Nominacie Oscar 2011

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
korky_bucek
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Nominacie Oscar 2011

Príspevok od používateľa korky_bucek »

http://oscar.go.com/nominations

Ako sa vam pozdavaju nominacie na oskara tento rok ? mna potesil hlavne black swan 5nominacii
lekoklatik
VIP
VIP

Re: Nominacie Oscar 2011

Príspevok od používateľa lekoklatik »

95% snímkov som nemal možnosť vidieť, takže je mi nominácia na oscarov ukradnutá rovnako, ako aj pomynulé roky.
Napriklad na The Figher cakam uz nejaku dobu.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ako kazdy rok si pozriem nominovane snimky, ktore som este nevidel. mna nominacie neprekvapili, kedze cast z nich som videl...
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

po tomto to vyzera ze Aronofsky natocil kopiu Wrestlera (ktory bol super) ale tak aby sa hlavna tema viac pacila akademii...blek.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

no par som ich videl, som zvedavi ci Inception neco dostane.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

najlepší hlavný herec premňa jednoznačne James Franco
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Z Best Picture som videl všetky okrem Winter's Bone a Fighter. Celkom mi sadli nominácie, filmy o boxe a podobné sprostosti zásadne nepozerám, po tom, čo som spravil chybu vo svojej zásade a pozrel som si Rocky Balboa a Wrestlera, ma to iba utvrdilo. A čo sa týka výhercu, tak si tipnem na The King's Speech, alebo Social Network.

Najlepší herci tiež OK, hoci som nečakal Dudea za True Grit, nechápem, čo na tom vidia. Na výhru tipujem Eisenberga, alebo Franca a dúfam, že to nevyhrá Firth, aj napriek tomu, že ten film považujem za špičku.

Herec vo vedľajšej role ma náramne potešil, najmä Jeremy Renner z Town, kde sa mi film nejako extra nepáčil, ale jeho skvelý výkon sa nedal poprieť. No ale najväčším bonusom pre mňa je Geoffrey Rush, ktorý to dúfam aj vyhrá. V The King's Speech podal výborný výkon, lepší ako Firth a toho Oscara by si zaslúžil.

K herečkám v hlavnej úlohe sa nevyjadrujem, pretože tri filmy som odtiaľ nevidel a Portmanová si za uplakaný Black Swan podľa mňa sošku nezaslúži.

Herečka vo vedľajšej role - tam ma upútala Hailee Steinfeld z True Grit, hrala fakt dobre (lepšie ako Dude). Hádam to aj vyhrá.

Najlepší animák samozrejme Ako Vycvičiť Draka, Toy Story sa mi vôbec nepáčila, furt to isté dookola...

Kameru by som tipol na Inception.

Réžiu dúfam hocikto okrem Aronofského, pretože nech ho mám akokoľvek rád za Fountain a Pi, Black Swan je podľa mňa poriadne overrated, tak ako bol v minulosti Scumbag Millionaire. Hádam Fincher za Social Network, alebo Hooper za The King's Speech.

No a samozrejme nedá sa mi nevyjadriť k pre mňa najdôležitejšej kategórii - Music (Original Score), kde ma nesmierne potešila nominácia Johna Powella za Ako Vycvičiť Draka, pretože za toto si to fakt zaslúžil. Netvrdím to iba ja, stotožňuje sa s tým aj celá komunita, ktorá sa zaoberá filmovou hudbou. S malou dušičkou dúfam, že to vyhrá, ale senilná akadémia to asi dá väčším hráčom, buď Desplatovi za The King's Speech, alebo Zimmerovi za Inception. Tým nechcem tvrdiť, že by tie ostatné Scores boli zlé, to určite nie, všetky som počul vééééľa krát, ale HTTYD je pre mňa proste naj.

Takže podtrženo a sečteno - Toto bude hádam jedno z najlepších odovzdávaní pre mňa odkedy to sledujem, pretože nominovaných je veľa mojich favoritov.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Ja dufam, ze Aranofsky ziska Oscara za Black Swan, velmi sa mi pacil ten film, tak isto ako cela jeho tvorba, a dovolim si tvrdit, ze je to Pan umelec co sa tyka filmovej tvorby, mam velmi rad jeho filmy, ma svojsky styl, nuti divaka premyslat, a stale sa divak dozvie vsetko az na konci filmu.
Portman, si myslim, ze hlavnu rolu zahrala velmi dobre, ale nedovolim si porovnavat, lebo tie ine hlavne roly som si nejak nevsimal. Ale velmi sa mi pacil aj jej vykon v Black Swan.
jackb
Redeemer
Redeemer

ja po vcerajsku rozmyslam, cim si 127 hodin zasluzilo nominaciu...
Kralova rec sa mi pacila, dnes si chcem pozriet Black Swan a Fightera...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

The Kings Speech si dnes chcem pozriet ja....a 127hours bolo neskutocne...z kina som vysiel z otvorenou hubou....velmi som bol zvedavy ako chce pan reziser zobrazit 127hodin medzi dvoma stenami, ale zvladol to bravurne....nenudil som sa ani trochu....a hudobny podklad bol uplne super.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

No u mňa celkom bodovala Black Swan, trošku pomalší rozbeh, ale inak super.
127 hodín je precenený. Jeden komentár na csfd to zhodnotil veľmi výstižne, ak to parafrázujem: "Celý film čakáte na to aby Franco urobil to čo urobiť má a pomedzi to pozeráte na jeho psychedelické halušky."
Kings speech sa ešte len chystám zhliadnuť, keďže sa poznám tak by to mala byť vec, čo sa mi bude páčiť najviac.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Ja som takmer nic z tej nominacie nevidel, okrem The Inception a The Social Network. The Inception by si jednoznacne minimalne jedneho Oscara zasluzil, keby sa niekto pytal mna. Co sa tyka The Social Network. Ja neviem.. Film bol naozaj DOBRY. Dobre spracovany, aj herec to zahral dobre, ukazali zaciatky a pozadie tych sporov atd., ale ze by to bolo na Oscara? Ja si to nemyslim. Podla mna je to dane skor tym, ze Facebook je jednoducho fenomen, a toto s tym ide ruka v ruke.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

No ja osobne z Facebooku nie som blázon, ale film bol skutočne dobrý a to hlavne vďaka perfektným a trefným dialógom, ktoré boli dosť dynamické a aj výkon Eisenberga stál fakt za to. Hádam to nie je Facebookom a jeho fenoménom.

Avšak najviac ma nasrala nominácia A.R.Rahmana, vraj za filmovú hudbu. Už v minulosti na jeho dvojnásobnú výhru za Scumbag MIllionaire nadávala celá komunita SoundtrackGeek (vrátane mňa), pretože tie jeho "scores" vôbec nepatria do tejto kategórie, sú neskutočne preceňované. Presne to isté aj v tomto prípade 127 Hodín, kde je to vlastne iba vybrnkávanie gitary, ktoré mi tam nijako nesadlo, plus už to tu raz bolo, stačí si pozrieť Dead Man od Jarmuscha, k nemu spravil score Neil Young a tam je gitarový podmaz oveľa kvalitnejší. Absolútne nechápem, čo na tom ľudia vidia, nech už vyhrá Oscara hocikto, len preboha nie on.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Na margo zvuku. Pre mna osobne filmy s najlepsimi zvukmi v kombinacii s hudbou za posledne roky su Batman: Dark Knight a The Inception.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Zabudol si na hudbu od Clinta Mansella, ktory pravidelne 'ozvucuje' Aranofskeho filmy...a robi to velmi dobre.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

stavim sa, ze oscara za najlepsi film ziska Inception a za vedlajsiu ulohu Christian Bale
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Podľa mňa by mal vyhrať tento film, boha im, že ho nenominovali...
jackb
Redeemer
Redeemer

Lub0$ napísal:Zabudol si na hudbu od Clinta Mansella, ktory pravidelne 'ozvucuje' Aranofskeho filmy...a robi to velmi dobre.
suhlas Clintova hudba v kombinacii s Aronofskym je fakt super...
po zhlaidnuti Black Swan mam kandidatku na AA za zensku ulohu jasnu... a film sa mozno pobije so Speechom...
smoldo56
Expert
Expert

Príspevok od používateľa smoldo56 »

U mna :

Najlepší film - Inception
Najlepší herec v hlavnej úlohe - James Franko
Najlepšia kamera - Inception
Najlepší OST - 127 Hours
Najlepšie efekty - 127 Hours
Najlepšia skladba - If I Rise (Dido ft. A.R.Rahman - 127 Hours)
Hacket
Star
Star

Príspevok od používateľa Hacket »

Dúfam v triumfy Black Swan - najlepšia herečka, najlepší film
a Social Network - najlepší soundtrack
Napísať odpoveď