Už dlhý čas som chodil s „vypálenými“ žiarovkami vo vypínačoch v mojej Felde. Meniť sa mi to akosi nechcelo za žiarovky tak som sa rozhodol tam hodiť LED-ky.
Ak by chcel niekto niečo podobné spraviť, tak pripájam návod ako som to robil + fotodokumentáciu.
Budem rád, ak napíšete nejaké postrehy.
Snáď to niekomu pomôže.
Návod v prílohe.
Výmena žiaroviek na LED vo vypínačoch - Felícia
Výmena žiaroviek na LED vo vypínačoch - Felícia
- Prílohy
-
- Výmena žiaroviek za luminiscenčnú diódu.pdf
- (3.97 MiB) 753 stiahnutí
Re: Výmena žiaroviek na LED vo vypínačoch - Felícia
Moje postrehy - predovšetkým chválim dokumentáciu - dal si si zaležať, ako na detailoch, tak aj na fotkách
- osobne by som použil trošku silnejšie LEDky (nie žeby rušili počas jazdy), ale silnejšie (avšak je to vec vkusu každého z nás)
- ako všetci vieme, LEDky viacmenej svietia bodovo, preto by som radil zbrúsiť hlavičku LED a kvapnúť na to miesto kúsok lepidla - tým dosiahneš pekný rozptyl svetla
Koniec koncov, návod pekný, K+ letí odomňa.
- osobne by som použil trošku silnejšie LEDky (nie žeby rušili počas jazdy), ale silnejšie (avšak je to vec vkusu každého z nás)
- ako všetci vieme, LEDky viacmenej svietia bodovo, preto by som radil zbrúsiť hlavičku LED a kvapnúť na to miesto kúsok lepidla - tým dosiahneš pekný rozptyl svetla
Koniec koncov, návod pekný, K+ letí odomňa.
Re: Výmena žiaroviek na LED vo vypínačoch - Felícia
jimmy_xp > Skúšal som vysokosvietivé a dosť to svietilo a ešte keď máš vydraté vypínače tak je to vidno, nepôsobí to esteticky dobre, tak preto som zvolil takéto LED-ky. V každom prípade tieto svietia rovnako ako keď tam bola žiarovka
Myslel som, že budú svieiť menej, ale nakoniec to bolo v pohode.
A vec ďalšia - rozptyl - ten je v pohode, nakoľko LED-ka je v takej vzdialenosti, že svetlo už je rozptýlené, takže ani hlavičku nemusíš zarezávať.
A vec ďalšia - rozptyl - ten je v pohode, nakoľko LED-ka je v takej vzdialenosti, že svetlo už je rozptýlené, takže ani hlavičku nemusíš zarezávať.