//audiotrack: téma premenovaná
moja mačka nežere
-
Klawdinca1
Amateur
moja mačka nežere
moja mačka nechce nič žrať a akékolvek jej dám krmivo iba ho očuchá a to je všetko viete mi poradiť niake kvalitné krmivo pre moju mačku? 
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: poradte mi! :(
ak nežere ani to čo bežne žrávala tak skoč k veterinárovi
Re: moja mačka nežere
skus jej dat fajne domace masko... viem znie to trocha cudne ale mal som podobny problem (teda nie ja ale babkina macka) a dala jej maso vyvarene v kuracej polievke... zjedla to bezproblemov a potom spat na normalny ,,rezim'' sa nahodila ;]
ak neje úplne nič, tak skoč k veterinárovi. Ak neje granule tak vyskúšaj nejaké dobré masko, ako tu už bolo spomenuté. Môžeš vyskúšať aj nejaké masko z konzervi. Odporúčam granule Royal Canin v obchode ti už poriadia aké presne.
-
pryja
Darca
Skus napisat sem, urcite je tam aj dost o zradle:
http://www.cats.sk/forum/index.php?sid= ... f7810a5e96
http://www.cats.sk/forum/index.php?sid= ... f7810a5e96
Kolko to uz trva?
Vyprazdnuje sa normalne?
Ake ma sfarbenie bielok oci?
Ma nejake zmeny na srsti? Vypadavanie, flaky ...
Nema naklonenu hlavu do strany?
Vyprazdnuje sa normalne?
Ake ma sfarbenie bielok oci?
Ma nejake zmeny na srsti? Vypadavanie, flaky ...
Nema naklonenu hlavu do strany?
-
hojko
Site Admin
kinjeril: Co znamena, ked ma hlavu vyklonenu do strany??? Lebo to mi robil posledny tyzden az dva kocur...
Moze to mat rozne priciny, ale najcastejsie su to tieto tri:
- prasknuta aneurizma (prasknuta mala cievna vydut v mozgu, alebo okoli)
- otrava jedom nasledne poskodenie pecene a obliciek
- zapal stredneho ucha (bud cisto infekcny, alebo sposobeny uviaznutim cudzieho predmetu a naslednym vytvorenim infekcie)
Je to u chovatelov malych domacich zvierat (maciek/psov) podcenovane. Jednotlive priznaky sa daju lahko vylucit.
Pri porazke staci, ak chytis jednu labku/packu, skrcis ju pod telo a posuniec psa/macku do opacnej strany. Ak to je porazka, nepreskoci s volnou labkou, ale spadne.
Pri zapale sluchovodu, resp. stredneho ucha je zviera na to ucho precitlivene, ucho je pokryte vrstvou nadmerne vytvoreneho mazu, obcas to aj zapacha a je zacervenane.
Pri otrave je to zlozitejsie. Tam treba sledovat najma stolicu, ci zviera zvracia (co zvracia - zapachato, farba, konzistencia, ...) a hlavne, ci pije vodu. Ak prestane pit vodu a odmietaju, treba do dvoch-troch dni navstivit okamzite lekara.
Ak ma niekto podozrenie, ze zviera zozralo nejaku otravu, alebo otraveneho hlodavca, nastrahu... treba podat mlieko (ak netrpi laktofiliou) a utekat doktorovi.
U psov a maciek to nie je nic neobvykle, ked nezeru 2-3 dni. Moj hafan niekedy nezral aj 4-5 dni, ale ked pije vodu, je to este ok. Zvycajne je odmietanie potravy typicke po velkej fyzickej namahe, strese, chorobe...
- prasknuta aneurizma (prasknuta mala cievna vydut v mozgu, alebo okoli)
- otrava jedom nasledne poskodenie pecene a obliciek
- zapal stredneho ucha (bud cisto infekcny, alebo sposobeny uviaznutim cudzieho predmetu a naslednym vytvorenim infekcie)
Je to u chovatelov malych domacich zvierat (maciek/psov) podcenovane. Jednotlive priznaky sa daju lahko vylucit.
Pri porazke staci, ak chytis jednu labku/packu, skrcis ju pod telo a posuniec psa/macku do opacnej strany. Ak to je porazka, nepreskoci s volnou labkou, ale spadne.
Pri zapale sluchovodu, resp. stredneho ucha je zviera na to ucho precitlivene, ucho je pokryte vrstvou nadmerne vytvoreneho mazu, obcas to aj zapacha a je zacervenane.
Pri otrave je to zlozitejsie. Tam treba sledovat najma stolicu, ci zviera zvracia (co zvracia - zapachato, farba, konzistencia, ...) a hlavne, ci pije vodu. Ak prestane pit vodu a odmietaju, treba do dvoch-troch dni navstivit okamzite lekara.
Ak ma niekto podozrenie, ze zviera zozralo nejaku otravu, alebo otraveneho hlodavca, nastrahu... treba podat mlieko (ak netrpi laktofiliou) a utekat doktorovi.
U psov a maciek to nie je nic neobvykle, ked nezeru 2-3 dni. Moj hafan niekedy nezral aj 4-5 dni, ale ked pije vodu, je to este ok. Zvycajne je odmietanie potravy typicke po velkej fyzickej namahe, strese, chorobe...
-
alexandra.traplová
Novice
Dobry den chcela by som poradit mam otravenu macku ma 1 rok a veterinar jej podal protilatku... a od kedy jej protilatku podal tak nechce jest ale uz odmieta aj pit ... myslite ze zacne znova jest alebo uz je neskoro

Navštív opäť veterinára. Tu to nevyriesis.
Co si budeme mysliet my, to je nepodstatne. Radsej chod za veterinarom, aby zhodnotil jej stav.
uplne bude stacit zavolat veterinarovi.
možno jej len nechutí, niekedy stačí vymeniť žrádlo za iné a mačička začne jesť. Užitočné info o kŕmení mačiek nájdeš dnes už hocikde na nete. http reklama
Je to rok stará téma, ak sa medzičasom nevyriešila tak sa obávam, že mačka medzičasom zdochla... 
jejda, dúfam že sa problém vyriešil a mačička žije 
Trapna reklama od teba, nic ine.
Nebuď na mňa zlý.