flash banner + x na zatvorenie

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Ovecka
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

flash banner + x na zatvorenie

Príspevok od používateľa Ovecka »

ahojte vytvoril som si banner vo flashi ktory sluzi ako reklama na webe, ale potrebujem docielit to aby sa mi zavrel po kliknuti na [x] ...pomohol by mi niekto ?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: flash banner + x na zatvorenie

Príspevok od používateľa audiotrack »

a čo chápeš zavretím banneru? Zavretie okna prehliadača, alebo ho iba zneviditeľniť, alebo ho prestať prehrávať, alebo...
Ovecka
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Ovecka »

to zneviditelnenie by mozno aj zabralo , jedna sa proste o reklamu ktora ti vyskoci a potrebujem do nej implementovat tlacitko na zatvorenie
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

Odstráň DIV s flashom pomocou javascriptu :) z flashu vieš predsa zavolať javascript na stránke napr. pomocou metódy getURL.

Kód: Vybrať všetko

getURL("javascript:funkciaNaSpustenie()");
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

používanie "javascript protokolu" patrí k "bad practise" a mal by si sa mu vyvarovať. Ak dokáže flash tento div zrušiť aj inak, prípadne vie svoje rozmery zmenšiť na 1x1 px a presunúť sa niekde do preč alebo čokoľvek iné (nie som flasher, tak neviem) tak by som radšej využil takúto metódu

okrem iného, weroro, kto ti zaručí že v tom dive nebude s flashom aj iný content, ktorý nechceme zmazať?
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Flash svoje rozmery zmeniť nedokáže, pretože tie sú predsa pevne definované v html kóde a zmeniť sa dajú zase iba javascriptom, lebo flash nevie ovplyvňovať html bez sprostredkovateľa. To iste platí aj s tým "do preč".. flash ako taký je vlastne vykreslený kontajner (niečo ako display) pomocou pluginu v zadaných rozmeroch (tie sú v html)v ktorom je vykresľovaná flash aplikácia/animácia a táto sa dokáže pohybovať iba v tomto kontajnery a nie mimo neho, respektíve nie sním, pretože pozícia kontajnera je definovaná v html. aplikovanie Alpha = 0 na flash je zase blbosť, lebo po prvé to žere užívateľské CPU, flash ako taký je stále aktívny, a dokonca mám pocit, že aj keď je flash priehľadný, tak sa nedá manipulovať s obsahom pod nim, tak isto ako keby bol normálne viditeľný (napr. označenie textu na stránke, kliknutie na položku v menu a pod.)

Čo je zle na Javascriptových/Ajaxových riešeniach?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

tak potom asi iné riešenie nebude bez toho aby tá reklama nevyžadovala jeden samostatný element (najlepšie div)
Mmartin
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Mmartin »

Prirad tomu objektu (neviem ci je to object, embed, ci jak sa to vola) nejake ID.
potom vo flashi: getURL("javascript:document.getElementById('id_objektu_s_flesom').style.display=none;");
a malo by to ist..
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

To ani skúšať nemusím a viem, že to nepôjde. Object a Embed tagy sú pre rôzne prehliadače. Object je určený pre prehliadač IE a Embed je určený pre ostatné prehliadače.

Object TAG obsahuje ID
Embed TAG obsahuje NAME

takže tvoja varianta, ktorá je vlastne to isté ako moja varianta, teoreticky odstráni flash v IE, ale v opere flash ostane. ID a NAME slúžia na niečo úplne iné, aj keď musím uznať, že blbosť si nenapísal a je to logické. možno to tu niekto rozbehá :)

ak to náhodou niekomu zázračne pôjde..... inak sa opýtam, tebe to išlo? Ja som to neskúšal. Ak sa mýlim, na dnes končím a idem spať.

//edit
Veď to som navrhol ako prvé :D Myslím, že v tomto prípade je jedno, či to je SWFObject alebo Object/Embed, tak či tak to musí byť vdákom DIVe, ktorý má ID.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

nemýliš sa, nepôjde to. Ale o vložení flashu sa nič nepísalo, a ak sa vloží cez swfobject, tak to bude div s id a potom to fungovať bude

//veď áno, ale to nevyplýva z rozdielnosti prehliadačov, ale z flashu ktorý sa nevie presunúť sám bez toho aby sa manipulovalo s divom. Keby to vedel, tak sa riešenie spoteneho programatora dá upraviť na oba prehliadače použitím try-catch bloku
Napísať odpoveď