Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
Svarog
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa Svarog »

Nie som si istý, tak sa radšej opýtam: Boli nejako poškodené práva (ľudské, občianske...) cigáňov tým, že v Michalovciach alebo v Ostrovanoch boli v blízkosti ich osád postavené múry?
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Jasné, kazil sa im celkový dojem z prírody... Samozrejme, že nie lenže každý vie ako to chodí, zapletú sa do toho rôzne "humanistické" organizácie a potom je proti ľudským právam všetko.
Svarog
Light Star
Light Star

Nuž nakoľko nie som učený v oblasti ľudských práv, tak som si to potreboval overiť. ;) Vďaka.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

samozrejme, že nie, stavbu si realizoval vlastník na svojom pozemku a neznemožnil tým prístupovú cestu k ich obydliam (keby áno, riešilo by sa to ako právo k cudzej veci a musela by sa umožniť prístupová cesta), ani nestaval na cudzom pozemku a aj keby, riešilo by sa to v rámci občianskych práv, nie ľudských :)... z právne hľadiska sú stavby múrov úplne v poriadku, keďže bolo vydané aj platné stavebné povolenie od príslušného správneho orgánu-stavebného úradu

//autoeditácia príspevku (10 Jan 2011, 23:32)
ešte pokladám za potrebné doplniť to, že akékoľvek snahy mimovládnych organizácií alebo lobistických skupín o búranie týchto múrov sú (keď to chceme brať tak agresívne ako ĽPR a podobné organizácie "ľudských práv") neprípustným zásahom do vlastníckeho práva občanov a v tom prípade by už došlo k porušeniu jedného zo základných ľudských práv
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Nechcete prist? :aasmile11:
Prílohy
190120111252.jpg
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

scorpion90: keby to bolo niekde poblíž môjho bydliska, rád sa zúčastním - cigáni sú skvelí hudobníci. Je večná škoda, že sa tomu remeslu už venuje len maličká hŕstka z nich.
Svarog
Light Star
Light Star

Zdravím, kade-tade sa hovorilo, že počas rabovačiek na východe v roku 2004 tiežobčania vykrikovali "Chceme jedlo!" a pritom z obchodov mizli hlavne cigarety a alkohol. Je k tomu nejaký článok/reportáž, ktorý by takéto správy potvrdzoval? Nepodarilo sa mi cez Google nič nájsť.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Neviem o tom nič, ale vôbec by ma neprekvapilo, keby sa táto "pravda" vytvorila len na základe hyperbolizácie marginálnej časti prípadov (a vôbec takéto zjednodušené mýty sa šíria najviac a to platí aj pre iné oblasti). V našej spoločnosti, ktorá je silno latentne rasistická by to možné bolo - ale toto berte ako čistú hypotézu.

Možno som úplne mimo.
Prílohy
my-mame-hlad.jpg
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

hughito napísal:Neviem o tom nič, ale vôbec by ma neprekvapilo, keby sa táto "pravda" vytvorila len na základe hyperbolizácie marginálnej časti prípadov (a vôbec takéto zjednodušené mýty sa šíria najviac a to platí aj pre iné oblasti). V našej spoločnosti, ktorá je silno latentne rasistická by to možné bolo - ale toto berte ako čistú hypotézu.

Možno som úplne mimo.
Jop si : ) tieto reportáže si pamatám aj ja keď ukazovali majiteľov obchodov ktorím ukradli chľast a cigarety. A jedlo nechávali.
hughito
Redeemer
Redeemer

Vieš to generalizovať ?

Takže všetci cigáni, alebo drvivá väčšina z nich, robila len zásterku aby mohla kradnúť alkohol a cigarety. Dobre.
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

to obdobie si pamätám. takisto aj nejaké reportáže v ktorých vraveli že tie rabovačky boli umelo vyvolané - údajne ich mali na to nahuckať miestni úžerníci. vzhľadom na to že sa rabovačky nediali plošne a (našťastie) potom nepokračovali, tak sa prikláňam k domnienke že to boli lokálne roztržky ktoré mohli byť naozaj dielom pár "vodcov".
Svarog
Light Star
Light Star

Hej, tiež som započul, že to bolo umelo vyvolané úžerníkmi.
No konkrétne ma zaujíma tá časť s alkoholom a cigaretami, nakoľko si myslím, že som videl podobnú reportáž, ako P3bo, ale skutočne si to teraz nepamätám, v akom kontexte to tam vraveli. Preto či náhodou neviete nejaké presné info k tomu.
hughito
Redeemer
Redeemer

Jasné, že sa mohlo stať aj také niečo, ale rôzni ľudia to prezentujú tak (zažil som to aj tu), ako keby všetci tí cigáni, ktorí "zomierali" od hladu, pobrali chlast, cigarety, a jedlo nechali tak.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Scorpion90 napísal:Nechcete prist? :aasmile11:
ja by som siel... ked v mojej dedine byvali "bašaveli" so zivou ciganskou hudbou bolo super. tam spoluobcania boli maximalne nekonfliktni, maximalne tak medzi sebou... ako v inom svete... a ked aj maldsi skakali tak ich ti starsi spafikovali hned...
http://www.sme.sk/c/5729718/prve-e-pay- ... -lete.html
tento napad sa mi paci, hlavne obmedzenia po "nadmernom nakupe alkoholu a cigariet"
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

Svarog napísal:Zdravím, kade-tade sa hovorilo, že počas rabovačiek na východe v roku 2004 tiežobčania vykrikovali "Chceme jedlo!" a pritom z obchodov mizli hlavne cigarety a alkohol. Je k tomu nejaký článok/reportáž, ktorý by takéto správy potvrdzoval? Nepodarilo sa mi cez Google nič nájsť.
to si aj ja pametam a celkom dobre.cigani pokradli vsetok alkohol plus cigarety.zmizlo aj nejake to mäso.clenkov som len malo nasiel ale: http://www.info2004.cz/?c=309 http://ociganoch.jinde.cz/Zodpovednost.html http://hlavuhore.wordpress.com/2008/06/ ... slovensku/ http://spravy.pravda.sk/romovia-vyrabov ... ronika_p01 videa som nenasiel.a ja nechapem co sa ich zastavas hughito ze tvoja byvala co sa rozisiel pred mesiacom bola ciganka?
hughito
Redeemer
Redeemer

A kde sa ich zastávam ? :shock:

Son-Goku, zaujímal si sa tu o VŠ. Ak ak ten záujem stále máš, jednou z podmienkou je vedieť porozumieť písanému textu. Tak sa toho drž.
Son-Goku
Darca
Darca

Neviem o tom nič, ale vôbec by ma neprekvapilo, keby sa táto "pravda" vytvorila len na základe hyperbolizácie marginálnej časti prípadov (a vôbec takéto zjednodušené mýty sa šíria najviac a to platí aj pre iné oblasti). V našej spoločnosti, ktorá je silno latentne rasistická by to možné bolo - ale toto berte ako čistú hypotézu. ja len ze ani o tom nevies alebo si nepametas a hned taketo zavery.
hughito
Redeemer
Redeemer

Stále nechápeš, čo som tým sledoval. Skús sa nad tým zamyslieť, skús si pozrieť príspevok nad tým od Svaroga a potom si pozri aj tie správy, čo ste sem poslali.

Ak to nepochopíš, zajtra ti to cez SS vysvetlím, tu to špiniť nebudem.
Son-Goku
Darca
Darca

mozes do SS zaujima ma tvoj nazor
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Hm..recept na nizky tlak :lol:

http://www.rimava.sk/spravy-z-regionu/m ... standardu/

V regione, kde je 33% nezamestnanost a ten zvysok pracuje v tesnej blizkosti minimalnej mzdy, takze mlade pary maju problem osamostatnit sa idu stavat najomne byty pre parazity. Toto neskonci dobre
Napísať odpoveď