Interaktívny 3D model arealu - Flash?

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Interaktívny 3D model arealu - Flash?

Príspevok od používateľa Grim »

...tie zmeny, čo si zaklreslil do obrázku sa všetky dajú spraviť...len weroro sa nám neozýva...
pitbullko
Light Star
Light Star
Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]

Príspevok od používateľa pitbullko »

no dufam ze sa ozve cim skor...

// to pozadie toho modelu by bolo fajn keby bolo take troska sede, ako je na tom prvom modeli co si sem uploadol
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...ak bude werorovi fungovať alpha kanál, tak farbu dorieši on...treba počkať na neho, musí mi napísať, či tá časť je dobre spravená...

//...upravil som to podľa tvojich požiadaviek...spokojný?...
Prílohy
are.jpg
pitbullko
Light Star
Light Star
Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]

spokojný :)
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

Nazdar chlapi :) Je pred polročným vysvedčením, a ja ešte nemám uzatvorené známky u niektorých žiakov, tak musím skúšať a venovať sa im, preto som tu nebol. Idem kuknúť to video a trošku sa s tým pohrať.

//autoeditácia príspevku (20 Jan 2011, 01:41)
Alpha nejde :? Grim bol by dáky problém u teba keby som ta požiadal o to aby bolo to video urobené aj reverzne?
urobíš animáciu o ktorú ta žiadam a potom urobíš tu istú animáciu ale odzadu. Lebo som sa dočítal, že nový Flash player robí pri cúvaní videa problémy (vid to sekanie na mojej ukážke). takže to budem musieť prehrávať iba dopredu, číže budeš musieť na animovať aj cúvanie videa.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...tá alpha vadí moc?...skúsim to reverznúť...mám to reverzovať aj s tým preblikávaním?...mám to takto:

1. snímok - žiadna z budov nieje vyfarbená
2 - 21. - postupne preblikajú budovy
potom ide otočenie o 90°
zase preblikajú budovy
zase otočenie
zase prebliknú budovy
otočenie
preblikanie
otočenie
...a teraz by ti stačilo, keby som na záver dal ešte otočenie naspäť o 360°?...

//...a ešte mi napíš, aké rozlíšenie mám rendrovať, keď pittbulko to potrebuje v rozlíšeni 1126x700...2815x1750?...lebo tak to vychádza, keď si vyrátam pomer s 320x240 a 800x600...či to bolo len kôli tomu zoomu, ktorý tam nebude? Takže normálne 1126x700?...
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Áno presne. Na záver otočenie o 360, ale opačným smerom. Ale (viem, že už vymýšľam prepáč) lepšie a pre mňa menej roboty by bolo, keby sa scéna otočila o +360 potom o -360 a na záver by sa otáčala +90 a preblikali by budovy (viď ukážka ako si to predstavujem).
~anim.swf
(1.22 KiB) 292 stiahnutí
Ak je to problém postačí aj prvé riešenie. Toto druhé je lepšie, preto lebo pri pohybe (rotácii) objektu nebudem musieť preskakovať pasáže s prebliknutím budov.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...nj...tak to možné nebude, lebo by som musel kompletne prerobiť celú animáciu vrátane animácie materiálov a to by bolo minimálne tak na daľšie dve hodiny...je to takto: preblikanie -> otočka o 90° CCW -> preblikanie -> otočka o 90° CCW -> preblikanie -> otočka o 90° CCW -> preblikanie -> otočka o 90° CCW -> otočka o 90° CW -> otočka o 90° CW -> otočka o 90° CW -> otočka o 90° CW

Zoznam frameov:
(Číslovanie frameov začína od 0. Čiže prvý frame má č. 0.)

0. Začiatok
1. - 21 - červené budovy + 2 parkoviská, preblikávanie je v poradí v akom sú očíslované budovy na plániku
22. - 46. - rotácia (posledný frame (46.) je zároveň aj základný frame po otočení, žiadna budova nieje zvýraznená)
47. - 67. - červené budovy + 2 parkoviská, preblikávanie je v poradí v akom sú očíslované budovy na plániku
68. - 92. - rotácia (posledný frame (92.) je zároveň aj základný frame po otočení, žiadna budova nieje zvýraznená)
93. - 113. - červené budovy + 2 parkoviská, preblikávanie je v poradí v akom sú očíslované budovy na plániku
114. - 138. - rotácia (posledný frame (138.) je zároveň aj základný frame po otočení, žiadna budova nieje zvýraznená)
139. - 159. - červené budovy + 2 parkoviská, preblikávanie je v poradí v akom sú očíslované budovy na plániku
160. - 184. - rotácia (posledný frame (184.) je totožný s prvým frameom celej animácie)
184. - 209. - rotácia CW o 90° - na frame 209. je pauza v rotácii. Ide o to, že rotovanie sa plynulo rozbieha a plynulo zastavuje. K zastaveniu dôjde práve na frame č. 209. Daľšie zastavenie CW rotácie je na frame 234., 259. a na konečnom frame 283.

Ešte mi napíš k tomu alpha kanálu, skúšal si všetky videá??? Ani na jednom ti to nešlo? Lebo na tom so zeleným pozadím je isté, že alpha fungovať nemohla, ale na tých s bielym pozadím by mohla. To, čo malo 171 MB je nekomprimované, tam je väčšia pravdepodobnosť že bude fungovať. Na tom komprimovanom by som sa veľmi nedivil, keby nešla...

//...zistil som, že by sa to asi dalo vyrendrovať aj v takom poradí, v akom to chceš ty prakticky bez roboty, ale ešte som to neskúšal...asi je na to ten správny čas :-D...takže si budeš musieť predošlý zoznam prispôsobiť poradiu rendrovania frameov:
0,22-46,68-92,114-138,160-283,1-21,47-67,93-113,139-159

...mám to hotové...

Tu je video bez kompresie, po rozbalení má okolo 800MB: --link zmazaný--
Tu je video s kompresiou, po rozbalení má okolo 10MB: --link zmazaný--
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Aspoň si si mohol z Autoeditovať príspevok :D keby som sem len tak nemrkol, tak si tie videá ani nevšimnem.

//autoeditácia príspevku (20 Jan 2011, 19:55)
To spomalenie a rozbiehanie je pekná sračka, ani preskočiť sa to nedá :D Dosť blbo to vyzerá, keď to ovládam.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...a načo by si to preskakoval?...veď len pustíš tú časť animácie...vieš si predstaviť, jak by so neesteticky vyzeralo, keby sa to z ničoho nič rozbehlo na plnú rýchlosť a zase by to z frame-u na frame zastavilo?...
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Tak počkať. on nechce aby sa to dalo otáčať myšou? Tak ako moja prvá ukážka na predošlej strane? Takže stačí keď klikne na budovu cele sa to dáko otočí a potom sa len zvýrazní vybraná budova.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...ja myslím že áno...otáčanie o 90°...čiže zvýrazňovať budovy budeš môcť iba keď to bude dootáčané...čiže iba v štyroch pozíciách bude možné zobrazovať popisy budov...
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Ok, o robotu menej.

Pitbullko:

Ako chceš zobrazovať popis?
  • - Bublina nad vybranou budovou
    - Alebo niekde inde
  • Ďalej
    • - Aký dlhý bude ten text (myslím max dĺžku)?
    Ako chceš načítavať text popisu? Pomocou súboru
    • - XML
      - TXT
      - HTML
      - Alebo mi texty pošleš a ja ich tam dám na pevno bez možnosti ich neskôr zmeniť
Final work si predstavuješ ako:
  • - SWF aplikáciu použiteľnú off-line ale aj na webe
    - EXE aplikáciu spustiteľnú na akomkoľvek PC na ktorom je Windows (iba implementujem OCX modul)
    - EXE pokročilá aplikácia vytvorená v AIR (vlastná ikonka, copyright, nastavenia okna napr. always on top, etc.)
pitbullko
Light Star
Light Star

Tusim som to tu pisal, predstavujem si to tak, ze tam budu umiestnene dve tlacitka pod tym modelom:
right 90°
left 90°
No a po kliknuti na tlacidlo sa model otoci v prislusnom smere, t.j. nebude otacatelny tahanim mysou.
Este by tam mohlo byt mozno tretie tlacitko ( ale nemusi, necham na vas, ak je to obtiazne kludne mozme vynechat ) "reset view" ktore by vzdy z ktorehokolvek otocenia vratilo animacne na zakladny pohlad.
No a po najdeni na budovu sa ta vysvieti na cerveno a objavi sa popiska.
Tuto je taky priklad http://www.kasman.sk/javascripty/popiska.htm ako si to predstavujem zhruba.
Ten text by bolo fajn keby siel z .txt ak by to bolo mozne, ze by som si to mohol pripadne zmenit, dlzka by mohla byt pre istotu 100 znakov ak to nieje nejako obmedzene
No a po kliknuti na budovu by sa mal v tom istom okne otvorit novy HTML subor - nova stranka.
No Final work by mal byt ako SWF aplikacia pouzitelna off-line ale aj na webe.

//autoeditácia príspevku (24 Jan 2011, 11:29)
Zdar chlapi, tak ako to vyzera? Bude z toho nieco :) ?
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Ahoj, prepáč mám teraz práce nad hlavu, do kedy to potrebuješ? Daj mi termín a určite to do vtedy urobím. Ospravedlňujem sa za to, ale dáko som sa precenil v tom, že by som si veci vedel vybaviť o niečo skôr. Dnes večer sa na to pozriem, mám už urobenú šablonu, už to len upravím a vyexportujem.
pitbullko
Light Star
Light Star

v pohode, mne to nenahli... ale ak by to slo do nejakeho 2 - 3. februara, bolo by to fajn
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Načo vypisujete SS, keď som mal termín? omg :D Sú tam určite bugy, len sa mi ich nechcelo hľadať.

//príloha odstránená autorom
pitbullko
Light Star
Light Star

Weroro dakujem! dodrzal si slovo... idem to vyskusat, dam ti vediet

//autoeditácia príspevku (02 Feb 2011, 9:44)
Tak som to vyskusal. Funguje to ale mal by som zopar otazok k tomu resp., poziadaviek:

Bolo by mozne zvysit kvalitu? Su tam trocha viditelne stvorceky. Teraz to ma iba 1,05 MB. Nebude to online takze to moze byt aj vacsie, oni by to chceli pouzivat ako taky intranet vo vnutri firmy na svojom vnutornom serveri, takze tam nebude problem v nacitavani s rychlostou. Z toho zakladneho pohladu defaultneho je to celkom dobre ale ked to otocim tak kvalita sa zhorsi. Ja nevien napr. keby to malo 10 MB?

Dalej ak by to bolo mozne. Keby otacanie pohladu fungovalo len po stlaceni pozadovaneho tlacidla ine natacanie by tam nebolo. Teda aby sa areal nenatocil po kliknuti na nejaku budovu ale ostal v takom pohlade ako je.

Ak by bolo mozne to, ze po najdeni myskou sa budova vysvieti, zmeni sa kurzor mysky na tu rucicku, ktora indikuje odkaz a hned sa objavi popisok - bez kliknutia na nu. Po odideni z budovy by popisok sam zmizol. Po kliknuti na budovu by sa mala otvorit nova stranka.

Este mi nefunguje diakritika v tych popiskoch. Tie popisky by nesli spravit tak aby sa velkost popisku prisposobila velkosti textu?
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

To co si mi poslal v SS ma totalne dojalo.
Na kerú rit sa Grim trápil s tou animaciou? Na keru rit som sa ja trapil s tym aby som nacasoval celu tu animaciu na stotinu? vies kolko nervou som stratil kym sa mi podarilo vyriesit to otacanie po klilknuti na budovu? otaca sa to preto, lebo ked kliknes na budovu, program vyhodnoti najidealnesi pohlad na tuto budovu.. proste aby ju bolo co najlepsie vidiet. Kvalitu nezlepsim lebo toto je maximu (co ma mrzi) kvalita sa zhorsila preto lebo to video je FLV a to je video format urceny pre web takze je jasne ze bude aj mierne nekvalitny.
pitbullko
Light Star
Light Star

:cry: weroro ja som to chcel ulahcit aby sa to stihlo... ja si to vazim ze mi s tym pomahate. S tou kvalitou som to netusil, videl som video a tam bola pekna kvalita... to otacanie je fajn, mne sa to paci, len ja som pisal na zaciatku ze po kliku na budovu sa ma otvorit nova stranka o tej budove. A ja neviem ci sa to da skombinovat nejako teraz ked po kliku na budovu sa otaca pohlad... ci ten odkaz nejako do popisku. Pozri, mna mrzi toto nedorozumenie velmi. Ja to surne potrebujem ale ak chces tak to nechaj tak... samozrejme na com sme sa dohodli z mojej strany plati.
Napísať odpoveď