Jozef Tiso a Slovensky stat

Diskusie na politické témy...

Bola poprava Dr. Tisa spravna?

Ano
159
30%
Nie
290
55%
Nezaujima ma to
75
14%

Celkom hlasov: 524

hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Jozef Tiso a Slovensky stat

Príspevok od používateľa hughito »

Dokazovať takéto veci podľa Tutkovej a videí z youtube je podľa mňa mierne mimo. Zaujímavé, že tieto katastrofické odhady som nikdy nepočul od nejakého odborníka demografa, resp. taký človek vie, že žiadne seriózne odhady sa na takú dlhú dobu robiť nedajú, sú to len hypotetické nezmysli. My nemôžeme ani tušiť, čo všetko sa stane do roku 2050 a ako to ovplyvni demografický vývoj. Ale, samozrejme, takéto "alarmizujúce" štatistiky hrajú do karát istým skupinám, ktoré ich následne využívajú na štvavú propagandu.

Odporúčam tento článok.

Inak, aby ste si spravili predstavu o Tutkovej, pozrite si túto krátku polhodinovú diskusiu.
slay
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa slay »

Povedala len,"dobrý večer" a hneď som ju diagnostikoval. Povedala prvú vetu, a diagnóza bola validovaná. :lol: To je super. Toto mať doma, tak si hodím mašľu.. Ďalej som to nepozeral, takže k tomu sa nevyjadrujem.
hughito
Redeemer
Redeemer

:D
Prílohy
167.jpg
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

bude stacit?

http://www.thesocialcontract.com/artman ... 1368.shtml

alebo toto:

http://www.prb.org/Articles/2008/muslimsineurope.aspx
(a to aj napriek tomu, ze rozdiel v pocte narodenych deti na jednu zenu sa zmensuje)
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Hughito dík za foto aspoň som si mal možnosť overiť, kto sú tí ľudia na foto zač. Predpoklady boli správne. Sú to deti a pekne sa hrajkajú. Dokonca si už dokázali spraviť aj bojovú zástavu. Ešte im chýba nejaká ta kačička a loďka do vane, aby mali kde umiestniť tú svoju pirátsku zástavu. Dúfam že im prispeješ aj na nepriateľský krížnik aby mali proti komu vyťahovať zástavy a strieľať z kanónov. Vieš ako, stojí to veľa námahy v dnešnej dobe zohnať húževnatého nepriateľa, ktorý nemá nič iné na práci len bojovať s týmito živlami a neustále vyvracať tie ich lži, ktorými sa dokonca živia. A tak keď takého nenájdu, jednoducho si ho kúpia a vytvoria. Potom už len rozkážu posádke magorov - Páľ!
slay
Addict
Addict

Krija, ani jedno z toho nie sú oficiálne štatistiky, source toho grafu je, že "as cited from". Predpokladám, že ak by sa v európskej únii skutočne tento typ štatistík zaznamenával, tak by ho nebol problém vytiahnuť z eurostatu a pod. prečo nie? Ale nerobí sa. A teraz keď si to skúsil nájsť to už snáď vieš aj ty. Btw. Tie čísla sú zase o inom, ako to čo ste tu dávali doteraz. Takže nie. Mne to určite nestačí. Ak by sa robili štatistiky za muslimov, tak by sa robili za všetky etnické skupiny, prečo máš problém ich potom poskytnúť? Koľko sa narodilo černochov vo francúzsku, koľko moslimov, koľko evanielikov, koľko budhistov, koľko číňanov, vietnamcov a japoncov, koľko indov, kurdov , koľko afrických animistov. PROSTE UVEDOM SI, ŽE TAKÉ ŠTATISTIKY V SKUTOČNOSTI NEJESTVUJÚ. A všetko čo v tejto oblasti je sú len nejaké odhady. Rovnako je to s rómami u nás, tiež sa nerobia oficiálne štatistiky o tom koľko rómov sa narodilo. Robia sa len tak "pomimo" že si pracovníčka pôdornice, ktorá má z toho sivé vlasy, koľko sa ich rodí, robí čiaročky niekde na svoj papier. To je všetko. Takže nie nestačí. Pointa.

A tie grafy čo si sám dal hovoria o fertilite 1,5-1,7 v Holadnsku, 1,9 v Turecku, ČO JE VŠETKO POD 2,1 TEDA VYMIERAJÚ A NAVYŠE GRAFY MAJÚ KLESAJÚCU TENDENCIU, a 2,9 v Maroku. Takže nič iné než veľké lol.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ivan: Si mimo. :) Ak máš záujem o serióznu diskusiu, tak si nechaj tieto rozprávky pre seba.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Slay neviem kto tu potrebuje grafy a tabuľky. Kto nie je slepí vidí.

Bol som v Paríži, mne žiadne grafy netreba, stačí raz vidieť! :wink:
slay
Addict
Addict

Hej Ivan, nikto nikdy nebol ešte za hranicami a všetci sú slepí, len ty si všade bol a všetko vidíš. Odrazu nikto nepotrebuje grafy ani tabuľky. Jéžišku. :roll: Najprv máte silné reči, potom ich neviete podložiť, potom už ich ani netreba podkladať a ostatní sú slepí. GG
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hughito
Redeemer
Redeemer

Trošku od veci. :lol:
slay
Addict
Addict

krija napísal:http://deliandiver.org/2011/02/nacional ... ozeny.html

a tiso to vedel, borci :smt006
Človek sám seba predsa nedokáže automaticky etnicky zaradiť, ale vychádza len zo svojho životného prostredia, okolia prípadne naučených informácií. Ak by sa narodilo dokonale čistokrvne dokonalé árijske dieťa rovno v Tel Avive a vyrastlo by v rámci tejto etnickej skupiny, tak by pociťovalo náklonnosť práve k nej o tom, že má v skutočnosti nejaký árijsky genofond by sa mu ani nesnívalo. Preto je tento vedecký výskum už tradične novinármi veľmi naivne interpretovaný.

Aby si rozumel, multikulturalizmus je v spoločnosti rozdelených etník určite ťažko priechodná myšlienka. To vraví ten vedecký výskum. Ale jeho logický dôsledok je aj to, že čím bude spoločnosť multikultúrnejšia tým viac bude myšlienka multikulturalizmu priechodnejšia. Príklady vidíš po celom svete. Najlepšie v USA. Alebo ak chceš, napr. aj Francúzsko. Ak by si podobný test robil napríklad vzhľadom na čiernu rasu vo Francúzsku a na Slovensku, tak by tam bol markantný rozdiel.

:) A čo si myslel Tiso je dnes úplne jedno. Vývoj sa nezastaví. Na globalizáciu a multikulturalizmus sa môžeš pozerať ako chceš, ale nijako nezabrániš tomu čo sa deje.

.. ale skúšaj ďalej, je to milé.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

slay napísal:Človek sám seba predsa nedokáže automaticky etnicky zaradiť, ale vychádza len zo svojho životného prostredia, okolia prípadne naučených informácií. Ak by sa narodilo dokonale čistokrvne dokonalé árijske dieťa rovno v Tel Avive a vyrastlo by v rámci tejto etnickej skupiny, tak by pociťovalo náklonnosť práve k nej o tom, že má v skutočnosti nejaký árijsky genofond by sa mu ani nesnívalo. Preto je tento vedecký výskum už tradične novinármi veľmi naivne interpretovaný.
The New York Times si pro vyvrácení těchto argumentů vybraly “experta na emocionální mozkové procesy” z Národního institutu duševního zdraví, Dr. Bruna B. Averbecka. Ten přichází s hypotézou, že efekty oxytocinu se tímto způsobem promítají do lidského jednání jen v případech, že jedinec nemá o konkurenční skupině žádné informace. Jakmile se však z oné neznámé skupiny stane známá entita, mozek se rázem spolehne na vědomý úsudek a vrozené, podvědomé a biologické funkce zůstanou upozaděny. Když byl konfrontován s fakty, neskrýval své překvapení: “Skutečně shledávám překvapujícím, že tyto neurotransmitery v takto podstatné míře ovlivňují sociální chování.”

Nový vědecký výzkum ukazuje, kterak je etnocentrismus v lidské společnosti pevně zakotven a nedá se mu uniknout. Zastánci diverzity možná nejsou informováni o neurologických popudech, objektivním pozorovatelům je však známo, že jsou univerzální veličinou. Multikulturalisté, bojující proti poznatkům z moderní biologie, neustávají v propagaci módních antirasistických postojů v rámci západních kosmopolitních společností prostřednictvím školní indoktrinace, televizní propagandy a nejrůznějších tréningových programů sociální citlivosti. Oxytocin může podněcovat “sub-rasismus”, jak byl popsán Dr. Colinem Liddellem.
Clanok som sem uz daval v teme multi kulti, pripadne reakcie smeruj do tej temy, ty "expert" na vyvoj sveta.
slay
Addict
Addict

Ty si čítal vôbec krijov článok? Je to to isté čo si mi tu víťazoslávne napastoval. Čiže kauzálna logika by ti mala povedať, že už som na to asi reagoval. Potom by si sa mal zamyslieť nad tým čo som napísal. Lebo k tomu si sa vôbec nevyjadril a ani si to nepoprel. Rovnako ako ja som nepoprel závery toho výskumu, ale skôr som dal faktickú poznámku k tomu za akých podmienok to platí. Je to jednoduchá logika kali.

Alebo je ešte možnosť, že si nie celkom správne pochopil buď to čo si napastoval ty sám, alebo čo som napísal ja.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

:) A čo si myslel Tiso je dnes úplne jedno. Vývoj sa nezastaví. Na globalizáciu a multikulturalizmus sa môžeš pozerať ako chceš, ale nijako nezabrániš tomu čo sa deje.
To čo sa deje dnes je z dejinného pohľadu absolútne nepodstatné, je to krátke obdobie ľudských dejín a tak ako každé obdobie aj toto skončí a odíde do horúcich pekiel.

A že globalizáciu a multikulturalizmus nezastavíme? Opak je pravdou, sú ľudia ktorí v boji poti tomu zlu položia aj vlastný život a myslím, že to bude stačiť.
Nad inou alternatívou netreba uvažovať, pretože ak to stačiť nebude žiadnu budúcnosť nemáme.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

slay ta tvoja fakticka poznakma (argument alebo neviem co to z tvojej strany bolo) v tom clanku spomenuta bola, preto som ti to sem aj skopiroval, takze nic nove si nepovedal a to je cele. Lenze tvoja zanietenost vyvracat podobne clanky a snaha mat posledne slovo vedie oapt k hadke a k diskusii o nicom.

Priznavas ze si nepoprel zavery vyskumu takze tymto by to malo skoncit aj preto ze sa jedna o temu Tiso. Ja som sem ten clanok daval par dni pred krijom v prislusnej teme, krija nejak nestastne zvolil temu kde to dal. Takze nema zmysel sa dalej o tomto tu bavit.
slay
Addict
Addict

Nie kali, čítaj ešte raz aj výskum aj to čo som povedal. Zjavne si nepochopil ani jedno ani druhé, čo teda nie je prekvapko.
IvanSk napísal:
To čo sa deje dnes je z dejinného pohľadu absolútne nepodstatné, je to krátke obdobie ľudských dejín a tak ako každé obdobie aj toto skončí a odíde do horúcich pekiel.

A že globalizáciu a multikulturalizmus nezastavíme? Opak je pravdou, sú ľudia ktorí v boji poti tomu zlu položia aj vlastný život a myslím, že to bude stačiť.
Nad inou alternatívou netreba uvažovať, pretože ak to stačiť nebude žiadnu budúcnosť nemáme.
To čo sa deje dnes je kontinuálne a kauzálne s tým čo sa dialo včera, rovnako ako bude kontinuálne a kauzálne to čo bude zajtra. Preto má tento okamih dejín, rovnakú váhu ako každý iný.

A áno, multikulturalizmus a globalizáciu nikto nezastaví. To je ako chcieť zastaviť striedanie 4 ročných období. Kľudne polož aj život, ale ide jar, potom leto a zima. A zase dookola. Nacionalizmus bol rovnako prirodzený aj pred tisíc rokmi a pozri kde sme dnes. Súčasný multikultúrny stav som vo svojej faktickej poznámke vysvetlil, Kali to nepochopil, pravdepodobne ani ty. Tak len ďalej pokračujte v popieraní samých seba.

Ty to ivan vnímaš ako ideologický boj. Ale multikulturalizmus a globalizácia s tým nemá absolútne nič spoločné.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Strom slobody musí byť čas od času osviežený krvou vlastencov a tyranov
T.Jefferson

A práve toto je tá dejinná kontinuita. Teraz tyrana predstavujú tí, ktorí multikulturalizmus a globalizáciu presadzujú. Zajtra tu už ale nebudú pretože ich dejiny spolu s ich krvou a bohužiaľ aj krvou národovcov pohltia. Rozdiel je v tom, že národovecká myšlienka zostane a tyrani budú musieť začať od znova.
Toto je v skutočnosti jediný boj, ktorý prebieha v ľudskej rase.
Tento boj prebieha opakovane v každom období. A bude prebiehať až kým jedna strana celkom nevyhrá. Ak vyhrá tyrania globalizácie a multikulturalizmu, zanikne každý národ a sloboda ako taká. Globalizácia a multikulturalizmus z môjho pohľadu nie je prirodzená a ani sa prirodzene nešíri, dokonca nikto sa s takou ideou ani nerodí. Na šírenie potrebuje prostredníkov- médiá a rôzne autority, naproti tomu nacionalizmus a altruizmus v rámci etnickej skupiny je vrodený a dá sa len dočasne potlačiť práve spomínanými prostriedkami a brnkaním na city. Globalizácia a multikulturalizmus však nie sú ciele, sú to len prostriedky ako tyraniu povýšiť na jeden svetový režim. Tieto prostriedky slúžia na rozvrátenie prirodzených sociálnych a národných štruktúr, oslabenie národného povedomia v rámci národa, vykorenenie národa a následné zaradenie jeho príslušníkov k tzv. svetoobčanom, ovládanie takejto masy je jednoduchšie ako ovládanie cez menšie celky - národy etnické spoločenstvá.
Človek bez svedomia je koža biedna, daromná, národ bez vedomosti historickej o sebe a predkoch svojich je hromádka koží otrockých.
Ľ. Štúr.
Takto to vidím ja. V tomto boji vôbec nejde o rasizmus, ani o podceňovanie iných národov ale o uchránenie si toho svojho.
Že je niekto za globalizáciu a multikulturalizmus ešte neznamená, že nie je rasista a že je niekto proti prisťahovalectvu, multikultúre a globalizmu, neznamená, že nemôže mať rád aj iné národy a rasy, len sa tým nebude donekonečna oháňať a zakrývať. Ja si myslím, že len ten skutočne má rád a váži si iné rasy a národy kto chápe ich potrebu bývať na jednom mieste so svojimi a po svojom. Ten kto núti žiť národy a rasy jednu v druhej im nerozumie a ničí ich. Ak chce niekto pomáhať černochom nech pomáha Afrike ale nech nepomáha tak, že bude podporovať africkú imigráciu do európy. To isté platí o moslimoch a iných.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

kali nemam pocit, ze som sem dal ten clanok "nestastne". mam pocit, ze jeden clovek, jeden muz zobral na seba zodpovednost, aku v historii slovenskeho naroda na seba nikto nevzal a konal v duchu predmetneho clanku. slovak mu bol blizsi ako zid, co je v aj podla clanku prirodzene, prirodzene nie iba pre tisa samotneho, ale ako vidiet, !takmer! pre nas vsetkych.

dobre sa tu teraz ludom ako slay, alebo hughito vypisuje z tepla svojho domova, oni pred takym rozhodnutim v zivote nestali a pravdepodobne ani nebudu a pan boh daj, aby nikdy stat nemuseli. je pravdepodobne, ze by to aj tak neuniesli.

a je nad akukolvek pochybnost, ze popri slovakoch zachranil tiso aj take mnozstvo zidov, ako bolo z jeho vtedajsej pozicie mozne. ostatne je uz iba zbytocne tliachanie...
slay
Addict
Addict

Ivan, ale veď ja nie som podporovateľ multikulturalizmu. Vrávim, ti že to nie je otázka ideológie. Tu vôbec nejde o nejakých ľudí čo multikulturalizmus a globalizáciu presadzujú a ktorých teraz treba odstrániť atď. Chápeš to úplne zvrátene. Globalizácia a multikulturalizmus opakujem nie je ideologická otázka. To že sa posledných dajme tomu 40 rokov viedla politika, ktorá napomáhala ekonomickým integračným trendom a multikulturalizmu je pravda, ALE samotné javy nie sú jej dôsledkom. To si uvedom. Samotné javy sú dôsledkom technického pokroku, demografie a sociálneho vývoja. Už dávno nežijeme v dobe kedy si denne na koni pri dobrom zdraví urazil 50 km so správou pre kráľa. Dnes funguje rýchla doprava a neskutočné až pomaly šialené informačné technológie ako mobily a internet. Rýchlosť peňažného obehu už nespočíva na výmene korenia a perál, dnes prebiehajú operácie rýchlosťou ako nikdy pred tým. Svet je jednoducho gombička. Toto sa nedá nijako zastaviť, môžeš prelievať krv vlastencov a tyranov koľko chceš. Ako som ti povedal, je to ako zastavovať striedanie ročných období. Prečo nečítaš čo píšem? A multikulturalizmus je len dôsledok globalizácie.

Áno multikulturalizmus ako politická idea zlyhala. Zlyhala už dávno. Ale samotný sociologický jav prebieha ďalej. A bude prebiehať. Ja nie som jeho zástancom ani ho nepresadzujem. Jednoducho komentujem reálny stav. Aj keby si dnes totálne zastavil migračné pohyby medzi jednotlivými štátmi na celom svete a vyhostil všetkých imigrantov tam odkiaľ prišli, nevydržalo by to. To je ako čínske projekty presmerovávania tokov riek. Nezmysel. Si na toľko zaslepený svojou ideológickou dogmou, že už naozaj strácaš zdravý úsudok. Si nespokojný s multikulturalizmom a globalizáciou, fajn, nie si sám. Ale zobuď sa, chceš prelievať krv tyranov a vlastencov? Nešibe ti tak trošku?

//autoeditácia príspevku (11 Feb 2011, 18:18)
krija napísal:dobre sa tu teraz ludom ako slay, alebo hughito vypisuje z tepla svojho domova, oni pred takym rozhodnutim v zivote nestali
Buď taký milý a napíš mi kde som konkrétne kritizoval Tisa za jeho rozhodnutia. Pokiaľ viem v tejto téme som vždy kritizoval len vaše prehnané skreslené onanistické postoje k Slovakštátu ako takému. Pokiaľ som sa vyjadroval k Tisovi a Slovakštátu tak vždy len faktograficky. Tam naozaj nie je čo hodnotiť z hľadiska rozhodnutí. Ale ak mi odcituješ kde som napísal to z čoho ma obviňuješ, tak budem fakt rád.
Napísať odpoveď