openTTD
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: openTTD
110mat110: Velka skoda 
Vcera som sa chcel pridat na server, ale nenasiel som ho. Ako sa presne vola? a je vobec verejny??
Server je vereny, nazov ma SK-CZ hojko.com alebo nieco v tom zmysle. Skus si ho pridat rucne cez IP 86.110.225.249, port je ten klasicky. Teraz je ale asi plny server.
-
hojko
Site Admin
Od 16:00 spustam novu mapu, kto ma zaujem, nech sa pripoji. Kedze som server pridal do master listu a mozu sa ludia pripojit vdaka hre, ked sa server zobrazi medzi internetovymi servermi, tak zvysim pocet hracov z 12 na 16, pretoze tych 12 sa za chvilku naplnilo. Zrejme bude lepsie zvysit aj pocet priemyslu. Server ma nazov: SK/CZ http://www.hojko.com OpenTTD 1.0.5
Zmeny:
-zvyseny pocet vlakov na 600, 300 aut, 100 lodi a 5 lietadiel (lietadla ostali na svojej hodnote)
-zvyseny pocet firiem z 12 na 16 (hracov)
-zvyseny pocet olejovych rafinerii z 30 na 50
-zvyseny pocet priemyslu z 2 na 3
-zvysena velkost stanice z 12 na 14
Zmeny:
-zvyseny pocet vlakov na 600, 300 aut, 100 lodi a 5 lietadiel (lietadla ostali na svojej hodnote)
-zvyseny pocet firiem z 12 na 16 (hracov)
-zvyseny pocet olejovych rafinerii z 30 na 50
-zvyseny pocet priemyslu z 2 na 3
-zvysena velkost stanice z 12 na 14
-
hojko
Site Admin
Dnes bol server vypnuty. Server bol aktualizovany na verziu 1.1.0-beta3 z toho dovodu, ze tato verzia umoznuje zablokovat niceniu mapky. Nemalo by sa preto stat, ze niekto s kopou penazi celu mapku znizi na hladinu vody, takze 85 precent mapky ostane len voda. Preto nejaky ten cas pobezime na beta verzii, lebo to zatial riesi len tato posledna verzia. Server nebol este pusteny, lebo uvazujeme nad ESC (Extended Cargo Scheme). Tento patch pridava do hry viacej moznosti spajania fabrik, trebars ku lesu a pile pribudne este aj tlaciaren (ako v zimnej mapke) a nasledne sa papier z tlaciarne vozi do mesta. Do tovarne pojdu zvierata, ryby, textil..., dalej to bude vlna, jedlo, a vsetko opat skonci v meste. Treba este pozriet ako to funguje, kedze inak sa to riesi na Windowse a inak zrejme na Linuxe. Schemu prepojenia pridavam do prilohy, prvy obrazok je strucny, druhy je rozsireny.
Neviem vsak, akym sposobom pridat ECS pre linux dedicated server.
Neviem vsak, akym sposobom pridat ECS pre linux dedicated server.
-
hojko
Site Admin
Mam pre Vas dobru spravu. Podarilo sa mi rozbehat aj ECS, takze pocas dna by som to spustil, nech sa mozu hraci z fora pripojit. Pred malou chvilkou vysla aj verzia 1.1.0-beta4, ktoru by som teda pouzil na server, kedze sa jedna o poslednu verziu hry. Preklad ECS je do cestiny kompletny, takze je to cele prelozene. Ak by niekto pouzil slovencinu, tak niektore slova ci vety budu v anglictine, ine v slovencine, takze preto odporucam pouzit cestinu, pripadne iny jazyk (anglictina, nemcina...). Pocas dna by som tu umiestnil navod na nahodenie ECS pre OpenTTD, je to robota mozno na 2 minuty.
ECS pridava nie len priemysel, aj meni aj grafiku, napriklad mesta uz neobsahuju len male domceky, ale panelaky, resp. mrakodrapy.
ECS pridava nie len priemysel, aj meni aj grafiku, napriklad mesta uz neobsahuju len male domceky, ale panelaky, resp. mrakodrapy.
A nas s vanilla klientami sa to dotkne ako? Musime nieco aktualizovat z nasej strany?
jen stáhnout nejnovější verzi, která je sice teprve v testování, ale šlape:
http://www.openttd.org/en/download-testing
a jak kliknete na server, tak dát "Nastavení grafik" a "Stahovat součásti"
a normálně se připojit.
http://www.openttd.org/en/download-testing
a jak kliknete na server, tak dát "Nastavení grafik" a "Stahovat součásti"
a normálně se připojit.
OpentTTD server na verzii 1.1.0-beta4 bude spusteny dnes o 18:30.
-
hojko
Site Admin
Takze server bezi na verzii 1.1.0-beta4 vratane ECS. Preto si treba stiahnut klienta vo verzii 1.1.0-beta4 z tejto stranky alebo priamo z tohto odkazu (Win, 32bit). Hlavnym dovodom prechodu na tuto verziu je fakt, ze poslednu mapku zdemoloval jeden z hracov. Tato verzia, resp. beta3 prinasa obmedzenie v podobe upravy terenu.
Zmeny v configu su najma v ekonomike, boli zvysene ceny vystavby a zvysene ceny vozidiel. Pocet lietadiel bol nastaveny na 7 kusov. Potom uz len drobne kozmenicke zmeny...
//autoeditácia príspevku (21 Jan 2011, 18:20)
Este dodam, ze pre hru je potrebne mat stiahnute ECS, takze tu je navod ako na to:
1. V hlavnom menu kliknut na nastavenie grafiky a stahovanie sucasti.
2. V zozname sucasti do filtra napisat ECS a vyfiltrovat zoznam.
3. Oznacit vsetky ECS okrem prvej verzie Basic vector, nechat tam Basic vector II.
4. Vybrat a stiahnut.
5. V zozname sucasti aktivovat vsetky ECS, avsak na prve miesto umiestnit Town vector, na druhe miesto Basic vector II a tie ostatne mozu byt v lubovolnom poradi.
6. Ulozit a potvrdit zmeny.
7. Pripojit sa na server a hrat. Server ma nazov SK/CZ hojko.com OpenTTD 1.1.0-b ECS.
V hre budete moct stavat nove druhy priemyslu, ci je to rybolov, zvierata, papier...
//autoeditácia príspevku (21 Jan 2011, 18:22)
Edit: Teoreticky je moznost stiahnut vsetky potrebne ECS automaticky. Pri kliknuti v zozname serverov sa nachadza vpravo dole pri pripojeni tlacitko na nastavenie grafiky, kde treba oznacit chybajuce subory a dat ich stiahnut.
PS: Vzhladom na ECS odporucam vyhnut sa pouzivaniu slovenciny v hre, pretoze ECS nie je komplet prelozene. Preto radsej pouzite anglictinu alebo cestinu.
Zmeny v configu su najma v ekonomike, boli zvysene ceny vystavby a zvysene ceny vozidiel. Pocet lietadiel bol nastaveny na 7 kusov. Potom uz len drobne kozmenicke zmeny...
//autoeditácia príspevku (21 Jan 2011, 18:20)
Este dodam, ze pre hru je potrebne mat stiahnute ECS, takze tu je navod ako na to:
1. V hlavnom menu kliknut na nastavenie grafiky a stahovanie sucasti.
2. V zozname sucasti do filtra napisat ECS a vyfiltrovat zoznam.
3. Oznacit vsetky ECS okrem prvej verzie Basic vector, nechat tam Basic vector II.
4. Vybrat a stiahnut.
5. V zozname sucasti aktivovat vsetky ECS, avsak na prve miesto umiestnit Town vector, na druhe miesto Basic vector II a tie ostatne mozu byt v lubovolnom poradi.
6. Ulozit a potvrdit zmeny.
7. Pripojit sa na server a hrat. Server ma nazov SK/CZ hojko.com OpenTTD 1.1.0-b ECS.
V hre budete moct stavat nove druhy priemyslu, ci je to rybolov, zvierata, papier...
//autoeditácia príspevku (21 Jan 2011, 18:22)
Edit: Teoreticky je moznost stiahnut vsetky potrebne ECS automaticky. Pri kliknuti v zozname serverov sa nachadza vpravo dole pri pripojeni tlacitko na nastavenie grafiky, kde treba oznacit chybajuce subory a dat ich stiahnut.
PS: Vzhladom na ECS odporucam vyhnut sa pouzivaniu slovenciny v hre, pretoze ECS nie je komplet prelozene. Preto radsej pouzite anglictinu alebo cestinu.
funguje to...
Pekna praca
Pekna praca
This is madness! Odkiaľ zoberiem stroje?
z fabriky
Ja zasa neviem postavit turisticke stredi sko
Ja zasa neviem postavit turisticke stredi sko
-
hojko
Site Admin
ECS zrejme na urcity cas skoncilo. Par ludom sposobovalo ECS problemy s hrou - padanie, mrznutie..., preto som sa rozhodol to na urcity cas vypnut. Je mozne, ze to bolo aj beta verziou, kto vie...
Nemohol by mi dakto povedať ako správne umiestniť semafory?
Viď obrázok: prevážam uhlie (žltá továreň) do elektrárne (tyrkysová továreň). Depo je červený štvorček.
Chcel by som poradiť ako mám umiestniť semafory (čísla 1, 2, 3, 4 a 5), konkrétne aký mám použiť typ a či mám dať obojsmerné alebo 1 smerné.
Chcem aby vlak ktorý ide zo stanice C išiel priamo do stanice A alebo B (do tej ktorá je práve voľná). Vlak ktorý ide zo stanice C vždy čaká pri semafore 3 a aj keby mohol ísť do stanice A (keďže v stanici B práve nakladá vlak a je na 10 percentách) tak tam stojí a čaká. A prosím odpovede typu: na Openttd wiki je návod alebo Hľadaj na internete nepotrebujem, to už som skúsil, skúšal som aj v hre ale nič
A otázk 2: nemohol by som semafor 5 vynechať? Ak ho dám preč, nehavarujú vlaky?
Tak ďakujem!
Viď obrázok: prevážam uhlie (žltá továreň) do elektrárne (tyrkysová továreň). Depo je červený štvorček.
Chcel by som poradiť ako mám umiestniť semafory (čísla 1, 2, 3, 4 a 5), konkrétne aký mám použiť typ a či mám dať obojsmerné alebo 1 smerné.
Chcem aby vlak ktorý ide zo stanice C išiel priamo do stanice A alebo B (do tej ktorá je práve voľná). Vlak ktorý ide zo stanice C vždy čaká pri semafore 3 a aj keby mohol ísť do stanice A (keďže v stanici B práve nakladá vlak a je na 10 percentách) tak tam stojí a čaká. A prosím odpovede typu: na Openttd wiki je návod alebo Hľadaj na internete nepotrebujem, to už som skúsil, skúšal som aj v hre ale nič
A otázk 2: nemohol by som semafor 5 vynechať? Ak ho dám preč, nehavarujú vlaky?
Tak ďakujem!
semafor 5 vynechať môžeš, dokonca by si mal, aby ti vlak neblokoval výjazd zo stanice, ked už v stanici jeden je
čo sa týka tej zložitej otázky, tak by to šlo, ale trochu okľukou
aj ked nechápem, prečo to tak chceš. akonáhle je volná stanica, nech tam ide, zvyšuje to rating. okrem toho sa stráca význam dvojitej stanice pri nakladaní, lebo bude vždy prázdna. a vlak ked čaká, tak utráca, nech čaká kdekoľvek 
čo sa týka tej zložitej otázky, tak by to šlo, ale trochu okľukou
Takže by som teoreticky mohol stanicu B vynechať, veď aj tak nemôžem nakladať 2 vlaky naraz z jedného zdroja? Či? 
// - OK, ďakujem za pomoc, skúsim to.
// - OK, ďakujem za pomoc, skúsim to.
mohol by si ju vynechať, potom by si odstránil aj tie exit semafory. nakladá len jeden vlak, ale akonáhle donakladá, zažne nakladať druhý, ktorý čaká práve na to. takže zo stanice je non-stop odber. takto by bola pauza, ktorá znižuje rating a produkcia nepôjde hore. radšej nech tie vlaky čakajú oba v stanici 
//za málo
//za málo