Zdielanie pod Windows 7

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Peterkal
Amateur
Amateur

Zdielanie pod Windows 7

Príspevok od používateľa Peterkal »

Mam taky problem.. Mam Windows 7 aj na jednom aj na druhom PC ktore mam zapojene do routra broadbandoveho SMC7004VBR Barricade....
aj na jednom aj na druhom PC mam zapnute zdielanie tlaciarni a suborov...
Lenze NIE VZDY SA VIDIA... tzn. niekedy vpohode tlacim prenasam subory ale vacsinou sa vobec nevidia a nevedia sa spojit.... niekedy pomoze restart a niekedy zas nie... proste si to robi co chce... ked som mal Vistu z testovacich dovodov tyzden tak to iste mi to robilo.. raz to islo a raz nie... Chcel by som to nejak napravit tak aby to islo vzdy aby sa dve PC nasli vzdy a abi vedeli vzdy komunikovat vzdy...
Indigo
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

Mas workgroup, domain alebo to robis cez to nove Homegroup ci jak sa to vola?

Workgroup funguje, len sa fakt tazko dohladava a NIEJE to iste ako Homegroup. Defaultne mas este vsetky zlozky zaheslovane a ja som v podstate ani nikdy moc nedosiel na to, kde to heslo je. (user login to nieje, ale tak viac som to nehladal).

http://kroycom.com/blog/how-to-join-a-n ... windows-7/

Tu mas pekny navod. Potom sa daju dohladat este
Homegroup>Change Advanced Sharing Settings
tam vypnut password pri sharovani ci take nieco. Bude to ale platit pre Workgroup.

Ako poriadne to este nechapem, teoreticky Homegroup by mal fungovat ak maju oba kompy Win 7, ale to som nikdy neskusal, u mna su vsetci vista/xp takze mi je homegroup na nic.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: Zdielanie pod Windows 7

Príspevok od používateľa dekarbon »

a co robit v pripade ak na obidvoch kompoch je nastavená rovnakaá pracovná skupina počítače sa vidia ale nedá sa na jeden z nich pripojit..ked vypnem firewall tak nenastane ziadna zmena proste nič..domáce skupiny mam na obidvoch kompoch vypnute a chcel by som to urobit bez nich..ale zaujimave je ze z notebooku sa na workstation dostanem k suborom ale opacne uz nie nechapem prečo

nech robim cokolvek ani sa nepohne furt tenisty vysledok nemate opravnenia :///

forewally som povypinal sietove pravdila som uplne vymazal nech sa nahodia nanovo povolil som nic ani s nim nepohlo..oprava problemov bezvysledne,nastavenie politiky zdielania nepomohlo tak ja uz neviem co sa da este urobit aby som sa mohol pripojit cez siet na priecinky ktore mam an notebooku zdielane..
Chalesnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Chalesnik »

mam taky isty problem ako dekarbon neviete poradit co s tym ?
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jorg22 »

Mas nastavene na oboch PC konto s heslom? bez toho by to nemalo ist, vzdy sa musis prihlasit.
A este si pozri v nastaveniach ci mas vsetko ohladom zdielania nastavene spravne.
Control Panel\All Control Panel Items\Network and Sharing Center\Advanced sharing settings
Chalesnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

myslis pouzivatelske konto ?? ... to nemam na heslo ale ked sa chcem pripojit na ten priecinok nepyta ziadne meno ani heslo .... len napise ze nemam opravnenia
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jorg22 »

skus si vytvorit noveho uzivatela s menom aj heslom a nastav mu prava na priecinok ktore cces zdielat, tak by to malo ist
Chalesnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

boa toto jedine ma stve na tej sedmicke komplikovane zdielanie
Napísať odpoveď