Prosim o pomoc s HDD a particiami

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
pocikanec
Amateur
Amateur

Prosim o pomoc s HDD a particiami

Príspevok od používateľa pocikanec »

Takze,

zalozil som si ucet aby som vas mohol poziadat o pomoc.

Mam notebook asus K50AB s HDD 500GB ST9500325AS ATA Device
Pri prvej instalacii OS, som mal disk rozdeleny takto:
C:/ (logo s windowsom, tam bol aj windows 7)
D:/ (data, hry, fotky)

Potom som chcel vyskusat linux, no zistil som ze pouziva nejake ine formaty partition, tak som ho nechtiac nainstaloval 2x a nejak sa to vsetko pos*alo, namiesto dualboot win a linux som mal iba 2x linux, tak som sa nastval a v linuxe sformatoval, vymazal C:/. Hodil som win 7, C:/ znova spravil, no teraz sa mi nezobrazuje v Computer ta najvacscia cast disku, D:/.
V tom disk manageri nemá dokonca ani file system, ak na nu kliknem pravym, je tam iba Delete Volume a ja by som nerad prisiel o data (mam tam kopec fotiek, ktore inde nemam zalohovane).

Kód: Vybrať všetko

http://img818.imageshack.us/img818/9809/captureou.png

Ak by to bola posledna moznost, tak na nu pristupim. Proste chcel by som, aby ste mi poradili ako ju znova zvunkcnit (D:/)

#1 Edit//: Teraz som si vsimol, ze je tam free space 100% na D. To nieje mozne, nic som nevymazaval. :(
Xiao Zhuänjiä
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Re: Prosim o pomoc s HDD a particiami

Príspevok od používateľa Xiao Zhuänjiä »

no skus kliknut pravym tlacitkom na D (v spravcovi diskov)a kliknut na rozsirit disk a rozsirit o kolko ti to da (22650 MB).
pocikanec
Amateur
Amateur

Ak kliknem pravým na "D" (nieje nijak označený, viď screenshot!), je tam iba delete. Ak na C, iba shrink - zmrštiť, open, explore, change drive letter and paths, properties a help...
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa vikko78 »

Xiao Zhuänjiä napísal:no skus kliknut pravym tlacitkom na D (v spravcovi diskov)a kliknut na rozsirit disk a rozsirit o kolko ti to da (22650 MB).
to je blbosť...to D je recovery partícia a potom on s tym nič nezíska....to zrovna môže to prázdne naformátovať a tým automaticky dojsť o data
pocikanec
Amateur
Amateur

a keby to "bývalé D" naformátujem, mohol by som potom z toho spraviť nové, normálne D ?
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa vikko78 »

pokial to bývalé D myslíš tých 368 gb nepriradených, tak áno....ale kedže tam nemáš možnosť priradenia písmenka a cesty, následne vytvorenie partície a potom formát, tak to musíš spraviť cez nejaké boot cd. mne sa osvedčil Hiren´s boot.....
pocikanec
Amateur
Amateur

takže, vyriešil som to tou najhoršou cestou...
hodil som tam znova win 7 boot, všetky particie naformatoval a zmazal + vytvoril jednu pre OS a druhu pre dáta... (C a D)

dík za rady :)
Napísať odpoveď