Ako postupovať pri takomto probléme: žijem (bohužiaľ) na dedine a máme tu jedného ISP, ktorý ponúka nenormálne malú rýchlosť 256 Kbps za 10€ - iná možnosť tu bohužiaľ nie je. Ide o to, že keď na tej posratej 256-ke začnem niečo robiť, ping mi stúpa na 1000ms a viac. Hovorím o pingu do internetu, nie na nejaké body a pod.
Telefóny ignorujú, maily detto. A keď sa náhodou dovolám tak ten kretén servisný sa ozve, že „ty mi stále voláš keď nemám náladu“. Čo je toto za prístup?
Ide to tak každému, lebo môj super provider je taký amatér, že ani shaper si nevie nastaviť poriadne a preto je ten problém s pingom a nemá ani len záujem to riešiť. Reklamácie služby sú zbytočné, jemu to je u riti...
Ako ďalej? Využíva dominantné postavenie – nakoľko nikto iný tu nie je – a robí si čo chce.
Problém s providerom
Re: Problém s providerom
Ak ti niečo garantuje a nespĺňa to porušuje zmluvu. Vyhrozil by som sa mu slovenskou obchodnou inšpekciou www.soi.sk síce neviem, či je to v jej kompetencií riešiť niečo takéto, no skús preštudovať ich web, ak nebude reagovať tak im pošli svoj problém. Skús ešte preštudovať www.pravaspotrebitela.sk možno tam nájdeš niečo užitočné.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Podla mna provider vie na com je a co si moze dovolit. Mozes podat reklamaciu, ktoru ti uzna, vratit ti napriklad peniaze za posledny mesiac a odpoji ta. Co potom, aky internet si zvolis??? To co predvadza provider je zneuzitie monopolneho postavenia, inak to nazvat nemozem, zaroven si vsak myslim, ze asi tazko s tym nieco spravis, jedinu cestu by som videl v tom, ze by ho zacalo bombardovat viacej zakaznikov a hrozili by odchodom od neho.
Za zvazenie tiez stoji Slovenska obchodna inspekcia, no obavam sa, ze zeny na telefone su neznale tejto problematiky a tazko ti poradia co a ako, ale dokazu ti poradit z hladiska pravneho a ako postupovat. SOI som telefonicky kontaktoval tusim dva alebo trikrat, vzdy tam bola milost a ochota z ich strany. Takze to skus, za skusku nic nedas. Ale bolo by vhodne, aby si im polopate skusil vyvsetlit o co ide, pripadne to skusil porovnat na inom priklade (Pani, mate televizor, funguje vam skvele pri pozerani DVD. Ked vsak chcete pozriet televizne noviny, tak v tom momente vam zacne obraz sekat, vypadavat atd... (sry, ine debilnejsie prirovnanie ma nenapadlo)).
Za zvazenie tiez stoji Slovenska obchodna inspekcia, no obavam sa, ze zeny na telefone su neznale tejto problematiky a tazko ti poradia co a ako, ale dokazu ti poradit z hladiska pravneho a ako postupovat. SOI som telefonicky kontaktoval tusim dva alebo trikrat, vzdy tam bola milost a ochota z ich strany. Takze to skus, za skusku nic nedas. Ale bolo by vhodne, aby si im polopate skusil vyvsetlit o co ide, pripadne to skusil porovnat na inom priklade (Pani, mate televizor, funguje vam skvele pri pozerani DVD. Ked vsak chcete pozriet televizne noviny, tak v tom momente vam zacne obraz sekat, vypadavat atd... (sry, ine debilnejsie prirovnanie ma nenapadlo)).
-
jorg22
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Vyhrazat sa im nemozes, takze ostava jedine to vyjednat diplomaticky a ked sa ti to nepodari tak mas smolu a musis hladat nove riesenie. V tej dedine nemate ani T-com? Skus si to pozriet oni ti podla mna poskytnu lepsie podmienky a su dostupny takmer vsade. Ani nemusis mat pevnu linku zavedenu.
jorg22 > Keby som mal T-Com tak som už dávno tam a nežeriem si nervy s týmto amatérom...