Externy HDD ako slave cez sata
Externy HDD ako slave cez sata
Kupil som si externy HDD WD 10EARS 1.0TB SATA /64mb cache. Avsak sa mi pokazil usb konektor, klasicky mi odpadol, disk som rozobral a napadlo mi, ze ho pripojim cez sata kabel do pc, nech ma aspon vyuzitie ako storage. System mi ho nasiel, nainstaloval, ale nemozem sa k nemu dostat cez my computer, vobec mi ho nezobrazuje. VIete poradit ako to spojazdnit? dakujem. Pouzivam WIN 7
Re: Externy HDD ako slave cez sata
Cez správcu diskov (DiskManagement / diskmgmt.msc) sa skús pozrieť, či má priradené správne písmeno, prípadne či ho netreba naformátovať.
OK super, uz som mu priradil pismenko, horsie je, ze na nom mam vela dat a windows mi ho potrebuje naformatovat, da sa to nejakym sposobom obist?
-
drdi21
Star
- Kontaktovať používateľa:
skus dať cez správcu diskov či ti ho pojde otvoriť možnosťou preskumať disk.
alebo raz sa mi stalo, že ma tiež pytalo formatnuť hdd ale ked som otvoril cez total commander tak som mal k nemu normalny prístup.stiahol som data a formatol som ho potom .
alebo raz sa mi stalo, že ma tiež pytalo formatnuť hdd ale ked som otvoril cez total commander tak som mal k nemu normalny prístup.stiahol som data a formatol som ho potom .
Nie nejde to tymto sposobom...
-
drdi21
Star
- Kontaktovať používateľa:
skus použit nejaký software na spravu diskov... skusenosti mam s partition magic 8.05 ... je funkčný aj pod win 7 ...
toto isté som s WDčkom spravil aj ja a prišiel som o dáta. pichol som ho do kompu, priradil písmeno a win chcel formát. to som nechcel, tak som ho dal naspak do boxu a pripojil cez usb. no a už ho chcel formátovať aj v boxe. neprišiel som na to, ako to opraviť
možno to nejako ide, ja som na to neprišiel...