NHL (aktualne)
Re: NHL (aktualne)
BTW čítal som už analýzy ako youtube pochováva objektívnu mienku najmä u mainstreamového alebo mladšieho fanúšika, ktorý si idealizuje hráčov, ktorých nevidel. To, že hráč má 2-3 dobré momenty neodzrkadľuje jeho celkový prínos pre team.
Forsberg má u fans tendenciu byť považovaný, nedajboh, za najlepšieho hokejistu od čias Gretzkeho najmä u mladšej generácie, ktorá ho ani nevidela hrať a zažila len jeho nekonečné pokusy o návrat. Len preto lebo má asi najlepšie video na youtube. Pritom dovolím si tvrdiť, že tí, ktorí sledovali hokej v 1995 - 2003, čo bola vlastne celá kariéra Forsberga si ho pamätajú len ako jednu z hviezd z mnohých a dovolím si tvrdiť, že taký Kariya bol v ´96 -´99 za ďaleko väčšiu hviezdu než Forsberg. Plus samozrejme u večne zranených hráčov obvyklé "čo ak" a je vymaľované..
Forsberg má u fans tendenciu byť považovaný, nedajboh, za najlepšieho hokejistu od čias Gretzkeho najmä u mladšej generácie, ktorá ho ani nevidela hrať a zažila len jeho nekonečné pokusy o návrat. Len preto lebo má asi najlepšie video na youtube. Pritom dovolím si tvrdiť, že tí, ktorí sledovali hokej v 1995 - 2003, čo bola vlastne celá kariéra Forsberga si ho pamätajú len ako jednu z hviezd z mnohých a dovolím si tvrdiť, že taký Kariya bol v ´96 -´99 za ďaleko väčšiu hviezdu než Forsberg. Plus samozrejme u večne zranených hráčov obvyklé "čo ak" a je vymaľované..
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Ja by som skor namiesto Forsberga a Kariyu oznacil ako vacsiu hviezdu Selänneho. Od Kariyu je starsi a stale patri medzi vyrazne opory Anahaimu.
Tak z dlhodobého hľadiska určite veľký súhlas so Selännem. Ja som hovoril najmä o druhej polovici 90-tich rokov.
-
guess.whoo
Redeemer
No vsak..prave tam super Kariya prave s nim. A bolo to stale na hrane mezdi nimi. Len mne sa paci viac Temmuho styl 
nie je najlepsi od cias gretzkyho ale je to jeden z najlepsich hracov 1990-2008... najlepsi sved.. a karyia je tak dobry z velkej mieri vdaka selannemu..
-
t0m4s3
Admin
Najlepsi Sved je bezpochyby Niklas Lidstrom
no to je diskutabilne..t0m4s3 napísal:Najlepsi Sved je bezpochyby Niklas Lidstrom
-
redliner
King
Počuli sme Božie slovoDatsyuk13 napísal:
no to je diskutabilne..
Ak si mám vybrať medzi hráčom ktorý za 20 sezón odohrá cca 1500 zápasov, počas ktorých vyhrá 4x Stanleyho pohár vždy ako kľúčová osobnosť tímu, získa Conn Smyth Trophy a stane sa prvým európskym kapitánom ktorý vyhrá SC, 9x bude zvolený do 1. All Star tímu (nepočítam výber do 2. AST), získa olympijskú medailu, 6x vyhrá Norris Trophy a vo svojich 40 rokoch je takmer lock na siedmu a ..Datsyuk13 napísal:
no to je diskutabilne..
..hráčom čo za 12 sezón odohrá ledva 700 zápasov, pričom počas víťazstiev v SC nikdy nepatril medzi kľúčovú osobnosť tímu a počas sezóny keď získal jediné individuálne ocenenia čelil v závode o Hart a Ross hráčom superkalibru ako Glenn Murray, Pavol Demitra alebo Milan Hejduk a ešte aj vtedy ho Lestera pripraví tuctová hviezda Näslund...
Čo myslíš, ktorého by som zvolil?
1. SC nejsu o hracovi ale o teame..
2. foppa ma 2. oly medaile..(najcennejsia medaila) a pri oboch zohral najdolezitejsiu ulohu
3. hovoris ze nemal vtedy prave ked vyhral ocenenia ziadnu konkurenciu? co tak Mike Modano, Joe Thornton, Heatley... netrep blbosti ok?
4. to ze odohral len 700 zapasov sem neplet pretoze to je zapricinene zraneniami ktorymi trpel uz od malicka!!!
2. foppa ma 2. oly medaile..(najcennejsia medaila) a pri oboch zohral najdolezitejsiu ulohu
3. hovoris ze nemal vtedy prave ked vyhral ocenenia ziadnu konkurenciu? co tak Mike Modano, Joe Thornton, Heatley... netrep blbosti ok?
4. to ze odohral len 700 zapasov sem neplet pretoze to je zapricinene zraneniami ktorymi trpel uz od malicka!!!
Diskusia s tebou je síce zbytočná, ale aj tak nemám čo robiť.Datsyuk13 napísal:1. SC nejsu o hracovi ale o teame..
Tvoj 1. a 2. sa vzájomne vyvracajú ako argumenty. Dodám, že ťahať tím v 82 + min. 16 zápasoch je určite náročnejšie ako v 7 dueloch, pričom v prvých 3 aj tak o veľa nejde.
3. No pri všetkej úcte k Mikovi Modanovi a Dannymu Heatlymu ani jedného z nich nevidím ako pravidelne bojujúceho o Harta alebo Rossa.
4. Nepleť? Odohral 700 alebo nie?
//: 1996: Forsberg je v playoff cca 4.-5. najužitočnejší hráč po Royovi, Sakicovi, Kamenskom a pravdepodobne aj po Ozolinšovi, ktorý bol vtedy TOP5 obranca NHL.
2001: Posledné dve kolá Forsberg ani nehral.
Sorry, ale hádate sa tu na somarinách... nedá sa jednoznačne povedať, ktorý z týchto hráčov je lepší, obaja sú proste kapacita... radšej nahodte inú tému na flame 
hrac sa hodnoti podla schopnosti nie podla toho co dokazal... nehovorim ze je najlepsi ale kamensky, ozo.. to sa nechyta..
Bohužiaľ v 1996 bol Ozolinš alebo Kamenskij lepší a dôležitejší. Treba si uvedomiť, že Kamenskij bol v tej dobe na vrchole kariéry, v podstate Ozolinš tiež. Forsberg sa ešte len zahrieval. V čase keď mal byť na vrchole síl Forsberg a mal potiahnuť Colorado k tretiemu SC ako líder opäť zlyhal a napriek dominancii v základnej časti opäť potichučky vyhorel oproti Minnesote, pričom lepším hráčom bol opäť Sakic. Ďalej by som dodal, že aj v Hartovej sezóne Forsberga Colorado viac využívalo Sakica, štatistiky TOI hovoria jasne.
Druhá vec... Avalanche nikdy nebudovali tím okolo Forsberga, ale okolo Sakica a keď sa kvôli stropu rozhodovali koho si nechať urpednostnili Sakica a Blake pred Forsbergom a Footom. Takisto ako je logické Blake > Foote, takisto logické rozhodnutie bolo Sakic > Forsberg.
Druhá vec... Avalanche nikdy nebudovali tím okolo Forsberga, ale okolo Sakica a keď sa kvôli stropu rozhodovali koho si nechať urpednostnili Sakica a Blake pred Forsbergom a Footom. Takisto ako je logické Blake > Foote, takisto logické rozhodnutie bolo Sakic > Forsberg.
Ja doplním pokial ide o Sakica - prakticky mi nenapadá lepší hráč jeho éry, ktorý by začínal v tak slabom mužstve ako bol Quebec Nordiques a bol to práve Sakic, kto ich dokázal doviesť aj do play-off, neuveriteľné je porovnanie štatistiky +/- a počet kanadských bodov v čase ked Sakic hral za Quebec.
begbee - Forsberg v roku 1996 odohral svoju prvú sezónu, v ktorej mal 116 bodov, vyhral Calder Trophy, fakt sa tu len rozbiehal....ale treba povedať, že akýkoľvek jeho talent (čo samozrejme mal bezpochyby) pribrzdil jeho štýl hry: tvrdosť a za každú cenu dohravanie súbojov, pošťuchovanie sa so spoluhračmi a pod....čo mu vždy privadzalo nové a nové zranenia kvôli čomu vynechával množstvo zápasov - proste niečo podobne ako LIndros, za ktorého bol aj trejdnutý do Colorada.....porovnávať Sakica a Forsberga ako bezpredmetné, pretože Sakic bol jednoznačne lepší...stačí si pozrieť roky 1996, 2001 z pohľadu toho, že získali SC a kto ich k tomu SC priviedol a rok 2003 - ked bol Sakic zranený (tušim mal zlomenú nohu) ako Colorado ťahal Forsberg
Blake vs Foote - bezpochyby kvalita je na strane Blakea, ale Foote to je ikona Colorada da sa povedať, nie som však spokojný s tým, že ho v Colorade držia v rámci omladzovania tímu len zaberá miesto a tiež by som mu nedával "C" - nie z toho, že si to nezaslúži, ale z dôvodu jeho potenciálneho prínosu pre mužstvo vzhľadom na to, že táto sezoná je už asi jeho posledná...ako kapitána by som tam volil Paula Stastneho
(ale toto je len môj pohľad
)
begbee - Forsberg v roku 1996 odohral svoju prvú sezónu, v ktorej mal 116 bodov, vyhral Calder Trophy, fakt sa tu len rozbiehal....ale treba povedať, že akýkoľvek jeho talent (čo samozrejme mal bezpochyby) pribrzdil jeho štýl hry: tvrdosť a za každú cenu dohravanie súbojov, pošťuchovanie sa so spoluhračmi a pod....čo mu vždy privadzalo nové a nové zranenia kvôli čomu vynechával množstvo zápasov - proste niečo podobne ako LIndros, za ktorého bol aj trejdnutý do Colorada.....porovnávať Sakica a Forsberga ako bezpredmetné, pretože Sakic bol jednoznačne lepší...stačí si pozrieť roky 1996, 2001 z pohľadu toho, že získali SC a kto ich k tomu SC priviedol a rok 2003 - ked bol Sakic zranený (tušim mal zlomenú nohu) ako Colorado ťahal Forsberg
Blake vs Foote - bezpochyby kvalita je na strane Blakea, ale Foote to je ikona Colorada da sa povedať, nie som však spokojný s tým, že ho v Colorade držia v rámci omladzovania tímu len zaberá miesto a tiež by som mu nedával "C" - nie z toho, že si to nezaslúži, ale z dôvodu jeho potenciálneho prínosu pre mužstvo vzhľadom na to, že táto sezoná je už asi jeho posledná...ako kapitána by som tam volil Paula Stastneho
Trošku poopravím, Forsberg vtedy hral svoju druhú sezónu, Caldera získal v lockoutovej skrátenej sezóne.
Veľký súhlas s tým štýlom hry a zraneniami.
2003 - Forsberg ťahal v sezóne máš pravdu, v lajne s Hejdukom (z ktorého spravil najlepšieho strelca, čo je teda obdivuhodný výkon), ale akonáhle sa dostali do PO, keď o niečo išlo a Colorado sa spoliehalo na Forsberga - prehrali s outsiderom z Minnesoty. Podľa mňa to bol klinec do rakvy Forsberga. Vtedy pochopili, že to nie je franchise player a v podstate ho nechali ísť odísť do Philly.
Čo sa týka Foota, myslím si, že ho už len držia kvôli šatni, príliš veľa mladých. No ináč kruh sa uzatvára - Sakic/Forsberg sa pretavil do Stastny/Duchene.. Sám som zvedavý, ktorý z nich dvoch vyjde z tohoto minisúboja víťazne. Podľa mňa musí Stastny spraviť krok naviac, potiahnuť v playoff, spraviť veľkú sezónu alebo niečo, lebo Duchene sa veľmi ukazuje a to je mladší...
Veľký súhlas s tým štýlom hry a zraneniami.
2003 - Forsberg ťahal v sezóne máš pravdu, v lajne s Hejdukom (z ktorého spravil najlepšieho strelca, čo je teda obdivuhodný výkon), ale akonáhle sa dostali do PO, keď o niečo išlo a Colorado sa spoliehalo na Forsberga - prehrali s outsiderom z Minnesoty. Podľa mňa to bol klinec do rakvy Forsberga. Vtedy pochopili, že to nie je franchise player a v podstate ho nechali ísť odísť do Philly.
Čo sa týka Foota, myslím si, že ho už len držia kvôli šatni, príliš veľa mladých. No ináč kruh sa uzatvára - Sakic/Forsberg sa pretavil do Stastny/Duchene.. Sám som zvedavý, ktorý z nich dvoch vyjde z tohoto minisúboja víťazne. Podľa mňa musí Stastny spraviť krok naviac, potiahnuť v playoff, spraviť veľkú sezónu alebo niečo, lebo Duchene sa veľmi ukazuje a to je mladší...
begbeee - spravne si poopravil
, pokial ide o Forsberga, mýtus o jeho návrate ožíva
http://www.nhl.cz/CZ/24213/forsberg_to_ ... inami.html
tiež vnímam "hokejovú reinkarnáciu
" Sakica s Forsbergom do Stastneho a Duchenea....Stastný má tradične dobré úvody sezon ale v závere ho stretávajú zranenia a tým je aj z formy. Duchene je v Colorade novou etapou a pokračovaním Sakica, pre samotného Duchenea bol Sakic hokejovým vzorom, a na drafte sa bál toho, aby si ho Tampa nevybrala ako druhého...chválabohu si vybrali Hedmana
.....čítal som cca. pred mesiacom analýzu jedného amerického hokejového odborníka, podla ktorého ak chce Colorado isť do play-off v tomto roku, tak musí získať jedného kvalitného veterána a posilniť obranu....žial opäť postretla smola Colorado - Fleischmann má plucnú emboliu a v tomto ročniku skončil...takže musia zohnať minimálne dvoch útočníkov.....v obrane by som vymenil buď Cumiskeyho alebo Lilesa, pretože obaja majú dobré utočne schopnosti ale v obrane je to katastrofa, kedže v hre do tela nemajú nárok.....o výmene Lilesa sa už hovorilo v minulom ročníku. Konečne dostal šancu v obrane Kevin Shattenkirk, ktorého by som prirovnal k Sandisovi Ozolinschovi....výborná strela, vie hrať do tela, rozohrávka je velmi kvalitna a cit pre prihravku úžasny vzhladom na svoj mladý vek (21 rokov).
http://www.nhl.cz/CZ/24213/forsberg_to_ ... inami.html
tiež vnímam "hokejovú reinkarnáciu
No momentálne Colorado tlačí aj brána. Anderson už nie je to čo minulú sezónu a Budaj podáva príliš kolísavé výkony. Nehovorím, že treba meniť, ale istota tam nie je. No nič, Avalanche už nie je taký powerhouse ako pred 10 rokmi 
Ale budú, zranení byť donekonečna nemôžu a potenciál rozhodne majú 
Nikdy nevieš. Vieš aký potenciál mali pred sezónou Devils?
Paris - Zajac - Kovaľčuk
Eliáš - Arnott - Langenbrunner
Clarkson - Zubrus - Rolston
Najlepší útok v lige
Paris - Zajac - Kovaľčuk
Eliáš - Arnott - Langenbrunner
Clarkson - Zubrus - Rolston
Najlepší útok v lige