PC nestartuje
PC nestartuje
Dobry den. Mam taky problem s ktorym som sa este nikdy nikde nestretol. V poslednom case zacalo Windowsu trochu hrabat tak som sa pomaly chystal na preinstalovanie. Dnes ked som sa do toho chcel pustit, zacal blbnut uplne. Pri stlaceni gombika pre zapnutie pc, sa normalne vsetko rozhuci, vsetky komponenty sa roztocia na maximum ako to byva zvykom, ale dalej nic. Ani klavesnica neblikne, ani monitor sa nezapne a komponenty dalej tocia na plno. Absolutne ziadna znamka startovania, PC bezi na prazdno. V poslednom tyzdni sa to zacalo opakovat coraz castejsie no po niekolkzch nasilnych vypnutiach sa to rozbehlo. Niekedy to zamrzlo pri hocijakom bode startovania ale stale sa to po niekolkych opatovnych startoch dalo do kopy. Teraz ked ho chcem preinstalovat, nejde to.
Prosim o pomoc.
Vopred vdaka
Prosim o pomoc.
Vopred vdaka
Re: PC nestartuje
Podľa Tvojho popisu to nebude chyba operačného systému, čiže preinštalovanie Ti nepomôže. Skôr to vidím na chybnú základnú dosku, možno zdroj... ale kľudne to môže byť aj iným komponentom.. ram, cpu.
//11000.
//11000.
-
Andr3w
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
myslim ze to bude ten zdroj, podobny problem som mal aj ja v minulosti, skus iny zdroj a uvidis
Skontroluj si na základnej doske, či nemáš nafúknuty niektorý s kondenzátorov
No prave. Vcera som ho preinstaloval s domienkou ze vsetko bude v pohode. Dnes ho zapnem a to iste. Vsetky komponenty su relativne nove niesu to deduskovia aby tak odchadzali. Ako mozem zistit kde je problem? nemam doma nahradne komponenty.
-
vikko78
Medium Professional
nemáš náhodou na základovke integrovanú grafiku?..to len tak na vyskúšanie, že by si vytiahol svoju zo slotu a vyskúšal bez nej...
Hlavne ju nevytiahni pocas behu, lebo si doseries dosku 
Stačí, aby jeden mal nejakú výrobnú chybu. Chybu zistíš jedine systémom pokus-omyl.. budeš skúšať svoje komponenty v inom kompe alebo iné komponenty v Tvojom kompe. Hlavne by som sa sústredil na zdroj a dosku.. prípadne preventívne môžeš vyskúšať ramku, disk, cpu. Skús nejakého známeho, suseda, či môžeš prísť k nemu tieto komponenty otestovať, prípadne či on môže doniesť svoje. Ak nemáš túto možnosť, asi najlepšie riešenie bude nechať komp v servise.. a až Ti prídu na chybnú súčiastku, určite ju daj reklamovať (ak ešte je v záruke)..root352 napísal:Vsetky komponenty su relativne nove niesu to deduskovia aby tak odchadzali. Ako mozem zistit kde je problem? nemam doma nahradne komponenty.
2 Spoteny programator: viem viem az taky amater niesom
2 vikko: ee doska je bez integrovanej grafiky
2 brm: jasne vsetko je v zaruke ma to maximalne rok preto sa cudujem ze je to chyba nejakeho komponentu. nebral som lacne smejdy. Teda aspon dufam. Mam kamarata v servise jednom tak asi to odnesiem tam.
Tak dakujem pekne vsetkym za ochotu. Potom postnem kde bol problem.
//autoeditácia príspevku (22 Jan 2011, 4:06)
Takze hosi. Kompik mam doma. Vsetci ste boli vedla
bol to BIOS nedobry 
2 vikko: ee doska je bez integrovanej grafiky
2 brm: jasne vsetko je v zaruke ma to maximalne rok preto sa cudujem ze je to chyba nejakeho komponentu. nebral som lacne smejdy. Teda aspon dufam. Mam kamarata v servise jednom tak asi to odnesiem tam.
Tak dakujem pekne vsetkym za ochotu. Potom postnem kde bol problem.
//autoeditácia príspevku (22 Jan 2011, 4:06)
Takze hosi. Kompik mam doma. Vsetci ste boli vedla
..."vsetky komponenty sa roztocia na maximum"
..."Ani klavesnica neblikne, ani monitor sa nezapne a komponenty dalej tocia na plno"
..."Teraz ked ho chcem preinstalovat, nejde to."
A nepísal si, že je to v záruke, takže o čo Ti ide ? V záruke je prvá vec predajca. Druhá vec aj gramotný užívatel. Tretia vec gramotný dotaz.
..."Ani klavesnica neblikne, ani monitor sa nezapne a komponenty dalej tocia na plno"
..."Teraz ked ho chcem preinstalovat, nejde to."
A nepísal si, že je to v záruke, takže o čo Ti ide ? V záruke je prvá vec predajca. Druhá vec aj gramotný užívatel. Tretia vec gramotný dotaz.