Linux daul-boot

Všetko ohľadom Linuxu...
Rayiner
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Linux daul-boot

Príspevok od používateľa Rayiner »

No pretože sú dve verzie linuxu. Desktop a Netbook version.
Tak kedže spravili aj Netbook verziu tak si myslím že to spravili pre to.
Space5800
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Space5800 »

dve verzie Ubuntu, nie Linuxu...aj keď vlastne 3 (desktop,netbook, server edition)...
Ubuntu Netbook Edition brings all the advantages of Ubuntu to your netbook – now with Unity, an innovative user interface super-optimised for smaller screens. And, of course, it's free.
Malo by to byť proste optimalizovanejšie, nič sa nestane keď tam daš desktop edition, kludne aj server :D pôjde to
Rayiner
Light Professional
Light Professional

Tak to teda dúfam :P pretože to už inštalujem.
Skyer
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Skyer »

Len nezabudni, že (ak ma pamäť neklame) na serverovej edícii nemáš predinštalované grafické prostredie. Teda ja neviem na čo všetko by si to rád používal, možno bude čas, kedy budeš mať na desktope spustených viac shellov ako štandardných okien. (Mimochodom už sú to 4 dni od posledného príspevku, ako si dopadol?)
Rayiner
Light Professional
Light Professional

Nič moc. Linux išiel ako mal, ale nešla mi zvuková karta a ani IPčky sa mi nedali nastavič.
Space5800
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Space5800 »

skôr šlo o to že si nevedel ako na to :)
Skyer
Light Star
Light Star

V prvom rade by si mal brať štandardné Ubuntu. Netbookove kúzla a iné "hovadinky" su vacsinou pekne zabugovane, takze pekne original Ubuntu Desktop Edition. A pre menej problemov, aj ked mozes mat podporu 64bit, ber 32 (flash player je vydobytok dneska, ti co pouzivaju vedia...)

Ja by som postupoval asi takto..
Zvuková karta - 1) Driver od výrobcu 2) Alsa
IP - Neviem prečo by si chcel nastavovať IP adresy, ale každopádne - idú nastaviť vždy, veď ty si root. 1) Pozri či ti na sieti beží DHCP (asi hej), tak to nakonfiguruj do spoluprace s nim. 2) Ak nie, tak kukni ci mas na sieti NAT, ak hej tak si zober nahodnu neobsadenu IP, a mozes pokecat aj s routerom, ak by bol nejaky problem... 3) Ak nemas NAT, tak IP adresu dostanes pridelenu od providera, a s tou uz nic tak lahko nenarobis 3) Keby boli problemy tak tcpdump alebo Wireshark by ti mali poskytnut dostatocny pohlad na vec....

(dufam ze som sa nepomylil, samozrejme ak by niekto vedel vylepsit postup, konstruktivna kritika je vitana)

Space5800: Tak to býva väčšinou :D
Mmartin
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Mmartin »

Ale prt driver... Sound > add devices - zaskrtni si, co potrebujes...
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Flash player nie je vyhovorka na pouzivanie 32 bit OS. Minimalne preto, ze existuje aj 64 bit verzia Flash playeru.
Skyer
Light Star
Light Star

Spoteny Programator: Hej, alebo aj tak.
Pato83: Dnes uz hej, ale "do nedavna" to tak nebyvalo. Okrem toho ja ho nenahovaram na vseobecne 32bit, sam pouzivam 64, ale pre zaciatocnikov pocitujucich silu alternativneho softwaru (alebo inak komercnu nedostupnost) je stale lepsie zacat s 32bitovym os.
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Skyer napísal:Spoteny Programator: Hej, alebo aj tak.
Pato83: Dnes uz hej, ale "do nedavna" to tak nebyvalo. Okrem toho ja ho nenahovaram na vseobecne 32bit, sam pouzivam 64, ale pre zaciatocnikov pocitujucich silu alternativneho softwaru (alebo inak komercnu nedostupnost) je stale lepsie zacat s 32bitovym os.
To donedavna je tak 2 roky dozadu. ;) Ale nebol to problem ani cas predtym s 32bit flash. A co sa tyka potreby spustania 32bit aplikacii, tak to je otazka doinstalovania si 32 bit kniznic, ia32-libs .
Skyer
Light Star
Light Star

Hej hej, ja sa ale s flashom az tak casto nestretavam (teda okrem defaultne vlozenych), takze nebyt tvojho upozornenia ani neviem kedy to bolo.. len viem ze s tym v minulosti boli problemy :) Na druhej strane instalacia 32bit kniznic je stale povinnost navyse, a zaciatocnika by to mohlo odradit - alebo aspon demotivovat.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

a aku mate motivaciu pouzivat x64 linux? (trosku OT ale ked uz sa o tom bavite)
Skyer
Light Star
Light Star

Javatar: Celkom pekne je to vysvetlene tu - http://www.infopackets.com/news/hardwar ... erence.htm.

Inac skratene - S 64bit OS mozes pri aplikaciach ktore to podporuju (resp. su vyrabane vo verzii pre 64bit OS) dosiahnut velmi vysoky vykon v porovnani s 32 bitovym operacnym systemom. Okrem toho je to lepsi pocit, ked plne vyuzivas moznosti, ktore si dostal.
Napísať odpoveď