Ako funguje waiver listina (NHL) ??
Ako funguje waiver listina (NHL) ??
Zdravim, vie mi niekto vysvetlit ako funguje waiver listina v NHL? Podla coho sa urci ktore muzstvo si nakoniec hraca zobere? V tomto nemam nejak jasne. Nasiel som anglicke vysvetlenie ale nejak som to nepobral
)
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ako funguje waiver listina (NHL) ??
Do vstupneho draftu si kluby beru podla umiestnenia. Waiver listina je zoznam volnych hracov z ktorych si kluby vyberaju. Ten s kym sa hrac dohodne, tak tam ide.
-
mirak2
Hardcore addict
ja by skor povedal ze plati pravidlo ktp skor pride ten skor melie
tak potom nechapem napr. Detroit podpisal zmluvu s Nabokovom, musel ho vsak dat na waiver listinu a odtial si ho zobrali Islanders. Preto lebo boli lepsie na tom v poradi alebo ako? To iste Svatos.
//autoeditácia príspevku (23 Jan 2011, 7:57)
No ked som zistil ze waiver listina nie je po anglicky waiver list ale waivers, tak som to uz nasiel vysvetlene :
//autoeditácia príspevku (23 Jan 2011, 7:57)
No ked som zistil ze waiver listina nie je po anglicky waiver list ale waivers, tak som to uz nasiel vysvetlene :
Z toho som pochopil ze cim slabsi team, tym ma vacsie sance.If only one team makes a claim for the player, then he will be transferred to the claiming team. If more than one team makes a claim, then the player will be transferred to the team having the lowest percentage of possible points in league standings at the time of the request for waivers.
Nabokov odmietol hrať za Islanders. Dá sa povedať, že Islanders to urobili šikovne, teraz môžu od Detroitu požadovať nejakú kompenzáciu aby im ho posunuli....lebo iný dôvod neviem, kedže Islanders vymenili nedavno svojho najlepšieho brankara Dwaynea Rolosona, ktorý bol vo forme 
platí pravidlo, že tím ktorý má v priebežnom poradí menej bodov /resp. percentuálny zisk bodov, keďže počet odohratých zápasov môže byť rôzny/ získava hráča.. teda pravidlo, na TSN to komentovali ako zaužívaný precedens.. preto aj nabokov k islanders a nie do detroitu..
inak celkovo je waivers dosť komplikovaný, iné pravidlá platia pre hráčov z európy, iné pre hráčov, ktorí odohrali časť sezóny minors a inak sa pristupuje k hráčom aj v závislosti na počte odohratých zápasov v nhl a čase v ktorom boli na aktívnej súpiske.. teda dosť bordel.. + tam sú rozdiely vo vyplácaní hráčov a následnom zarátavaní do platového stropu..
inak celkovo je waivers dosť komplikovaný, iné pravidlá platia pre hráčov z európy, iné pre hráčov, ktorí odohrali časť sezóny minors a inak sa pristupuje k hráčom aj v závislosti na počte odohratých zápasov v nhl a čase v ktorom boli na aktívnej súpiske.. teda dosť bordel.. + tam sú rozdiely vo vyplácaní hráčov a následnom zarátavaní do platového stropu..
A ked Nabokov teraz odmietol Islanders, tak co bude nasledovat? On ich ma pravo odmietnut predsa, nie? Takze teoreticky moze ist kde chce. Ci nie?
//autoeditácia príspevku (24 Jan 2011, 9:52)
500. prispevok
//autoeditácia príspevku (24 Jan 2011, 9:52)
500. prispevok
no nemusi nasledovat nic.. je to hrac islanders a ti ho mozu aj pokutovat.. viac tu - http://www.nhl.cz/CZ/24228/kde_bude_chy ... echce.html