flash banner + x na zatvorenie
flash banner + x na zatvorenie
ahojte vytvoril som si banner vo flashi ktory sluzi ako reklama na webe, ale potrebujem docielit to aby sa mi zavrel po kliknuti na [x] ...pomohol by mi niekto ?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: flash banner + x na zatvorenie
a čo chápeš zavretím banneru? Zavretie okna prehliadača, alebo ho iba zneviditeľniť, alebo ho prestať prehrávať, alebo...
to zneviditelnenie by mozno aj zabralo , jedna sa proste o reklamu ktora ti vyskoci a potrebujem do nej implementovat tlacitko na zatvorenie
-
weroro
Flash coder
Odstráň DIV s flashom pomocou javascriptu
z flashu vieš predsa zavolať javascript na stránke napr. pomocou metódy getURL.
Kód: Vybrať všetko
getURL("javascript:funkciaNaSpustenie()");-
audiotrack
VIP
používanie "javascript protokolu" patrí k "bad practise" a mal by si sa mu vyvarovať. Ak dokáže flash tento div zrušiť aj inak, prípadne vie svoje rozmery zmenšiť na 1x1 px a presunúť sa niekde do preč alebo čokoľvek iné (nie som flasher, tak neviem) tak by som radšej využil takúto metódu
okrem iného, weroro, kto ti zaručí že v tom dive nebude s flashom aj iný content, ktorý nechceme zmazať?
okrem iného, weroro, kto ti zaručí že v tom dive nebude s flashom aj iný content, ktorý nechceme zmazať?
-
weroro
Flash coder
Flash svoje rozmery zmeniť nedokáže, pretože tie sú predsa pevne definované v html kóde a zmeniť sa dajú zase iba javascriptom, lebo flash nevie ovplyvňovať html bez sprostredkovateľa. To iste platí aj s tým "do preč".. flash ako taký je vlastne vykreslený kontajner (niečo ako display) pomocou pluginu v zadaných rozmeroch (tie sú v html)v ktorom je vykresľovaná flash aplikácia/animácia a táto sa dokáže pohybovať iba v tomto kontajnery a nie mimo neho, respektíve nie sním, pretože pozícia kontajnera je definovaná v html. aplikovanie Alpha = 0 na flash je zase blbosť, lebo po prvé to žere užívateľské CPU, flash ako taký je stále aktívny, a dokonca mám pocit, že aj keď je flash priehľadný, tak sa nedá manipulovať s obsahom pod nim, tak isto ako keby bol normálne viditeľný (napr. označenie textu na stránke, kliknutie na položku v menu a pod.)
Čo je zle na Javascriptových/Ajaxových riešeniach?
Čo je zle na Javascriptových/Ajaxových riešeniach?
-
audiotrack
VIP
tak potom asi iné riešenie nebude bez toho aby tá reklama nevyžadovala jeden samostatný element (najlepšie div)
Prirad tomu objektu (neviem ci je to object, embed, ci jak sa to vola) nejake ID.
potom vo flashi: getURL("javascript:document.getElementById('id_objektu_s_flesom').style.display=none;");
a malo by to ist..
potom vo flashi: getURL("javascript:document.getElementById('id_objektu_s_flesom').style.display=none;");
a malo by to ist..
-
weroro
Flash coder
To ani skúšať nemusím a viem, že to nepôjde. Object a Embed tagy sú pre rôzne prehliadače. Object je určený pre prehliadač IE a Embed je určený pre ostatné prehliadače.
Object TAG obsahuje ID
Embed TAG obsahuje NAME
takže tvoja varianta, ktorá je vlastne to isté ako moja varianta, teoreticky odstráni flash v IE, ale v opere flash ostane. ID a NAME slúžia na niečo úplne iné, aj keď musím uznať, že blbosť si nenapísal a je to logické. možno to tu niekto rozbehá
ak to náhodou niekomu zázračne pôjde..... inak sa opýtam, tebe to išlo? Ja som to neskúšal. Ak sa mýlim, na dnes končím a idem spať.
//edit
Veď to som navrhol ako prvé
Myslím, že v tomto prípade je jedno, či to je SWFObject alebo Object/Embed, tak či tak to musí byť vdákom DIVe, ktorý má ID.
Object TAG obsahuje ID
Embed TAG obsahuje NAME
takže tvoja varianta, ktorá je vlastne to isté ako moja varianta, teoreticky odstráni flash v IE, ale v opere flash ostane. ID a NAME slúžia na niečo úplne iné, aj keď musím uznať, že blbosť si nenapísal a je to logické. možno to tu niekto rozbehá
ak to náhodou niekomu zázračne pôjde..... inak sa opýtam, tebe to išlo? Ja som to neskúšal. Ak sa mýlim, na dnes končím a idem spať.
//edit
Veď to som navrhol ako prvé
-
audiotrack
VIP
nemýliš sa, nepôjde to. Ale o vložení flashu sa nič nepísalo, a ak sa vloží cez swfobject, tak to bude div s id a potom to fungovať bude
//veď áno, ale to nevyplýva z rozdielnosti prehliadačov, ale z flashu ktorý sa nevie presunúť sám bez toho aby sa manipulovalo s divom. Keby to vedel, tak sa riešenie spoteneho programatora dá upraviť na oba prehliadače použitím try-catch bloku
//veď áno, ale to nevyplýva z rozdielnosti prehliadačov, ale z flashu ktorý sa nevie presunúť sám bez toho aby sa manipulovalo s divom. Keby to vedel, tak sa riešenie spoteneho programatora dá upraviť na oba prehliadače použitím try-catch bloku