nejak neviem pochopit, preco by si potom vyberal takuto pracu, to je tvoj argument
Aky mate nazor na homosexualov?
Re: Aky mate nazor na homosexualov?
daj mi priklad ako by si mohol uplatnit vyhradu vo svedomi pri heterosexualnych manzelstvach/umrtiach/rodeni deti
nejak neviem pochopit, preco by si potom vyberal takuto pracu, to je tvoj argument
odmietnem zosobasit nejaky par, lebo su to zidia a tie svine predsa zabili krista a mozu za vsetko zle na svete, umrtny list odmietnem vydat moslimskej rodine, pretoze moslimovia vrazdia dobrych krestanov, nevydam rodny list rodine, ktora v kostole nikdy nebola a otvorene kritizuje cirkev, popiera existenciu boha a jezisa, takych satanskych pohanov ja sobasit nebudem! ...a podobne vyhrady vo svedomi...ludia, si dokazu vymysliet kadejake sprostosti...
ty si myslis, ze tu pracu robia ludia, ktori uz v skolke snivali o tom, ze cely zivot budu pracovat ako statni uradnici ?
...nech robia to, za co su plateni...zakon ti umoznuje vstupit do registrovaneho partnerstva, prides na urad a tam ti povedia, ze mas smolu, ziadne partnerstvo nebude, lebo je to proti ich svedomiu a blablabla...aky ma zmysel potom uzakonit registrovane partnerstvo, keby v zakone nebola garancia toho, ze ta aj uradnici realne registruju ???
to je ako keby vam dali pravo zosobasit sa, a nikto by vas nechcel sobasit...prave preto vznikol ten zakon, aby si uradnici plnili to, na co na tych uradoch sedia a za co beru plat...zakon bol schvaleny v roku 2004, davno pred registrovanymi partnerstvami...ked ten zakon chranil vacsinovu spolocnost, vtedy vam nevadilo, ze nejaky uradnik zaplati pokutu alebo pojde do vazenia, ked ten zakon zacal chranit aj registrovane partnerstva, tak vam to uz zrazu prekaza ze uradnik dostane pokutu alebo pojde do vazenia...
okrem toho, zakon o vyhrade svedomia v irsku neexistuje, takze sa nanho nemoze nikto odvolavat !
ty si myslis, ze tu pracu robia ludia, ktori uz v skolke snivali o tom, ze cely zivot budu pracovat ako statni uradnici ?
...nech robia to, za co su plateni...zakon ti umoznuje vstupit do registrovaneho partnerstva, prides na urad a tam ti povedia, ze mas smolu, ziadne partnerstvo nebude, lebo je to proti ich svedomiu a blablabla...aky ma zmysel potom uzakonit registrovane partnerstvo, keby v zakone nebola garancia toho, ze ta aj uradnici realne registruju ???
to je ako keby vam dali pravo zosobasit sa, a nikto by vas nechcel sobasit...prave preto vznikol ten zakon, aby si uradnici plnili to, na co na tych uradoch sedia a za co beru plat...zakon bol schvaleny v roku 2004, davno pred registrovanymi partnerstvami...ked ten zakon chranil vacsinovu spolocnost, vtedy vam nevadilo, ze nejaky uradnik zaplati pokutu alebo pojde do vazenia, ked ten zakon zacal chranit aj registrovane partnerstva, tak vam to uz zrazu prekaza ze uradnik dostane pokutu alebo pojde do vazenia...
okrem toho, zakon o vyhrade svedomia v irsku neexistuje, takze sa nanho nemoze nikto odvolavat !
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
ephramko tu opakovane preukazuje ze absolutne netusi co znamena vyhrada svedomia, nema cenu sa s nim o tom bavit.
ephramko: FYI vyhrada svedomia je zakotvena v legislativnom ramci EU
ephramko: FYI vyhrada svedomia je zakotvena v legislativnom ramci EU
tak mi vysvetli, aky je rozdiel medzi vyhradou svedomia, kedy ako katolik odmietnem zosobasit homosexualov...a ked ako katolik odmietnem zosobasit heterosexualov, ktori nielenze su pohania, ale dokonca nazorovo utocia na moju vieru a cirkev...
oboje je predsa proti mojej viere a svedomiu...
preco chcu KDHci podpisovat s vatikanom nejaku vyhradu vo svedomi...no a preco sa teda u nas nikto na tu vyhradu vo svedomi neodvolava, ked nam ju uz garantuje EU...
pokial viem, tak v EU sa vyhrada vo svedomi tyka len potratov alebo eutanazie...homosexualitu ako platny dovod na vyhradu vo svedomi neakceptuju, tiez ma kazdy obcan pravo na slobodu svedomia, kdezto ta vatikanska zmluva, ktoru chce podpisat KDH by ju garantovala len katolikom, cize by sa zo vsetkych ostatnych stali druhotriedni znevyhodneni obcania, ktori by toto pravo vyuzit nemohli a to len preto, ze nie su katolici...
Zmluva s Vatikánom predsa jednoznačne hovorí, že „každý môže odmietnuť konať to, čo vo svojom svedomí pokladá za nedovolené podľa vieroučných a mravoučných zásad.”(Č. 3.1.) Pod výrazom "vieroučné a mravoučné zásady" sa v tejto zmluve rozumejú zásady, vyhlásené Magistériom Katolíckej cirkvi. (3.2.) Ako si teda môže uplatniť výhradu svedomia ateista, odvolávajúc sa na učenie katolíckej cirkvi? Jednoducho – musí klamať a znásilňovať vlastné svedomie, čo je porušením jeho náboženskej slobody.
Zmluva tým priznáva katolíkom vyšší štandard práv a zvýhodňuje ich voči ostatným občanom Slovenska, čo odporuje princípu rovnosti v dôstojnosti a právach. Naša ústava hovorí, že „nikoho nemožno z týchto dôvodov (náboženstvo) poškodzovať, zvýhodňovať alebo znevýhodňovať“ (Č.12)
oboje je predsa proti mojej viere a svedomiu...
preco chcu KDHci podpisovat s vatikanom nejaku vyhradu vo svedomi...no a preco sa teda u nas nikto na tu vyhradu vo svedomi neodvolava, ked nam ju uz garantuje EU...
pokial viem, tak v EU sa vyhrada vo svedomi tyka len potratov alebo eutanazie...homosexualitu ako platny dovod na vyhradu vo svedomi neakceptuju, tiez ma kazdy obcan pravo na slobodu svedomia, kdezto ta vatikanska zmluva, ktoru chce podpisat KDH by ju garantovala len katolikom, cize by sa zo vsetkych ostatnych stali druhotriedni znevyhodneni obcania, ktori by toto pravo vyuzit nemohli a to len preto, ze nie su katolici...
Zmluva s Vatikánom predsa jednoznačne hovorí, že „každý môže odmietnuť konať to, čo vo svojom svedomí pokladá za nedovolené podľa vieroučných a mravoučných zásad.”(Č. 3.1.) Pod výrazom "vieroučné a mravoučné zásady" sa v tejto zmluve rozumejú zásady, vyhlásené Magistériom Katolíckej cirkvi. (3.2.) Ako si teda môže uplatniť výhradu svedomia ateista, odvolávajúc sa na učenie katolíckej cirkvi? Jednoducho – musí klamať a znásilňovať vlastné svedomie, čo je porušením jeho náboženskej slobody.
Zmluva tým priznáva katolíkom vyšší štandard práv a zvýhodňuje ich voči ostatným občanom Slovenska, čo odporuje princípu rovnosti v dôstojnosti a právach. Naša ústava hovorí, že „nikoho nemožno z týchto dôvodov (náboženstvo) poškodzovať, zvýhodňovať alebo znevýhodňovať“ (Č.12)
Výhrada vo svedomí v katolíckom ponímaní, je nezmysel.
Necital som celu diskusiu, ale moj nazor: Je to zle, je to zvratene a ak by to bolo od prirody spravne tak neexistuju zeny a clovek by bol hermafrodit. A som proti tomu aby boli deti adoptovane takymito parmi a nasledne traumatizovane v skole, to uz podla mna by bolo lepsie ak by vyrastli v decaku. Ale na druhej strane ak viem ze je niekto takto orientovany, nebudem ho koli tomu ponizovat ani urazat, to ako keby som sa vysmieval koli hocijakej inej dusevno/telesnej poruche(kedze jedine takto sa toto da charakterizovat). Nestudoval som si o tomto nic, ale najskor to teda bude ako choroba... a choroby sa daju liecit... aj psychycke aj telesne...
fakt inteligentne tvrdenie...ani ja sa nemiesam do jadrovej fyziky, pretoze viem, ze som ju nestudoval a keby som sa do nej zacal bez vedomosti montovat, tak by to dopadlo katastrofalne...FR33RIDER napísal:Nestudoval som si o tomto nic, ale najskor to teda bude ako choroba... a choroby sa daju liecit... aj psychycke aj telesne...
mas velmi odvazne tvrdenia na to, ze nemas odborne vedomosti z oblasti ludskej sexuality...povedz mi teda, ako "homosexualitu vyliecime" ? nemyslis si, ze keby sa dala ovplyvnit sexualita homosexualov, bisexualov...tak by sa dala zmenit sexualita aj heterosexualov ?
preco menit nieco dobre na nieco zle? 
vsetko sa da na nieco vyuzit/zneuzit...keby sa dala menit jedna fixacia na urcity sexualny objekt, garantujem ti, ze by sa dala zmenit fixacia na akykolvek sexualny objekt...
no a na pobavenie, pocul som zevraj armada vyvija biologicku zbran, ktora by vojakom okamzite zmenila sexualnu orientaciu na homosexualnu a zaroven zvysila chut na sex, vysledok ? vojaci by neboli schopni boja, preco, to je snad jasne...
no a na pobavenie, pocul som zevraj armada vyvija biologicku zbran, ktora by vojakom okamzite zmenila sexualnu orientaciu na homosexualnu a zaroven zvysila chut na sex, vysledok ? vojaci by neboli schopni boja, preco, to je snad jasne...
-
tehla
čisty humus tento prispevokephramko napísal:vsetko sa da na nieco vyuzit/zneuzit...keby sa dala menit jedna fixacia na urcity sexualny objekt, garantujem ti, ze by sa dala zmenit fixacia na akykolvek sexualny objekt...
Ohladom Rochnyaka:
http://www.topky.sk/cl/15/359920/Rochny ... -zoznamku-
minule poskytoval nejaky rozhovor, ako veľmi miluje svojho priateľa a od pracovníčky pohrebneho ustavu chcel, aby mal raz ako mrtvola na tvari make –up a maskaru od Diora. ephramko, nejak stracaš prehlad v gey komunite..
nikdy nevieš, možno aj toho sa raz dožijeme:FR33RIDER napísal:clovek by bol hermafrodit
http://tvnoviny.sk/sekcia/soubiz/bulvar ... lingu.html
videl som jeden dokument... bolo to o tom ako sa narodi chlapec v zenskom tele a naopak. Nehovorim ze toto je spravne ale dany jedinci za to nemozu... Ale co s chlapom ktory je chlap, chce byt chlap, ale vzrusuje ho myslienka svojho **** v inej muzskej riti ? noze sa priznaj, ako je to s tebou ? co sa tyka liecenie ? niesom ani psychyater ani iny lekar ale na vela dusevnych chorob existuju lieky... kazda porucha ma svoju pricinu v nejakom centre mozgu a vsetko je to o chemickych dejoch ktore sa dajku ovplyvnit... a naco by si menil oriantaciu heterosexualov ?ephramko napísal: mas velmi odvazne tvrdenia na to, ze nemas odborne vedomosti z oblasti ludskej sexuality...povedz mi teda, ako "homosexualitu vyliecime" ? nemyslis si, ze keby sa dala ovplyvnit sexualita homosexualov, bisexualov...tak by sa dala zmenit sexualita aj heterosexualov ?
-
qwerty-xyz
jeden pocul, a vie hovno. Takato zbran je fikciou a nerobi sa, pracuje sa na biochemickych zbraniach s inymi ucinkami.ephramko napísal:vsetko sa da na nieco vyuzit/zneuzit...keby sa dala menit jedna fixacia na urcity sexualny objekt, garantujem ti, ze by sa dala zmenit fixacia na akykolvek sexualny objekt...
-
javatar
Hardcore addict
no myslim, ze by stacilo len prudko zvysit momentalny sexualny apetit k oslabeniu bojaschopnostiephramko napísal:vsetko sa da na nieco vyuzit/zneuzit...keby sa dala menit jedna fixacia na urcity sexualny objekt, garantujem ti, ze by sa dala zmenit fixacia na akykolvek sexualny objekt...
keby som bol na fronte a vidim v prednej linii ako sa nepriatelovo vojsko medzi sebou mrda tak to asi oslabi aj moju bojaschopnost
tehla udivuje ma, ze po tom vsetkom co ty tu predvadzas, ako ty neznasas tie zidacke prozapadne skorumpovane media...tu postnes link z topky.sk a este v sekcii bulvar
FR33RIDER, joooj, mas v tom dobry gulas...o transexualite sa vyjadrujes pomerne pozitivne, ze je to vrodene a za to nemozu, no o homosexualite sa vyjadrujes presne opacne, cim to je ? a co vravis na take lesbicky?
nepocul si o tom, ze existuju choroby, ktore sa sice daju liecit ale nedaju sa vyliecit ?
zamysli sa nad tym, co to vlastne choroba je, definuj mi pojem choroba...no a potom to porovnaj so sexualnou orientaciou, vidis v tom nejaky suvis ??? v com ?
sexualitu v sucasnosti vieme ovplyvnit iba jednym smerom, vieme z cloveka urobit impotenta...ale to, ze niekto nema sex, neznamena ze sa zmenila jeho sexualna orientacia...dalej ma eroticke predstavy, dalej ma chut, len nie je fyzicky schopny mat sex...ci uz z presvedcenia (celibat) alebo kvoli nejakej disfunkcii pohlavneho ustrojenstva...
//autoeditácia príspevku (26 Jan 2011, 14:46)
FR33RIDER, joooj, mas v tom dobry gulas...o transexualite sa vyjadrujes pomerne pozitivne, ze je to vrodene a za to nemozu, no o homosexualite sa vyjadrujes presne opacne, cim to je ? a co vravis na take lesbicky?
nepocul si o tom, ze existuju choroby, ktore sa sice daju liecit ale nedaju sa vyliecit ?
zamysli sa nad tym, co to vlastne choroba je, definuj mi pojem choroba...no a potom to porovnaj so sexualnou orientaciou, vidis v tom nejaky suvis ??? v com ?
sexualitu v sucasnosti vieme ovplyvnit iba jednym smerom, vieme z cloveka urobit impotenta...ale to, ze niekto nema sex, neznamena ze sa zmenila jeho sexualna orientacia...dalej ma eroticke predstavy, dalej ma chut, len nie je fyzicky schopny mat sex...ci uz z presvedcenia (celibat) alebo kvoli nejakej disfunkcii pohlavneho ustrojenstva...
//autoeditácia príspevku (26 Jan 2011, 14:46)
ooo qwerty velky odbornik na vsetko, ale na pracu s textom asi velmi nie...kedze si nevsimol, ze ten prispevok zacinal "no a na pobavenie..."qwerty-xyz napísal: jeden pocul, a vie hovno. Takato zbran je fikciou a nerobi sa, pracuje sa na biochemickych zbraniach s inymi ucinkami.
-
Stoporko
VIP
súhlasím s myšlienkou, že sexuálna orientácia a choroba majú od seba veľmi ďaleko. Ono koniec koncov ani taký stres nie je choroba (aj keď ho voláme civilizačná choroba), pod chorobou rozumiem nepriaznivý stav zapríčinený vonkajším činiteľom v podobe baktérie alebo vírusu. Aj keď na toto sú tu isto povolanejší - useri hojko.com čo študujete medicínu, vyjadrite sa 
ohľadom tej zbrane - kto to pokladal za čokoľvek iné ako vtip, tak klobúk dolu pred ním
Však to bol fantastický príklad "základom je vedieť si robiť humor sám zo seba" a to nám ephramko krásne predviedol - zbraň mutujúca vojakov na nadržaných homosexuálov - anooooo, pošlime to Hollywoodu
To tu už nikto neberie humor a nepozerá sa na príspevky druhých z nadhľadu? Je nutné brať v diskusii protistranu apriori za "tú zlú" a čítať jej príspevky predpojato? Tehla, Qwerty - comon´ bojz, you can do better.
ohľadom tej zbrane - kto to pokladal za čokoľvek iné ako vtip, tak klobúk dolu pred ním
A vrodene choroby su zapricenene cim ?Stoporko napísal:súhlasím s myšlienkou, že sexuálna orientácia a choroba majú od seba veľmi ďaleko. Ono koniec koncov ani taký stres nie je choroba (aj keď ho voláme civilizačná choroba), pod chorobou rozumiem nepriaznivý stav zapríčinený vonkajším činiteľom v podobe baktérie alebo vírusu. Aj keď na toto sú tu isto povolanejší - useri hojko.com čo študujete medicínu, vyjadrite sa
ephramko - ako mne to je jedno, robte si co chcete za zavretymi dverami ale nehadzte to nam do ksichtu, a nechcite ziadne vyhody... Zober si napr takeho vozickara, tiez je vsade znevyhodnovany aj ked sa spolocnost snazi tvarit ze vsetko sa napravi atd a tiez neorganizuju prostestne pochody a nepchaju sa vsade do medii... A stale si sa nevyjadril k tomu ci si myslis ze je normalne aby si dvaja chlapi/dve zeny adoptovali dieta ?
super nápad, už vidím scenár na sci-fi film "Gayvatar" ... s podtitulkom "skutočne skutočné 3D - budete nielen vidieť, ale aj cítiť... tlak v konečníku"Stoporko napísal:zbraň mutujúca vojakov na nadržaných homosexuálov - anooooo, pošlime to HollywooduTo tu už nikto neberie humor a nepozerá sa na príspevky druhých z nadhľadu?
Len v kratkosti.... K tej stale omielanej diskriminacii.... Zacnem to asi brat radikalne a potom poviem, ze ja ako lavak sa citim diskriminovany.... Cely svet totiz vyraba hlavne vyrobky pre pravakov a manipulacia s niektorymi predmetmi je pre mna nesmierne tazka.... Pocnuc takymi banalitami ako je otvarak na konzervy ci noznice.... To je diskriminacia v takej, o akej sa sodomistom nesniva ani v najhorsich snoch.... Takze prajem si aby vsetko bolo prisposobene aj lavackej populacii (ktora dosahuje pocetne podstatne vacsie zastupenie ako homosexuali) a potom som ochotny vazne debatovat aj o homosexualnych manzelstvach a inych poziadavkach....
Dodatok.... pre tych menej chapavych.... ide o ironiu
....
A k tym moznostiam liecenia deviantov.... Cital som rozne pramene.... a z nich mi vyslo, ze ako ucinna metoda na odstranovanie sexualnych uchyliek je mozne pouzit lobotomiu.... Aby sme sa rozumeli ale dodavam, ze zmysel tohto prostriedku vidim hlavne u sexualnych nasilnikov (hlavne u recidivistov, kde nie je moznost prevychovy iba pracou), nie nejake nasilne operacie u bezuhonnych obcanov.... Co na toto hovori, Ephramko a jemu podobni, hmmm....?
Dodatok.... pre tych menej chapavych.... ide o ironiu
A k tym moznostiam liecenia deviantov.... Cital som rozne pramene.... a z nich mi vyslo, ze ako ucinna metoda na odstranovanie sexualnych uchyliek je mozne pouzit lobotomiu.... Aby sme sa rozumeli ale dodavam, ze zmysel tohto prostriedku vidim hlavne u sexualnych nasilnikov (hlavne u recidivistov, kde nie je moznost prevychovy iba pracou), nie nejake nasilne operacie u bezuhonnych obcanov.... Co na toto hovori, Ephramko a jemu podobni, hmmm....?
-
Stoporko
VIP
vravím - nie som lekár. Vrodené choroby sú zväčša genetického pôvodu, ktorý bol zapríčinený mutáciou - vplyv UV, alkohol, drogy a iné mutagénne faktory. Teda ide o vonkajšie pričinenie - no opakujem - moja osobná úvaha, nie som lekár.
lobotomiu psychiatria pouzivala na zaciatku 20.storocia do druhej svetovej vojny...a vysledky? dokazali s tym "vyliecit" absolutne vsetko...od balbutizmu, cez depresiu az po schizofreniu...az na to, ze pod pojmom "vyliecenie" si predstavte odstranenie schizofrenie, ale aj akejkolvek inej mentalnej schopnosti...vacsinou po takejto lobotomii pacient zomrel, alebo zostal totalne telesne paralizovany, pripadne tazko mentalne retardovany a nedokazal dojst ani na zachod sam...
no vidis pinhead, ty mozes byt rad, ze ta dnes v skole nemlatia ucitelky a ostatne deti v snahe naucit ta pouzivat pravu ruku...dakuj druhej polovici 20.storocia a modernej psychologii...alebo mam teraz vyhrabat nejaku studiu, ze medzi lavakmi je ovela viac pedofilov ako medzi pravakmi, podme teda nadavat na tych uchylnych lavakov ???
http://www.lavaci.sk/catalog/
//autoeditácia príspevku (26 Jan 2011, 18:29)
heh, to s lavakmi a pedofiliou som myslel len ako provokaciu (pretoze niektori tu podobne argumentovali v spojeni homosexuality a pedofilie), ale hned na wikipedii som nasiel toto...
no vidis pinhead, ty mozes byt rad, ze ta dnes v skole nemlatia ucitelky a ostatne deti v snahe naucit ta pouzivat pravu ruku...dakuj druhej polovici 20.storocia a modernej psychologii...alebo mam teraz vyhrabat nejaku studiu, ze medzi lavakmi je ovela viac pedofilov ako medzi pravakmi, podme teda nadavat na tych uchylnych lavakov ???
http://www.lavaci.sk/catalog/
//autoeditácia príspevku (26 Jan 2011, 18:29)
heh, to s lavakmi a pedofiliou som myslel len ako provokaciu (pretoze niektori tu podobne argumentovali v spojeni homosexuality a pedofilie), ale hned na wikipedii som nasiel toto...
pre mna je ale vzorka 404 ludi prilis male cislo, na to aby sa z toho dali vyvodit nejake vedecke zavery...rovnako aj fakt, ze sa jednalo len o trestancov...cize je to presne pochybne, ako kedysi bola homosexualita klasifikovana medzi choroby, prave na zaklade toho, ze vyskumy boli nedostatocne a skumali sa len trestanci alebo pacienti s tazkymi mentalnymi patologiami...Cantor a kol. uviedol vo svojom článku Handedness in pedophilia and hebephilia (Archives of Sexual Behavior, August 2005, vol 34 n. 4, p447ff), že pri výskume 404 dospelých mužov trestaných za sexuálny kontakt s deťmi resp. mladistvými zistil:
* Medzi tými, ktorí pri falometrickom meraní viacej reagovali na zobrazenie predpubertálnych detí, bol nadpriemerný podiel ľavákov a medzi tými, ktorí reagovali na podnety s dospelými osobami, bol vyšší podiel pravákov.
* Pri tejto štúdii nebola zisťovaná súvislosť medzi ľaváctvom a počtom obetí. (Predchádzajúci výskum rovnakých autorov uvádzal, že ľaváci majú väčší počet detských obetí než praváci.)
* Medzi mužmi, ktorí mali prečin voči predpubertálnym deťom, bol dvakrát vyšší podiel ľavákov než medzi tými, ktorí sa dopustili prečinu voči dospelej osobe. Ak boli zo súboru vylúčené osoby trestané za incest, bol tento podiel dokonca trikrát vyšší.
Nie je jasné, prečo to tak je. Jednou z možností je, že pedofília a sexuálne prečiny sú spôsobené neurologickými poruchami v mozgu, ktoré vedú tiež k ľaváctvu. K tomuto vysvetleniu sa prikláňajú samotní autori výskumu. Otázkou je, či podobné zákonitosti platia aj u nekriminálnych pedofilov