky) Veľkého Muftiho - "Otca národa." :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

trochu optimizmu ;-)
Drago
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Drago »

Stoporko, zo skusenosti presne viem o com hovoris. Argumentom (no, to sa ani neda nazvat argumentom) ficovolicov na otazky ohladom jeho vladnutia je: "Aj Dzurinda kradol! Maly cigan, smrad a este aj republiku rozpredal!" :D
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Našil som zaujímavý citát na diskusiách SME v článku o Podhorskom, celkom s ním súhlasím: "Na SK stale prebieha zapas o demokraciu - su tu pravidelne strany ktore nemaju s demokraciou nic spolocne (HZDS, SMER, SNS, ZRS, KSS) a potom strany na ktorych je vela zleho a skaredeho ale aspon elementarne zasady demokracie vyznavaju (napr. SDKU, KDH, Most, OKS, SMK, ANO, SOP) Ak by sme nemali strany bieloruskeho typu ako su SMER, SNS a HZDS tak by sme sa mohli sustredit na vyber coraz lepsich stran z demokratickeho spektra, kde by pripadne bola aj nejaka socdem strana. Lenze to, ze neustale demokrat na SK bojuje s tymito pofidernymi stranami ho tlaci do pozicie privierania oci nad ich preslapmi, pretoze sa neda vyberat lepsie, ale realne hrozi horsie. A to je tragedia. V CZ poslali Paroubka (taky slaby ficov klon) uz do prdele a sladkovcov uz davno, tam nemusia zapasit s nestandardnymi stranami ako na SK. Naopak v HU su uplne v prdeli a na vyber maju len pofiderne strany."
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

a Durkovskeho ktoreho tiež vyhodili z KDH tu čo nespomínate?? Belousovova ma slovanský šarm ju keby dali ako volebnu líderku pred volbami tak by SNS získala aj 20 % !!!
Napísať odpoveď