Crazy shops aka legalne drogy
-
moosha
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Crazy shops aka legalne drogy
V Kosiciach je pre istotu priamo vo dvore na Hlavnej takyto shopik, pred nim kvanta fetiek ktore tahaju z obcianakov čáry... nebol by som to ja ak by som neskusil tu legalnu nahradu weedu a bolo to prinajmensom otrasne. Chut absolutne nechutna, chemicka, spalene linoleum, ucinky dost podobne marihuane. Za 0,25g, co udajne staci pre dvoch som dal €1,60. Nemienim to este niekedy skusat.
-
D4vid
Medium Star
moosha...
Presne ako ja... Humus... smrdí to ako plast... účinky nič moc... a ešte k tomu aj krátke...
nestojí to za to... bohvie čo to je za humus
Presne ako ja... Humus... smrdí to ako plast... účinky nič moc... a ešte k tomu aj krátke...
nestojí to za to... bohvie čo to je za humus
zaujímavé. takže toto Spice by malo byť vlastne tebou spomínané Space?mr_margera napísal:silmarill takto.. do tohto sa moc nevyznám, takže len okrajovo. V prvom rade musíme rozlišovať medzi Spice a Space.
Spice je zmes bylín s účinkom podobným marihuane obohatený o nejaké syntetické kanabinoidy a opiáty. Vraví sa, že účinky sú mnohokrát silnejšie ako má marihuana, no ja osobne to potvrdiť nemôžem. Pozor,spomínané syntetické kanabinoidy a opiáty sú nelegálne, preto nájsť pravý Spice, je zložité a dá so to viac menej iba na čiernom trhu.
Space je niečo podobné, ale bez nelegálnych syntetických kanabinoidov a opiátov, ktoré sú nahradené niečim iným, slabším. Space je to, čo mnoho ľudí mylne označuje ako Spice, a Space je presne to, čo kúpiš v Crazy shope a pod.. Nie zrovna lacná napodobenina, takmer bez efektu.
So Spice som sa stretol iba raz, mne osobne z toho viac menej nič nebolo, ale taktiež som sa dopočul, že v každom baličku Spice je rôzny pomer/obsah syntetických kanabinoidov a opiátov, takže je možné, že zrovna my sme dostali balíček, kde bol malý pomer, ktovie. A tiež si myslím, že je to subjektívne a na každého to môže pôsobiť inak, možno niekto kto nie je ganja possitive by mal z toho zážitok do smrti.
ako som vravel, ber tieto info s rezervou, moc sa do toho nevyznám
čo sa týka účinkov, počul som že človek je v eufórii a nedokáže hovoriť a že sa z toho dlho spamätáva. je to podľa teba správny opis?
-
mr_margera
Medium Professional
Áno, to že sa to volá Spice neznamená, že to má účinky ako originálny Spice.
Tie účinky čo spomínaš môže mať ten originál. Aj tak by som viac držal toho, že to má účinky skôr ako marihuana. Samozrejme, že aj tu platí, že všetko závisí od jednotlivca.
Tie účinky čo spomínaš môže mať ten originál. Aj tak by som viac držal toho, že to má účinky skôr ako marihuana. Samozrejme, že aj tu platí, že všetko závisí od jednotlivca.
silmarill fajcil si niekedy travu? samozrejme mimo uzemia SR, neporusujeme predsa zakony
margera, synteticke kanaboidy su legalne...to je ten problem, nemozes zakazat celu skupinu kanaboidov, to su tisice derivatov a niektore nemaju absolutne vobec halucinogenne ucinky (vela z nich sa pouziva v priemysle)...zakazany je u nas δ-9-tetrahydrokanabinol, co je ucinna latka v marihuane, ked ta chcu odsudit, musi chemicka expertiza dokazat pritomnost tejto latky...staci malinka zmena...napr. ze tam chyba to delta, a uz je to ina latka...absolutne legalna...to je prave ten problem, ktory vysvetloval dekan farmacie, staci na tu latku naviazat jednoduchou chemickou reakciou inu latku alebo prvok, pricom sa nezmenia vlastnosti tej latky ale zmeni sa jej struktura a chemicky vzorec, a uz sa takto vyhned zakonom...a tak to mozes robit takmer donekonecna...mas plno prvkov, molekul, zlucenin, ktore do reakcie a z reakcie vychadzaju v nezmenenom stave a neovplyvnuju zasadne vlastnost latky...
margera, synteticke kanaboidy su legalne...to je ten problem, nemozes zakazat celu skupinu kanaboidov, to su tisice derivatov a niektore nemaju absolutne vobec halucinogenne ucinky (vela z nich sa pouziva v priemysle)...zakazany je u nas δ-9-tetrahydrokanabinol, co je ucinna latka v marihuane, ked ta chcu odsudit, musi chemicka expertiza dokazat pritomnost tejto latky...staci malinka zmena...napr. ze tam chyba to delta, a uz je to ina latka...absolutne legalna...to je prave ten problem, ktory vysvetloval dekan farmacie, staci na tu latku naviazat jednoduchou chemickou reakciou inu latku alebo prvok, pricom sa nezmenia vlastnosti tej latky ale zmeni sa jej struktura a chemicky vzorec, a uz sa takto vyhned zakonom...a tak to mozes robit takmer donekonecna...mas plno prvkov, molekul, zlucenin, ktore do reakcie a z reakcie vychadzaju v nezmenenom stave a neovplyvnuju zasadne vlastnost latky...
Tu mate mensie recenzie na dane produkty
http://www.pluska.sk/slovensko/spolocno ... nstvo.html
http://www.pluska.sk/slovensko/spolocno ... nstvo.html
nechcem to mať počul som o tom hrozné veci plast nastrúhany v obale a hrozne stavy s toho a takéto svinstvo je u nás povolené ale za
uz ides do basy
no proste nemám slov
kostak: neboj sa, bude zakazane tiez, teraz je to legalne len vdaka tomu, ze kvoli byrokracii trva zakazanie podobnych latok dlho.
-
Arkaz
Addict
ja si myslim ze pokial v tom nieje ziadna extra skodliva latka ktora fakt nici organizmus tak preco by to malo byt zakazane? kto chce nech si to kupi. ja osobne davam od toho ruky prec nepotrebujem to =) nelaka ma ani marihuana ba ani nefajcim cigarety. len mi to prijde ao akesi utlacenie tych ktory to maju radi. keby sa zistilo ze ked pojed 150g hrasku behom 10 minut a mal by si stavy ako z marihuany tak verim to mu ze aj hrasok by bol nelegalny 
oni to chcu zakazat iba z jedineho dovodu, znizuje to predajnost alkoholu na slovensku...a alkohol je na slovensku droga cislo jedna, ktora do statneho rozpoctu privadza miliardy eur...
Tak to si dufam myslel iba zo srandy. Keby drogy poskytovali rovnaky zazitok ako alkohol tak preco by za nich ludia davali take vysoke sumy a riskovali opletacky so zakonom?
myslel som to uplne vazne, podla viacerych vyskumov je alkohol jednou z najtazsich drog a myslim, ze v nasej krajine to plati dvojnasobne, kedze viac ako polovica zo vsetkych hospitalizovanych pacientov na psychiatrii sa lieci z alkoholizmu...a alkohol u nas sposobi viac umrti ako vsetky ine drogy spolu...
tak isto su vyskumy, ktore dokazuju ze clovek, ktory obcasne fajci marihuanu ma tendenciu menej pit alkohol, co zase ohrozuje jeho predajnost a statny biznis...
a preco by niekto riskoval opletacky so zakonom a skusal ine drogy ako alkohol? no pretoze alkohol je legalny, taky clovek asi uz viackrat bol opity a chce skusit aj nieco nove...takze obycajna ludska zvedavost = "zakazane ovocie" predsa chuti najlepsie...
okrem toho nie je droga ako droga, kazda ma ine ucinky a zvacsa plati, ze clovek ktory berie jedno uz neberie druhe...
tak isto su vyskumy, ktore dokazuju ze clovek, ktory obcasne fajci marihuanu ma tendenciu menej pit alkohol, co zase ohrozuje jeho predajnost a statny biznis...
a preco by niekto riskoval opletacky so zakonom a skusal ine drogy ako alkohol? no pretoze alkohol je legalny, taky clovek asi uz viackrat bol opity a chce skusit aj nieco nove...takze obycajna ludska zvedavost = "zakazane ovocie" predsa chuti najlepsie...
okrem toho nie je droga ako droga, kazda ma ine ucinky a zvacsa plati, ze clovek ktory berie jedno uz neberie druhe...
No ved na to som narazal. Ja nepopieram ze alkohol skodi viac ako niektore prirodne drogy, ale ty si napisal, ze tieto chemicke nahrady znizuju predaj alkoholu, co je uplna blbost.
a myslis si, ze ked niekto da 30 eur za nejaky chemicky sajrajt, z ktoreho sa totalne odpali, tak v ten vecer bude este pocitovat potrebu ozrat sa? pochybujem...a vidis, ze tieto obchody su uspesne, stale vznikaju nove a nove, zisky budu stale vacsie...myslis ze sa to na predajnosti alkoholu neodrazi ? ...patrime ku krajinam, kde sa vsetko okrem chlastu a tabaku snazia hned velmi prisne zakazat, preco tak asi robia ? zaroven mame jednu z najvyssich spotrieb destilatov na 1 osobu na svete...
-
typek61
Darca
pred nedavnom bolo spravach ze to maju zatvorit nie? 
Ved to je v poriadku, ale ja som narazal na to, ze pocet uzivatelov drog sa s prichodom tychto nahrad nezvysi, stale je to drahy chemicky pripravok. Kto chce pit, ten pije, kto chce fetovat, ten fetuje a nejake obchodiky to nezmenia. Ak by statu islo iba o dane, tak legalizaciou drog by len ziskal a zaroven by bez dalsich nakladov potlacil vplyv nelegalnych vyrobcov drog. To sa ukazalo pri ukonceni prohibicie v USA, legalizacia bola jedinym sposobom ako oslabit mafiu a zaroven sa zacal plnit statny rozpocet.
Pri zakaze ide o to, ze z chemickych drog sa da lahko predavkovat a su silne psychicky alebo fyzicky navykove, zaroven maju aj silne vedlajsie ucinky, atd.
Pri zakaze ide o to, ze z chemickych drog sa da lahko predavkovat a su silne psychicky alebo fyzicky navykove, zaroven maju aj silne vedlajsie ucinky, atd.
preco teda nelegalizujeme u nas marihuanu? kedze to nie je synteticka droga a zaroven by stat legalizaciou marihuany ziskal do svojej pokladnice nemale financie...
No to sa opytaj nasich politikov
Podla mna by to statu len prospelo, ale v sucasnosti mame vladu kde su 2 krestansky zalozene strany, ktore to nepovolia, ak by zas vladol SMER, tak ten by to nepovolil tiez, kedze jeho cielovou skupinou nie su mladi ludia a sucasnych volicov by to mohlo odradit. Kazdopadne to uz patri do inej temy a nie sem.
Štátu by prospela legalizácia marihuany za cenu kritiky starších ľudí.. nesplniteľné, a ani to nikdy nepodporím.
Legalizovať drogy to už kde sme...
Legalizovať drogy to už kde sme...
-
moosha
Darca
Filipyčo: alkohol je niekolkonasobne nebezpecnejsia droga ako marihuana, ci uz sa pozries na statistiku umrti z dovodu predavkovania (marihuana: 0 na celom svete, alkohol: vela
), statistiku spachanych trestnych cinov pod vplyvom tychto dvoch latok etc.