Trading - akcie,komodity,fondy . . .

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Kesoman
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Trading - akcie,komodity,fondy . . .

Príspevok od používateľa Kesoman »

Chcel by som aby tu vznikla diskusia s ludmi , ktori sa zaujimaju o financne trhy a realne obchoduju, ktori by my vedeli poradit ako zacat tzn. akou literaturou zacat comu sa povenovat nejake teoreticke zaklady mam ale predvcerom som zistil ked som si presral ucet na forexe ze su mi tie zvasty na velku(forex pri takom leverage aky ponukaju je na <>) ... Takze prosim o rady knihy, stranky, ktore ste realne studovali pripadne cez co obchodujete.

Ak mi niekto povie, ze na nete je toho vela tak nech si to laskavo necha pretoze na nete je toho strasne vela a ja neviem na co sa sustredit pripadne ktorych autorov si vybrat.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Trading - akcie,komodity,fondy . . .

Príspevok od používateľa Holubar »

Ja by som tiez ocenil, keby tu ozila aj takato tema. Mna dost zaujima forex. Bol by som rad, keby niekto odporucil stranky alebo knihy, ktore vedia polozit dobry teoreticky zaklad a uviest do problematiky.

Z brokerov mozem odporucit Interactive Brokers, poplatky su prijatelne, komunikacia bezproblemova, len niekedy trochu zamrzia obmedzenia na europskych burzach.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

nechcem ti nicit hrady z piesku ale si na fore kde je vekovy priemer vyrazne nedostacujuci na podobne diskusie :-) ... ja som sa cosi malo zaujimal o akciove trhy a tieto prkotinky, ale nedovolim si odporucit ziadnu literaturu ... zas az tak ma to totiz nezaujimalo :-) ...

hlavne najdi forum ktore sa venuje financiam .. tam najdes skor radu od niekoho kto ma realne skusenosti :-) :-) ... prinajmensom na najvacsom ceskom diskusnom fore viem ze je podforum o financiach a podnikani, sam tam par krat zabludim ... mylsim ze tam by vedeli aspon rozvinut adekvatnu debatu :-) :-) ... (( ak nenajdes, tak link cez SS, nebudem tu robit reklamu :-) ))
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Zazraky necakam, tiez navstevujem ine fora ,ale nikdy nevies na koho narazis. Napr tu traduje forex slay a kto vie kto este...
davo2006
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa davo2006 »

no ja zatial tradujem FOREX v malom tj v mini-lotoch a co sa tyka literatury,neviem ja som toho precital vela,cez knihy po clanky na nete...pacili sa mi knihy od p. Eldera: http://www.martinus.sk/knihy/autor/Alexander-Elder/ a taktiez toto: http://www.financnik.cz/exe/psychologie-obchodovani/ tie knihy nie su zamerane na FOREX ale celkovo na trading a psychologiu,co sa tyka webstranok tak odporucam http://www.fxstreet.com a http://www.fxstreet.cz ale pre zaciatok ti postaci aj manual tuto: http://www.financnik.cz/clanky/virtual/forex/
este ma napada kniha,ktoru sice nemam no ma ju kamos a celkom si ju pochvaluje: http://www.martinus.sk/?uItem=72059 (autorom knihy je admin fxstreet.cz)

ak mas nejake otazky tak sa pytaj,co viem tak odpoviem :-)
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

kamarat sa tomu trosku venuje, daco cita, daco obchoduje. tak obchodovat na zaciatku jedine asi forex ci ako sa to vola na vymenne kurzy. na komodity ti treba vacsi vstupny kapital. cele to je loteria, pretoze nikdy nemas tie informacie ako ti pani hore, ktori vysavaju peniaze od tych drobnych ako ty a cele je to manipulovane. podla mna je to isty druh gamblingu. ale s vacsou moznostou vyhrat.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Davo a mas s forexom nejake stabilne vysledky? Ja som s nim v podstate zacal nechtiac. Zaciatkom roka som skusal kalendarne spready na komodity na LIFFE, stratil som par stoviek USD a kedze euro oslabovalo a zakladnu menu mam v eur, tak som chcel usd kupit naspat, namiesto par sto dolarov som ale nechtiac kupil 25 tis a este v nevyhodnom kurze, tak ma ta cela skusenost stala nemale peniaze. No ale skusal som dalej, len tak spekulovat, ked sa riesili tie problemy s dlhom grecka a tak. Ide o to, ze sa nechcem opierat o spekulativne obchody ale najst nejaku strategiu, ktora hodi aj ked male peniaze ale s vacsou pravdepodobnostou.

Zelovoc - v podstate uz na otvorenie uctu u toho brokera co som pisal je minimalna ciastka 10 tis USD a to uz je suma, s ktorou v pohode zobchodujes aj kontrakty na komodity alebo ine futures, samozrejme to zavisi od marze, ktoru si uda sam broker, na niektore kontrakty treba este viac. No a ist do toho ako do gamblingu sa skutocne neoplati, to viem zo skusenosti. Ked som to este nerobil za svoje, ale za firemne, tak som sa bezhlavo pustil do boja s kanadskym akciovym indexom a za den som spravil stratu cca 4500 CAD a to fakt nie je nieco s cim sa dobre zaspava. Obrovsku rolu hra pri tom psychika, velmi nebezpecna je chamtivost. Ale ak najdes strategiu, ktora robi stabilny zisk, aj ked nie rekordny, tak to moze byt velmi slusne prilepsenie k zakladnemu rozpoctu
davo2006
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

tak mam svoj obchodny plan,vysledky su asi take,ze za minuly rok +100% ale kedze mam nizky kapital tak to nieje moc zisku,keby obchodujem s 30 000 USD tak to uz je ine :-) avsak ako chudobny student sa nestazujem 8)
roboprevu
Novice
Novice

Príspevok od používateľa roboprevu »

light star cez koho robis
roman3338
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa roman3338 »

Viem, že toto je neaktuálna téma no čo tak ju zaktuálniť.

Je tu niekto čo obchoduje buď na deme alebo real? Aké používate obchodné systémy? Aké indikátori? atď

Bol by som rád keby ste prispievali vašimi skúsenosťami do tejto témy.
Viem, že vekový priemer fóra je taký aký je tak dúfam, že sa najde aspoň niekoľko ľudí čo sa o túto sféru zaújma.
davo2006
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

takze posunul som sa za tych par mesiacov vpred a momentalne obchodujem FOREX - samozrejme REAL - moj system spociva len cisto v technickej analyze tj nepouzivam ziadne indikatory a mesacne sa mi dari drzat v profite 20%-50% :-)
romulus2
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa romulus2 »

"moj system spociva len cisto v technickej analyze tj nepouzivam ziadne indikatory..."

Nechcem mudrovať, ale technická analýza SÚ indikátory :smt033 ako potom dostávaš signály na trejd?

//davo: aha, už chápem :oops:
davo2006
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

ano - do technickej analyzy patria AJ indikatory (okrem ineho) preto som uviedol, ze konkretne tie nepouzivam - vyuzivam PIVOTy, FIBONACCIho, S/R urovne a trendy :-)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

odporucite mi prosim nejaku knizku, kde sa tomu mozemtrosku priucit, ako investovat a do coho? Dik.
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

Pripajam sa k Lub0$-ovej ziadosti :)
romulus2
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa romulus2 »

Davo: a vieš poradiť nejakú dobrú literatúru, alebo stránku, tak všeobecne o trhoch? O fungovaní búrz, pretože stále mám pocit, že tomu celkom nerozumiem a nechcem sa púšťať do študovania ďalších vecí keď poriadne nechápem základom :nono:
thx

Lubos, Aiden:
Alexander Elder - Vstupte do mé obchodní místnosti
http://www.martinus.sk/?uItem=46340

Tomáš Nesnídal, Petr Podhajský
Jak se stát intradenním finančníkem

Alebo na vianoce som dostal:
První kroky na burze
Ludvík Turek: Naučte se obchodovat na akciových, finančních a komoditních trzích
- tá sa mi zdala asi najvhodnejšia pre úplného laika (mňa :smt033 )

to sú také obligátne, potom môže pozrieť server http://www.financnik.cz/ alebo sk/cz trading fórum http://forum.traders.cz/ odporúčam sekciu začiatočníci - čítať od konca, tam sa ešte živo diskutovalo, a dajú sa tam nájsť super informácie.

//ešte som zabudol najlepší zdroj, webináre Trimbroker

http://www.trimbroker.com/article/finan ... e-webinare

//thx davo, demo u XTB mám, a snažím sa kukať na grafy pravidelne, bohužiaľ teraz cez skúškové to ide ťažšie, ale po skúškovom sa do toho už idem zahryznúť :)
davo2006
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

tak tu zakladnu literaturu som spominal vyssie uz davno - potom ked pochopis princip tak sledovat trhy a ziskat pre ne "cit" samozrejme obchodovat,obchodovat a obchodovat (hoc len na deme pre zaciatok)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

pani, link na demo pls?
roman3338
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa roman3338 »

http://www.metatrader4.com/

-tu si stiahni platformu, nainstaluj, otvor, das subor otvorit ucet vyplnis
cez vikend burza nefunguje...

//davo2006 s akym kapitalom si zacinal ak sa smiem spytat...
///ake indikatory pouzivate na identifikovanie trendu, co obchodujete Forex ci aj komodity atď...
davo2006
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

radovo tisicky eur :-)
Napísať odpoveď