EARTHLINGS Šokujúci dokument o krutosti ľudí tejto planéty

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
qwerty-xyz

Re: EARTHLINGS Šokujúci dokument o krutosti ľudí tejto planéty

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

:arrow: k teme, vase lakocinky co sa u popisalo som cele necital, naco. K teme a autorovi temy? vies kolko somarin sa robi na ludoch? a co sa vsetko robilo a robi? a sa z toho mam poskladat? neboj nic, nie len tvoje zvieratka dostavaju na prdel, aj ludia aj kazdy . . . masaker najdes vsade. Ci si myslis ze v minulosti sa nemucili ludia? nepalili? nerobili sa pokusy na nich? nepitvali sa za ziva? nestahovali z koze? juuuuj a jake ine lakocinky by si sa divil, ..... tak preco by ma malo rozhadzat ze sa to robi so zvieratami? no robi, je to bordel a zbytocny masaker, pomozem si ? .... tiez sa mi to nepaci, .....
kostak
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kostak »

dokument vidiet nemusim mozno niekedy pozrem mne stacilo ze som videl ako daky rus zhodil psa z mosta bolo mi toho luto ale proti tomu nic nespravim ani kebyze za mnou stoji milion ludi radsej sa budem tvarit ze nic nevidim :psssst:
Svarog
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Svarog »

Pozrel som si to celé, priznám sa, ku koncu to už trošku nudilo, keď sa zbytočne dlho snažili agitovať na ľudí. Na začiatku som mal zase pocit, že sa zbytočne snažia vyvolať v mäsožravcoch dojem, že sú zlí, priam nacisti. Všetko len pre to, že si doprajú mäso.

Povedal by som, že časť z toho bola brainwashing ako každý iný, ale vyslovene to nezazlievam, nakoľko sa dokument snaží niečo dokázať, tak to ešte chápem.

Jednoducho čoskoro aj zabudnem, že som to videl a nijako to neovplyvní moje chute.
vendo napísal:...nesuhlasim s tym tyranim zvierat pre zabavu, a ine rozmary...
Grim napísal:...niesom z tých moralistov, ktorí sa zosypú keď vidia krv...tento dokument som videl. Nenadchlo ma to, neprekvapilo, nerozčúlilo. Pozrel som si a tým to hasne. Nemá cenu sa nad tým zamýšľať tak ako nemá cenu písať tento príspevok alebo zakladať túto tému...prečo? Lebo to nič nezmení...niektorí ľudia majú asi dosť nudný život a tak musia niečo riešiť, musia sa nad niečím rozčúliť (asi aby zistili či ešte žijú)...ja medzi nich nepatrím a preto sa nerozčuľujem a ani sa nesnažím riešiť takéto veci. Ak sa niekomu nepáči - nech sa páči, môžte si založiť svoju firmu, kde budete kravičky počas zabíjačky hladkať, spravíte im posledné jedlo slávnostné, najskôr im pichnete nejakú injekciu proti bolesti (ale neviem či by vám to hygienici povolili) a potom ich nežne zabijete. Inak by ma zaujímal ten spôsob, akým by sa to podľa vás malo robiť...
vendo napísal:podstatne je nasytit ludstvo v pozadovanom mnozstve za pozadovany cas a pozadovanu cenu (vies co by sposobilo zrusit vsetky "krute" bitunky a zaviest nejake dodatocne "jemne opatrenia" na zabijanie? ak ti to este nedochadza tak mi je ta uprimne luto)
GothaR napísal:ludia, ktori nemaju na dennom programe starost o svoj zivot zacinaju riesit tyranie zvierat na druhom konci zemegule
:aasmile1:
peterxxx napísal:...uz sme vyspeli rozmyslajuci ludia, ktori sa snazia neublizovat si sebe navzajom...
jjj napísal:Žijeme vôbec v 21. storočí ?
Nič v zlom, ale myslieť si, že ľudia sa snažia neubližovať sami sebe...? To mi príde skutočne naivné.
A čudovať sa nad tým, že niečo také sa deje v 21. storočí? Pre mňa je rovnako drsné, ako 20. či 19. Len existujú iné spôsoby a iné "terče".
peterxxx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa peterxxx »

ak pomynies vyslovenych idiotov, ktory vyhladavaju konflikty,problemove skupiny a podobne pripady, tak vacsina ludi si zije spokojne a nema zaujem skodit druhym
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

peterxxx a jjj ... Chlapci chlapci ...
Neda mi to nenapisat ohladom toho zabitia sliepky. Vy si fakt myslite ze ked jej cvaknem sekerou cez krk tak je z fleku mrtva a nic neciti?
Boze jaky ste naivny.

Je to pre nu identicka smrt kedze useknutim hlavy len prerusis miechu a privod krvi do mozgu.
30-40s je este pri vedomi v obrovskom soku z ohlusujucej bolesti a neschopnosti akehokolvek pohybu.
Az neskor zacne tratit vedomie nedostatkom kysliku v tom zostatku krvi v mozgu.

Realne bezbolestna smrt je jedine kompletna destrukcia mozgu v priebehu zlomku sekundy.

Ked som bol maly, pamatam si jak som bol v prdeli z filmu na National Geographic kde krokodil chnapol po malej gazele a stiahol si ju do vody. Neskocite za nim? Vysvetlit mu ze mal radsej pockat kym umrie zo staroby az potom si zgustnut?
Prílohy
63258_1591632228351_1162236156_31420130_8313411_n.jpg
barbaronan
Expert
Expert

Príspevok od používateľa barbaronan »

Tento dokument som videl a velmi namna zapôsobil, predsalen si clovek potom uvedomi mnohe veci.

Neda mi nevyjadrit sa k hlupakom ako Vendo a spol. pokrytcov, ktori argumentuju, ze zvierata je nutne zabijat kvôli potrave, ale pri tom opak je pravdou, plocha potrebna na nasytenie vegetariana je ovela mensia ako na nasytenie "mäsozravca", nabuduce si svoje tvrdenia aspon overte. Velkost cloveka pozname podla toho ako sa sprava k zvieratam. Bohuzial som v sebe nenasiel dostatok odhodlania na to, aby som zasadne zmenil svoje stravovacie navyky, i ked co nie je dnes môze byt zajtra.

A navyse, argument typu, ze vegetarianstvo telu nedoda vsetky potrebne ziviny a vitaminy je taktiez riadna konina, potraviny ako vajíčka, sója a spol. dokážu nahradiť mäso a vo všeobecnosti sú vegetariáni ovela zdravsi, i ked nepopieratelne je tam suvis aj s ich stylom zivota.

Pridam tu par faktov
Výhodou vegetariánskej stravy oproti mäsu, ktorého ceny aj napriek štátnym dotáciám z daní občanov neustále stúpajú, je aj jej cenová dostupnosť. Veľkú väčšinu dopestovanej úrody zjedia zvieratá chované kvôli mäsu, na Slovensku je to viac než 75%. Načo dávať zvieratám žrať to, čo môžeme zjesť priamo my, keď na výrobu jedného kilogramu živočíšnych bielkovín treba až 8 - 15 rastlinných? Pri znížení konzumácie mäsa o jednu polovicu, ako nám to odporučila Svetová Zdravotnícka Organizácia (WHO), by sme ušetrili len na Slovensku 35 miliárd korún ročne! Keby sme sa všetci stravovali bez mäsa, ušetrili by sme si používanie umelých hnojív a mnoho vzácnej pôdy. Dva hektáre ornej pôdy uživia jedného človeka, pokiaľ konzumuje mäso z pasúcich sa zvierat, ale na druhej strane rovnaká plocha uživí 14 vegetariánov a 50 vegánov! Nie je preto ťažké vypočítať, o koľko viac nás stojí živočíšne stravovanie. Na Slovensku a v Čechách je spolu 5 mil. hektárov ornej pôdy, ktorá by uživila 35 miliónov vegetariánov a až 125 miliónov vegánov! - samozrejme bez použitia chémie. Z jedenástich ton obilia, ktoré u nás vyprodukujeme, zje človek len 14% a zvyšok ide na výkrm.
peterxxx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Barbonan pridal by som svoju skusenost s vegetarianstvom.Vegetarian som uz cca 2 roky, co sice nie je moc ale zmeny na mojom organizme uz pozorovat mozem.Predtym som mal telo obalene tukom, teraz su mi pekne vidiet svaly,mal som problemy so zaludkom a tenkym crevom, tie zmizli a citim sa konecne dobre ,kedze ani lieky ani ine fitny od doktorov ako rozne diety ( ktore boli vazne strasne ) mi s tym problemom nevedeli pomoct, zlepsila sa mi plet a celkovo sa citim lepsie.Mozem byt vynimka, ale mne vegetarianstvo rozhodne prospelo a myslim si, ze ak sa clovek stravuje spravne ( nejest maso totiz nie je len tak ) tak to nemusi mat negativny dopad na organizmus.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

no, videl som to a rozmýšľam, čo chcel básnik povedať... človek je všežravec, doprajem si mäso, chutí mi mäso a aj napriek tomu mám zvierata rád, mám psa ktorého mám rád a nepripadám si ako zlý človek, len preto, že jem mäso a mäso budem jesť, nehanbím sa za to, viem ako bolo odchované aj zabité...a pokrytecké je práve naopak to čo píšeš ty barbaronan, biť sa do pŕs ako sa všetko dá ináč a ako je to zdravé a bla bla...a aj napriek tomu si dopraješ tu šunčičku z úbohého prasiatka a v nedeľu si zgustneš na sliepočke ktorá celý život nevidela slnko, ale hneď ako odložíš kus pečienočky napíšeš na hojka akí sme my ostatní svine lebo neodsudzujeme populisticko-agitatívne spracovaný dokument a čo viac, dovolíme si s chuťou, otvorene a pôžitkársky zgustnúť na žvanci mäsa a ešte sa tým chváliť a necítiť sa ako masoví vrahovia...
proste to tak na svete je, ak chceme prežiť...kritiku som ochotný prijať akurát od vegána s biofarmou za domom, pretože od neho to nebudú len prázdne reči, ale ten aj niečo spravil a žije podľa svojho presvedčenia, ten ma môže prísť kritizovať, ale ktokoľvek iný nech si dá ďalšie prsíčko a je ticho... pretože sliepky na vajcia nežijú o nič lepšie ako brojleri na mäso, častokrát ešte horšie
barbaronan
Expert
Expert

Príspevok od používateľa barbaronan »

Coldrain, ja neodsudzujem ludi ktori jedia mäso, lebo som taky aj ja. Ale hlupakov, ktori tvrdia, ze je vegetarianstvo hlupost. Samozrejme ze sa ani zomna na 90% nestane vegetarian, ale snazim sa mäso co najviac obmedzit, nesuhlasim s tym, ze mäso je nenahraditelne, to nie je pravda, preco sa nim prezierat?

Porovnavat cloveka so zvieratami je scestne a mozne iba pri exemplaroch ako vendo a spol. , clovek by mal byt na vyssej urovni a neni nutený byť mäsozravec. Zvierata robia to co musia na to aby prezili a to je spravne aj ked je to krute, ale je xyz faktov, ktore jasne potvrdzuju to, ze je pre nas vegetarianstvo ci uz vyhodnejsie a aj zdravsie, tak preco to aspon neskusit?

Je pravda, ze kritizovat nikoho nemôžem, ale preco by som nemal vyjadrit svoj nazor na tuto tematiku?
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Ja som po rokoch sledovania a porovnavania presvedcena o tom, ze vegetarianstvo je zdrave a naopak nadmerna konzumacia masa a aj cukrov postupne devastuje cele telo.
Ked sa pozriem do niekoho zdravotnej karty a precitam si: vahu, zratam pocet diagnoz a mnozstvo liekov, co berie, viem si zivo predstavit jeho jedalny listok.
A take argumenty, ze vegetarianom chyba zelezo a B12, no a co, keby aj? 2 krat denne kvapky, raz za tyzden becko do riti a zivot ide dalej.
Vzdy lepsie, ako roky vlacit so sebou kopy sadla, stale si kontrolovat tlak, byt zavisly na inzuline, triktat denne ako predjedlo plna hrst liekov, infarkt-porazka-infarkt-porazka, bajpas, proteza, atd.

Prvy priklad je jedna moja babka, ktora pri dome v zahrade cely zivot pestovala len ovocie a zeleneninu a to aj prevazne varievala. Stihla ako prst, v 80 rokoch este jazdi na bicykli, jedine co berie, su vitaminy na oci.
Druhy priklad bola moja druha babka/nech jej je zem lahka/: za domom prasce, sliepky, husi, zajace, jedna zabijacka za druhou. Jedlo sa maso, maso a zase maso. Pol zivota stravila po lekaroch, ako decka sme ratali zo srandy tabletky, ze kolko ich berie a kolkokrat sme ju boli navstivit v nemocnici, uz ani napamatam. Zlcnikove zachvaty castejsie ako dochodok. A z coho ze to mala? :wink:

Ja naozaj nechapem tie blbe reci, ze vegetarianstvo organizmu viac skodi ako prospieva. A videi sa mozu natocit miliony, to je aj tak zbytocne. Vacsina ludi si to radsej nepozrie, lebo na to nema zaludok a ti co si to aj pozru, suhlasia, ze je to hrozne, ale maso papkaju aj tak dalej. To je ako hadzanie hrachu na stenu. Ja som stretla v zivote uz vela vegetarianov a vacsina sekla s masom kvoli zdraviu a nie kvoli sucitu so zvieratami.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

dovolím si dať tejto tvojej teórii zrkadlo a to: prečo automaticky kladieš "=" medzi konzumáciu mäsa a nezdravý životný štýl? to, že keď niekto strávi celý život a zabíjačkových klobásach slanine a McDonalde bude mať cievy plné usadenín=>dostane infarkt, porážku a bude zo sebou vláčit pneumatiky nikto nespochybňuje, ale prečo nespomenuť druhú stranu a to, že žiť sa dá zdravo aj z mäsa, nemusí byť všetko mäso mastné, vyprážané a údené...ryby, mäso na prírodno, dusené atď je strava nutrične veľmi bohatá a zdraviu prospešná a určite nespôsobuje všetky následky tebou menované, ako príklad ti dám ktoréhokoľvek z vrcholových atlétov a športovcov, ktorí si udržujú formu, silu a vysokú kvalitu života aj v dôchodkovom veku, nemajú infarkt, nemajú príhody...to, že súčasný životný štýl je vo forme fast foodov, nemožno dávať za vinu mäsu ako takému, veď to je nonsens...aj jeden aj druhú extrém je chorý a na hlavu postavený, tak ako aj čisto mäsitá strava tak aj čisto vegetariánska...keď sa budem stravovať zdravo a vyvážene môžem zjesť aj 10 kuriat týždenne a ak si odpustíme nejaké predispozície a vonkajšie vplivy tak nebudem do smrti brať žiadne lieky...takže podávať to spôsobom "a z coho ze to mala?" je viac ako pritiahnuté za vlasy
dasha
Novice
Novice

Príspevok od používateľa dasha »

Viem že je ti s toho všetkého smutno a nevieš odpoveď a ani prečo ľudia, čo sa vyjadruju k tejto téme sú tak ľahostajný. Aj ja sa cítim podobne a akoby som sem nepatrila. Skús nájisť svoj pokoj a nemeň sa - len vtedy dokážeš niečo zmeniť. Ja ďakujem bohu že si
peterxxx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

What the ...?! :shock:
Dufam Dasha, ze mi nestrcis do ruky Straznu vezu.Trochu prilis melodramaticke nemyslis ?
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

http://www.lidovky.cz/veterinari-jsou-z ... _domov_kar
Ked si myslite ze to je pre vase zdravie to najlepsie, nech sa paci. Ale nevnucujte to ostatnym. A uz rozhodne nie domacim zvieratam.
Napísať odpoveď