Fotografia - novinky, technika, diskusia
-
klm16
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Fotografia - novinky, technika, diskusia
s tou svietivostou moc nevyhras, zalezi co chces fotit...
Co by mne ale vadilo je, ze pri zaostrovani sa ti bude otacat predna cast objektivu tym padom je dost obtiazne pouzivat polarizacny filter
Co by mne ale vadilo je, ze pri zaostrovani sa ti bude otacat predna cast objektivu tym padom je dost obtiazne pouzivat polarizacny filter
svietivostou? odkedy objektivy svietia? hadam svetelnost...
ku objektivu: co s nim chces fotit? makro? alebo chces univerzalny telezoom s dobrym zvacsenim?
ku objektivu: co s nim chces fotit? makro? alebo chces univerzalny telezoom s dobrym zvacsenim?
-
jamesiq
Medium Star
No chcem doplnit ten moj setovy 18-55mm takze zoom s doplnkom makro
Ono otacanie predku mi zatial ani nevadi kedze filter nemam
Predtym som uvazoval o sigme 70-300 len som potom objavil v casopise tento tamron a vdaka cene som sa o neho zacal dost zaujimat...
-
hojko
Site Admin
Ja mam tuto spominanu Sigmu 70-300 na Nikone, objektiv stal okolo 170 eur alebo kolko..., za tu cenu si myslim, ze je to velmi dobry objektiv na fotenie krajiny. Viem, ze kvalita nie je az taka aka by mala byt, niekedy ani to podanie farieb, ale objektiv od Nikonu stoji okolo 500 eur a dokazem si premysliet, ze co je viac a co menej, navyse vyuzitie takehoto objektivu nie je na kazdy den. Ked som ho pouzival v Alpach, tak to bola radost zoomovat. Skusal som ho aj pri sporte (hokejbal) ma otvorenej ploche za slnecneho pocasia, nebol problem. Ak je vsak uz menej svetla, tak hodnoty 4-5.6 spravia svoje.
-
jamesiq
Medium Star
No nic zoberem asi ten tamron 162€ je pekna cena. V recenziach tomu chvalia podanie farieb, celkom ostrost a samozrejme cenu ale nadavaju na pomali AF a zevraj velku chromaticku aberaciu ci ako sa to pise
Ta sigma by mala byt natom urcite s kvalitou lepsie len cena je dost vysoka...
Este pozeram fotky na flicker-y a celkom tam ten objektiv ludia chvalia
Este pozeram fotky na flicker-y a celkom tam ten objektiv ludia chvalia
co ja viem... ja osobne mam k veciam taky pristup, ze radsej posetrim ale kupim kvalitnejsiu vec... nie hned prvu co pride pod ruku - lebo chcem... moj prvy a zatial stale jediny objektiv som vyberal 2 tyzdne... kym som si bol isty ze s nim budem spokojny... so sklom ak nebudes spokojny, bude sa ti s nim zle pracovat alebo tak, tak zacnes penit a lutovat... tak si dobre premysli ci to sklo chces... ja by som ho napriklad nekupil a to telac potrebujem...
-
chlapec10
Addict
ono za tu minimalnu cenu by som ASI vzal ten tamron, ta sigma je blato(davno davno to bol moj 1. teleobjektiv), tamron je o nieco lepsi.
Neni to optimalne riesenie, ale je to lepsie ako nic.... Maki ma v tomto pravdu, za sa oplati radsej trocha nasetrit, vysledok bude o dost lepsi, hlavne so sklom so stabilizaciou
Neni to optimalne riesenie, ale je to lepsie ako nic.... Maki ma v tomto pravdu, za sa oplati radsej trocha nasetrit, vysledok bude o dost lepsi, hlavne so sklom so stabilizaciou
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
nuz jednak to nie je makro a druhak ta kvalita asi za tych 150 eur moc dobra nebude.
ak sa chces pohnut od setaka skus tieto peniaze investovat do nejakej jazdenej F 50/1.7 a na makro si kup medzikruzky.
netusim co ma kazdy s tym zoomom. na jaku onu kazdy potrebuje 300mm?
ak zoom tak od od pentaxu 55-300. ale momentalne to pouzivam fakt len minimalne ( ked sa mi chce fotit mesiac).
ak sa chces pohnut od setaka skus tieto peniaze investovat do nejakej jazdenej F 50/1.7 a na makro si kup medzikruzky.
netusim co ma kazdy s tym zoomom. na jaku onu kazdy potrebuje 300mm?
ak zoom tak od od pentaxu 55-300. ale momentalne to pouzivam fakt len minimalne ( ked sa mi chce fotit mesiac).
-
chlapec10
Addict
ci je 300mm dost alebo vela, to je na inu debatu.... ale tak predpokladam, ze ludia chcu fotit veci co su v dialke alebo chcu fotit detajly 
-
jamesiq
Medium Star
300mm nepotrebujem.. nepotrebujem ani 200mm ale ide oto ze to je celkom univerzalny objektiv. Vlastne ani neviem co potrebujem a co sa mi moze hodit
. Pevne sklo si myslim ze umna vyuzitie nenajde. No nic vyspim sa nato uvidime
Ajtak dakujem za nazory 
ides kupovat objektiv a nevies co s nim chces fotit a nevies ani aky chces???
asi si velmi bohaty ked si mozes dovolit taketo mrhanie peniazmi
chcel by som! 
asi si velmi bohaty ked si mozes dovolit taketo mrhanie peniazmi
tak objektiv sa zvykne kupovat na nejake urcenie... ak fotis dlhsie - nemusi to byt nutne praca, ale aj tak vies co ta bavi, tak vies ake sklo sa na to hodi... a ked chces foti len tak pre seba a ani nevies co - naco ti je zrkadlovka ked na nu kupujes najlacnejsie skla, ktore ti mnohokrat oproti pokrocilejsiemu kompaktu alebo ultrazoomu neponuknu ziadane zvysenie kvality?
//wtf? preco si si zmazal ten prispevok? za nieco si sa tam hanbil?
//wtf? preco si si zmazal ten prispevok? za nieco si sa tam hanbil?
-
jamesiq
Medium Star
Oproti kompaktom mi zrkadlovka moze ponuknut to ze casom az budem mat peniaze na nieco lepsie a na fotenie niecoho sa zameriam si ten urcity objektiv mozem dokupit. Ked mam teraz len par penazi ktore by som chcel investovat do fototechniky a nasiel som objektiv ktory by mi so zoomum mohol posluzit na krajinky + kvazi fotenie makra a prakticky splna moje predstavi toho co chcem tak preco setrit na nieco ovela drahsie co mi moze ponuknut vacsiu kvalitu ale osobne si myslim ze zatial zbytocne.
//Chcel som ho zrusit a upravit troska co som napisal... preco by som sa mal hned za nieco hanbit?
Jednoducho rad fotim krajinky ale zeby som sa priamo na nieco zameriaval nemoze povedat...
//Chcel som ho zrusit a upravit troska co som napisal... preco by som sa mal hned za nieco hanbit?
Jednoducho rad fotim krajinky ale zeby som sa priamo na nieco zameriaval nemoze povedat...
-
chlapec10
Addict
nikto ti netvrdi ze si mas kupit 2.8 zoom za 2000 eur.
ale myslim ze ked prihodis 100,150 eur, tak ten rozdiel bude znacny
ale myslim ze ked prihodis 100,150 eur, tak ten rozdiel bude znacny
presne tak, mam pocit ze chces v jednom objektive zlucit nezlucitelne...
ides fotit krajinky alebo marko? alebo co vlastne...
ak nemas dost penazi a planujes fotovybavu neskor dokupovat tak nie je podla mna rozumne hned sa vrhnut po prvom lacnom skle ktore je vsestranne a funguje skor pre "blbov" co si kupi zrkadlovku aby sa odlisil od ostatnych, nahodi na to kitove sklo a ide fotit dovolenku...
a ohladne zbytocnosti kvalitneho skla - nechapem ta.. kupis si teraz nejaky low end sklo kym si nasetris na lepsie sklo? naco ti potom bude lepsie ked ti staci nejaky smejd ktory robi dobre ale nic moc fotky... ked kupis kvalitne sklo a nerozmlatis ho tak ti urcite vydrzi... hlavne je nosit filtre na nom, coz sa mne uz neraz vypomstilo
myslim ze zaklad je si dobre rozmysliet co chcem fotit a ak nemas alebo nevies presne co alebo ta zaujima viac oblasti tak k tomu kupovat specificke skla... ono zas kvalitne krajinkarske sklo vyuzijes aj na viac oblasti, takze tam sa viac zameriavaj... a mozno casom prides na presne to co ta bude bavit...
ja osobne som sa nasiel v rekonstrukciach a musim uznat ze ostatne oblasti ma akosi nelakaju mozno este portret ale ten napriek tomu ze staci cvaknut ksichty je podla mna najtazsi... pretoze pri digi fotografii vacsina ludi cvaka a nefoti... alebo sa snazi o akesi umenie no od toho to ma strasne daleko...
ides fotit krajinky alebo marko? alebo co vlastne...
ak nemas dost penazi a planujes fotovybavu neskor dokupovat tak nie je podla mna rozumne hned sa vrhnut po prvom lacnom skle ktore je vsestranne a funguje skor pre "blbov" co si kupi zrkadlovku aby sa odlisil od ostatnych, nahodi na to kitove sklo a ide fotit dovolenku...
a ohladne zbytocnosti kvalitneho skla - nechapem ta.. kupis si teraz nejaky low end sklo kym si nasetris na lepsie sklo? naco ti potom bude lepsie ked ti staci nejaky smejd ktory robi dobre ale nic moc fotky... ked kupis kvalitne sklo a nerozmlatis ho tak ti urcite vydrzi... hlavne je nosit filtre na nom, coz sa mne uz neraz vypomstilo
myslim ze zaklad je si dobre rozmysliet co chcem fotit a ak nemas alebo nevies presne co alebo ta zaujima viac oblasti tak k tomu kupovat specificke skla... ono zas kvalitne krajinkarske sklo vyuzijes aj na viac oblasti, takze tam sa viac zameriavaj... a mozno casom prides na presne to co ta bude bavit...
ja osobne som sa nasiel v rekonstrukciach a musim uznat ze ostatne oblasti ma akosi nelakaju mozno este portret ale ten napriek tomu ze staci cvaknut ksichty je podla mna najtazsi... pretoze pri digi fotografii vacsina ludi cvaka a nefoti... alebo sa snazi o akesi umenie no od toho to ma strasne daleko...
-
jamesiq
Medium Star
No to som prave chcel zlucit makro so zoomom. Osobne by som povedal ze portrety ma vobec nejako nelakaju. Na tom objektive ma taha asi najviac to makro len ako tak pozeram vybral som si pomerne drahy typ objektivov..
No nic posetrim a popozeram sa po niecom jednoucelovom a kvalitnom
No nic posetrim a popozeram sa po niecom jednoucelovom a kvalitnom
samostatne makro objektivy su z tych drahsich objektivov a hlavne su velmi uzkoprofilove... s tym nafotis makro a nic viac, ak sa teda zameras priamo na makro objektiv... taketo obj si kupuju ludia ktorych ich urcitym stylom vyuziju a zvycajne za to maju aj financnu odmenu, pretoze je to naozaj velmi specificka oblast fotenia...
imho ja som mal tamron a na nom makro a musim povedat ze som ho nevyuzival vobec pretoze mi to pripominalo skor close up ako makro...
aj ked sa mi makro fotografia paci, ked som si pozrel ceny obj, do tejto oblasti sa zatial urcite hrnut nebudem
imho ja som mal tamron a na nom makro a musim povedat ze som ho nevyuzival vobec pretoze mi to pripominalo skor close up ako makro...
aj ked sa mi makro fotografia paci, ked som si pozrel ceny obj, do tejto oblasti sa zatial urcite hrnut nebudem
Polo nieje pravda, ze macro je urcene iba na macro...mam tu Lkovu stovku od canonu s oznacenim macro, a je to napriklad velmi dobre sklo na portret.
-
jamesiq
Medium Star
No ja som pocul take daco ze makro objektivy sa daju celkom slusne pouzit aj na portrety aj ked to urcite neplati pre vsetky
Pozeral som tie ceny a zacinaju celkom vysoko..
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
@jamesiq: ten tamron je macro objektiv len nazvom a kratsou zaostrovacou vzdialenostou, ale zabudni na akekolvek poriadne makro fotky. ak chces lacne makro, kup si starsi svetelny objektiv kde mozes nastavit manualne clonu (najlepsie svetelna 50) a makro kruzky za 10 eur a mas makro ktore dokaze aj poriadne zvacsit. cele by ta to mohlo stat okolo 70 eur.