exel- prijem vidaj

Informácie o software, ankety...
kniznica
Novice
Novice

exel- prijem vidaj

Príspevok od používateľa kniznica »

čate mama jeden problem robil som si primovu a vydajovu tabulku v exeli do jedneho mam tam asi 600 primou a vydajov dokopi pridanych a potrebujem nieco take pozrite si obrazok nanom to vysvetli.

maam tam naprikald vec flasa podnou maam kolko kusov som prijal kolko vydal prijem a vidaj je oznaceny v druhom stlpci a teras potrebujem do červenej kolonky abi mi pomocou tych cisel co tam mam vyratalo kolko maam este tovaru an sklade popripade ci som v minuse cize abi zratavalo a odratavalo tie kolonky podla toho ci ej to riadok na zaciatku oznaceni p alebo v

cize potrebujem abi ked bude zratavat sa podla pismenka rozhodlo ze tu hodnotu v danom riadku prirata ked ej tam p alebo odrata ked ej tam v dakujem dufam že tomu pochopýte.
Prílohy
exel
exel
EXEL POMOC.png (8.88 KiB) 157 zobrazení
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: exel- prijem vidaj

Príspevok od používateľa brm »

Urobil by som si pomocné stĺpce pre fľaše aj kolesá.. a napr. do stĺpca E pre fľaše by som dal podmienku, že ak v stĺpci B je písmeno P, tak hodnota E sa rovná hodnote C, v opačnom prípade hodnota E sa rovná mínusovej hodnote C:

čiže bunka E4 nech obsahuje: =IF(B4="P";C4;-C4) ..a skopčíš dolu....

V podobnom duchu spravíš kolesá a potom Ti stačí zrobiť súčet týchto nových stĺpcov...

PS: tá gramatika.. :sok:
Napísať odpoveď