založenie e-shopu
založenie e-shopu
Ahoj, mám doma veľa vecí ktoré môžem predať, ale na bazáre je návštevnosť zlá... Tak by som si chcel založiť nejaký e-shop. Chcel som si to založiť na www.webnode.sk, ale bola tam možnosť či som platca DPH. Chcel som dať nie, ale radšej som sa ešte pred založením opýtal tu. Budem niečo platiť ? Dane, alebo iné také poplatky ??? A ešte nemám 18 rokov... Tak len či si to môžem založiť aj tak.
Re: založenie e-shopu
1. ako som pozeral webnode je zadarmo len do počtu produktov 10 takže je nepoužiteľný
2. na prevádzkovanie eshopu musíš mať .sro alebo živnostenský list s predmetom činnosti "kúpa tovaru na účely jeho predaja konečnému spotrebiteľovi (maloobchod) alebo iným prevádzkovateľom živnosti (veľkoobchod)" takže potrebuješ 18
3. aj keby si všetko splnil pochybujem, že tento tvoj pseudoobchod by mal lepšiu návštevnosť ako nejaký bazár, ktorý už funguje x rokov
takže ti odporúčam hodiť tvoje produkty do bazárov
2. na prevádzkovanie eshopu musíš mať .sro alebo živnostenský list s predmetom činnosti "kúpa tovaru na účely jeho predaja konečnému spotrebiteľovi (maloobchod) alebo iným prevádzkovateľom živnosti (veľkoobchod)" takže potrebuješ 18
3. aj keby si všetko splnil pochybujem, že tento tvoj pseudoobchod by mal lepšiu návštevnosť ako nejaký bazár, ktorý už funguje x rokov
takže ti odporúčam hodiť tvoje produkty do bazárov
Re: založenie e-shopu
ok... vďaka..