pc-dvi-----hdmi-tv
-
okoloiduci
Novice
pc-dvi-----hdmi-tv
zdravim, potrebujem poradit. chcem prepojit pc- ati4850 s dvi vystupom a fullhd tv s hdmi vstupom.
mam ale par otazok. ako to spravit co najlacnejsie a pritom neprist o kvalitu. kedze vacsinu videi mam v 720p, tak neviem, ci mi staci kabel, ktory podporuje do 1080i, alebo potrebujem 1080p. 1080p prehravat nepotrebujem(a dalo by sa to vobec s kablom pre max 1080i?), ale neviem, ci taketo kable zvladaju 720p:
http://www.alza.sk/kabel-propojovaci-dv ... d65989.htm
a este mam otazku, ci mi to ta grafika zvladne popri normalnom monitore(stale sa bavime o 720p), alebo budem musiet vzdy monitor odpojit, lebo to bude sekat. popripade, ak by to bolo na tesno, tak by som mohol trochu taktnut tu kartu-to nie je problem.
diki
mam ale par otazok. ako to spravit co najlacnejsie a pritom neprist o kvalitu. kedze vacsinu videi mam v 720p, tak neviem, ci mi staci kabel, ktory podporuje do 1080i, alebo potrebujem 1080p. 1080p prehravat nepotrebujem(a dalo by sa to vobec s kablom pre max 1080i?), ale neviem, ci taketo kable zvladaju 720p:
http://www.alza.sk/kabel-propojovaci-dv ... d65989.htm
a este mam otazku, ci mi to ta grafika zvladne popri normalnom monitore(stale sa bavime o 720p), alebo budem musiet vzdy monitor odpojit, lebo to bude sekat. popripade, ak by to bolo na tesno, tak by som mohol trochu taktnut tu kartu-to nie je problem.
diki
Re: pc-dvi-----hdmi-tv
ten kabel da aj 1080p
-
okoloiduci
Novice
toto uvadzaju v popise, cize si to nemyslim..
Rozlíšenie:
Až 1920 x 1080 bodov prokládaně (standard HDTV 1080i)
//autoeditácia príspevku (23 Jan 2011, 23:25)
kable, u ktorych je napisana podpora 1080p stoja minimalne 2x tolko.
Rozlíšenie:
Až 1920 x 1080 bodov prokládaně (standard HDTV 1080i)
//autoeditácia príspevku (23 Jan 2011, 23:25)
kable, u ktorych je napisana podpora 1080p stoja minimalne 2x tolko.
-
Ryan Giggs
VIP
Ten kabel zvladne aj 1080p. To čo tam pišu (1080i) plati u TV vysielania (napr. pri pripojeni tv karty a monitora), kedže 1080p sa nevysiela. Ale pri prehravani suborov z PC pôjde normalne full HD (1080p).
Aj tak je to jedno, lebo jednak by si rozdiel veľmi nespozoroval a za druhe iba tie drahšie tv (ak taku nemaš) dokažu zobraziť pohyblivy obraz vo Full HD. U tych lacnejšich je to v podstate "podvod" na zakaznikoch.
Aj tak je to jedno, lebo jednak by si rozdiel veľmi nespozoroval a za druhe iba tie drahšie tv (ak taku nemaš) dokažu zobraziť pohyblivy obraz vo Full HD. U tych lacnejšich je to v podstate "podvod" na zakaznikoch.
Alebo prevodník DVI - HDMI, alebo kábel DVI - HDMI. A to 720p je o ničom...
Nazdar ked mam HDMI iba na PC monitore a nie na grafickej pôjde mi to prepojit s tv cez HDMI kabel?
takto to nefunguje, musis prepojit TV s PC....
-
Ryan Giggs
VIP
HDMI na monitore je vstup, nie vystup. Ten nevie posielať signal smerom z monitora.
na grafike mam DVI-I s tym + na jednej strane
existuje DVI kábel, ktorý prenáša aj zvuk?
z toho som sa veľa nedozvedel. jedna strana hovorí to, druhá strana zase opak. tak že neviem, čo je z toho pravda. mimochodom, ešte jedna otázka, keď je už reč o zvuku. grafická karta ATI Radeon HD5770 1GB GDDR5 Vapor-X ho podporuje? lebo na stránke výrobcu som nejaké informácie našiel, ale nerozumiem tomu