Dominikánska republika
-
zuzkazuzka
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Dominikánska republika
Rozmýšľam nad malou dovolenkou a celkom ma láka Karibik. Viem, že na fóre je aj zopár scestovaných jedincov a preto by som sa rada poradila, kam by ste mi odporúčali sa v rámci tejto oblasti vybrať. Zatiaľ ma očarila Dominikánska republika, oblasť Punta Cana. Ak máte skúsenosti s nejakým hotelom, alebo rady, čo v tejto krajine neobísť a čomu sa naopak vyhnúť, sem s tým. Ďakujem 
-
Fabo
Hardcore addict
Re: Dominikánska republika
Znama tam bola na prelome oktobra a novembra, velmi si to pochvalovala. Nespomeniem si teraz ako sa volal hotel alebo tak, ale ak by si mala nejake konkretne otazky, mozem skusit posunut.
-
p4ra
Redeemer
Kamarat tam bol v lete. Nemali moc dobre pocasie. Bol presne na Punta Cana. Sluzby mi hovoril, ze by ohodnotil tak 3,5/5. Aj napriek tomu, ze bol v 5* hoteli all-inclusive. More bolo vraj krasne. Atrakcii az tak moc nebolo, kde by sa dalo ist. Neviem, ci mas rada reggaeton, cubaton, salsu, merengue (lebo my dvaja najradsej). Ked nie, mohla by ti vadit muzika, kedze v podstate hraju na 99% len to. Hovoril mi, ze zo 100% by sa tam este raz vratil tak na 75%.
-
zuzkazuzka
VIP
No chcem si tam ísť najmä poriadne oddýchnuť po náročnom období, porelaxovať v príjemnom prostredí, pochodiť nejaké pamiatky, urobiť pár výletov do okolia. Muzika je len veľké plus, lebo prispeje k celkovej atmosfére. To, že služby nie sú na 100% som už čítala, miestni majú zrejme manana pristúp.
Ak by mal niekto nejaké tipy na trávenie času na tomto mieste, sem s nimi.
Ak by mal niekto nejaké tipy na trávenie času na tomto mieste, sem s nimi.
-
Tomasko
Guru wannabe
para: uz len koli all-inclusive klesa uroven poskytovanych sluzieb 5 hv. hotela
-
hojko
Site Admin
zuzkazuzka: Nad Thajskom si neuvazovala???
-
zuzkazuzka
VIP
Thajsko si necham na inokedy, teraz ma skor laka ten Karibik 
-
p4ra
Redeemer
Aj pre mna sa Dominika stava momentalne aktualnou temou, lebo priatelka vymysla, ze by tam chcela ist v septembri. Pisal som hore vyssie o tych sluzbach, ale potom som sa bavil s dalsimi ludmi, ktori boli v inych hoteloch a diametralne sa to lisi od toho, co zazil tento kamarat. Takze by som sa nakoniec aj celkom rad isiel tam pozriet. Akurat ma odradza cholera, ktora sa tam teraz rozmaha kvoli utecencom z Haiti.
ja som pozeral nejake fotky zo zajazdu a je to tam naozaj pekne. Idealne miesto na dovolenkovanie a vypnutie. Kebyze sme nemali naplanovanie nieco ine urcite by som uvazoval nad Dominikanskou.
-
zuzkazuzka
VIP
Ja tam teda idem v marci a už sa teším na ten poriadny oddych. Čo sa týka cholery, tak tá je tam už asi pol roka. Zisťovala som bezpečnosť cestovania do tejto krajiny cez viacero zdrojov a verím, že to bude v pohode. Cholera je najmä v chudobných oblastiach so slabšou hygienou, v turistických rezortoch je človek v bezpečí. Treba si len dávať pozor na miestnu vodu a piť len kupovanú balenú, ideálne s bublinkami.
-
maciatko99
Medium Star
Prečo práve Dominikánska republika? Exotických destinácii je veľa, sú lacnejšie, krajšie, drahšie, niektoré su o oddychu, iné o nočných akciách. Čo ťa teda viedlo k D.R. a ak môžem vedieť, aký hotel a stravu máš? Tiež som kedysi chcela ísť do D.R., ale nakoniec som od toho upustila a uspokojila sa s Dovolenkou ,,tu neďaleko", už len vzhľadom na cenu, i keď musím priznať, že som veľmi váhala za takouto exotikou.
-
p4ra
Redeemer
maciatko99, ty si bola v Egypte, ak sa nemylim. Ja by som napriklad do toho bordelu, aj s Tuniskom nikdy nesiel. Teda nikdy nehovor nikdy, ale pokial ma k tomu okolnosti nedonutia (ze naozaj musim spravit kompromis voci priatelke/manzelke), tak nehrozi.
-
zuzkazuzka
VIP
No ja som pri výbere dovolenky mala len pár veľmi jednoduchých požiadaviek - teplo, gýčovobiely piesok, tyrkysové more a minimálne dva týždne totálneho oddychu s vypnutým mobilom. Pozrela som si ponuku niekoľkých cestoviek a zaujala ma práve táto krajina. Okrem oddychu je tam čo pozerať aj z histórie, sú tam národné parky, dajú sa tam pozorovať veľryby a je tam pestrý podmorský život... a úradný jazyk je španielčina, ktorú mám rada. Samozrejme som brala ohľad aj na oblasť, kvalitu hotela, rozpočet atď. Sú tam najmä holiday resorty so službami AI, čo mi vyhovuje, takže dovolenka sa snáď vydarí.
A na margo Egypta - tiež som tam pár krát bola, ale už by som tam cielene na dovolenku nešla. Úroveň hotelov zďaleka nie je tam, kde sú hotely rovnakej kategórie v Európe, miestni obyvatelia sú dotieraví, každý chce na tebe zarobiť a čo mi najviac vadilo, že som uväznená v zlatej klietke, keďže hotely majú súkromné pláže a v resorte je všetko a zároveň nič.
//autoeditácia príspevku (18 Mar 2011, 22:43)
No tak už som aj späť, tak pre všetkých, s ktorými som túto tému riešila aj cez SS len stručné zhrnutie. Dovolenka splnila svoj účel na 1000%. Bol to totálny reset hlavy, úplne iný život, až sa človeku nechcelo ísť domov. Veľmi ale naozaj veľmi príjemné prostredie, more a piesok ako z pohľadnice (strašne krásny gýč
). Krajina na mňa urobila veľmi dobrý dojem. Ľudia sú milí, usmievaví, priateľskí a veľmi ochotní. Žijú si síce skromnejšie, ale o to viac sa zdajú byť vďační a bezstarostnejší. Slovo stres im zrejme nič nehovorí. Boli to dni plné slnka, vody, vylihovania a miešaných drinkov
Dovolenka ako má byť.
Urobili sme aj pár výletov. Najprv sme plánovali na vlastnú päsť, ale napokon sme išli organizovane autobusom. Cesty tam nemajú v bohvieakom stave a benzínových púmp je tam ako šafránu. Navyše jazdia bez rešpektovania akýchkoľvek dopravných predpisov, takže by to bol asi prehnaný adrenalín.
Miestna strava bola chutná. Vlastne žiadne veľké odlišnosti. Nejaké tie morské príšery a ryby, a ovocie, ktoré chutí úplne inak ako u nás. Častokrát som na obed zjedla len plný tanier ananásu, papáje a melónov, také to bolo chutné.
Nestretli sme ani jedného Slováka, čo bolo tiež celkom fajn. Medzi turistami prevládali Kanaďania, Rusi a najmä americká mládež, ktorá to má na skok a navyše sa tu môže opíjať do nemoty aj keď ešte nemajú 21 rokov. Ale rezort bol veľký, takže človek si našiel tiché miestečko.
No určite odporúčam všetkými desiatimi. A navyše keď sme odchádzali, u nás snežilo a o pár hodín už som si vylihovala na pláži, čiže obrat o 180 stupňov.
A na margo Egypta - tiež som tam pár krát bola, ale už by som tam cielene na dovolenku nešla. Úroveň hotelov zďaleka nie je tam, kde sú hotely rovnakej kategórie v Európe, miestni obyvatelia sú dotieraví, každý chce na tebe zarobiť a čo mi najviac vadilo, že som uväznená v zlatej klietke, keďže hotely majú súkromné pláže a v resorte je všetko a zároveň nič.
//autoeditácia príspevku (18 Mar 2011, 22:43)
No tak už som aj späť, tak pre všetkých, s ktorými som túto tému riešila aj cez SS len stručné zhrnutie. Dovolenka splnila svoj účel na 1000%. Bol to totálny reset hlavy, úplne iný život, až sa človeku nechcelo ísť domov. Veľmi ale naozaj veľmi príjemné prostredie, more a piesok ako z pohľadnice (strašne krásny gýč
Urobili sme aj pár výletov. Najprv sme plánovali na vlastnú päsť, ale napokon sme išli organizovane autobusom. Cesty tam nemajú v bohvieakom stave a benzínových púmp je tam ako šafránu. Navyše jazdia bez rešpektovania akýchkoľvek dopravných predpisov, takže by to bol asi prehnaný adrenalín.
Miestna strava bola chutná. Vlastne žiadne veľké odlišnosti. Nejaké tie morské príšery a ryby, a ovocie, ktoré chutí úplne inak ako u nás. Častokrát som na obed zjedla len plný tanier ananásu, papáje a melónov, také to bolo chutné.
Nestretli sme ani jedného Slováka, čo bolo tiež celkom fajn. Medzi turistami prevládali Kanaďania, Rusi a najmä americká mládež, ktorá to má na skok a navyše sa tu môže opíjať do nemoty aj keď ešte nemajú 21 rokov. Ale rezort bol veľký, takže človek si našiel tiché miestečko.
No určite odporúčam všetkými desiatimi. A navyše keď sme odchádzali, u nás snežilo a o pár hodín už som si vylihovala na pláži, čiže obrat o 180 stupňov.
-
hojko
Site Admin
Este pridat foto a bude to komplet 
-
zuzkazuzka
VIP
-
hojko
Site Admin
Hmm, no neviem co dodat, proste krasa.
Krasa krasa, len mne osobne vadi ta plaz s lehatkami v rade, ktore su od seba na presnu vzdialenost....neboli tam nejake zasite plaze?
-
zuzkazuzka
VIP
Lehátka vždy večer personál zarovnával ako vojačikov
Cez deň si ich samozrejme každý posunul kam chcel. I napriek tomu, že rezort bol veľký, tak som vôbec nemala pocit, že by sme tam boli hlava na hlave. Pláž bola dlhá a široká, takže sa tam tí ľudia rozptýlili.
Dalo sa prechádzať pozdĺž mora oboma smermi, ale keďže je to hlavná turistická oblasť, je tam jeden rezort vedľa druhého a zašitá pláž, na ktorej by mal človek úplne súkromie tam žiaľ nebola. Ale bol tam kľud aj tak. Kvôli neobjaveným plážam by bolo treba ísť úplne mimo turistických miest.
Dalo sa prechádzať pozdĺž mora oboma smermi, ale keďže je to hlavná turistická oblasť, je tam jeden rezort vedľa druhého a zašitá pláž, na ktorej by mal človek úplne súkromie tam žiaľ nebola. Ale bol tam kľud aj tak. Kvôli neobjaveným plážam by bolo treba ísť úplne mimo turistických miest.
ostrov Dominika a Dominikanska republika su dva odlisne geograficke pojmy, alebo sa mylim?p4ra napísal:Aj pre mna sa Dominika stava momentalne aktualnou temou, lebo priatelka vymysla, ze by tam chcela ist v septembri. Pisal som hore vyssie o tych sluzbach, ale potom som sa bavil s dalsimi ludmi, ktori boli v inych hoteloch a diametralne sa to lisi od toho, co zazil tento kamarat. Takze by som sa nakoniec aj celkom rad isiel tam pozriet. Akurat ma odradza cholera, ktora sa tam teraz rozmaha kvoli utecencom z Haiti.
zuzkazuzka
krasne fotky! tak si predstavujem svadobnu cestu
-
zuzkazuzka
VIP
Áno, Dominika a DR sú dve samostatné krajiny, ale určite aj na Dominike je krásne. Myslím, že v tej oblasti je krásne všade.
A svadobná cesta ma ešte len čaká o pár mesiacov a tá bude dúfam ešte krajšia ako táto posledná dovolenka
A svadobná cesta ma ešte len čaká o pár mesiacov a tá bude dúfam ešte krajšia ako táto posledná dovolenka