I/P: Reproduktory Grundig - dvojpásmové, pasívne, drevené
-
johny541
King
- Kontaktovať používateľa:
I/P: Reproduktory Grundig - dvojpásmové, pasívne, drevené
Predám pasívne hifi reproduktory značky Grundig. Reproduktory boli zakúpené zhruba pred 16timi rokmi v USA spolu s Hifi zostavou Kenwood. Reproduktory hrajú stále dobre, možnosť vyskúšať/vypočuť si. O reproduktory bolo starané, no za tú dobu su na nich samozrejme malé chybičky krásy.
Cenu ponúknite, reproduktory sú momentálne celý čas doma, nezapojené, nevyužité.
Predávam aj inde. Som vo WL.
//autoeditácia príspevku (23 Dec 2010, 20:44)
UP
//autoeditácia príspevku (26 Dec 2010, 15:14)
Up
//autoeditácia príspevku (27 Dec 2010, 16:20)
up
//autoeditácia príspevku (28 Dec 2010, 16:33)
up
//autoeditácia príspevku (05 Jan 2011, 19:02)
up
//autoeditácia príspevku (09 Jan 2011, 19:40)
UP- potrebujem ich dať preč
//autoeditácia príspevku (13 Jan 2011, 0:02)
up
//autoeditácia príspevku (15 Jan 2011, 13:44)
Up
//autoeditácia príspevku (23 Jan 2011, 17:35)
UP
Cenu ponúknite, reproduktory sú momentálne celý čas doma, nezapojené, nevyužité.
Predávam aj inde. Som vo WL.
//autoeditácia príspevku (23 Dec 2010, 20:44)
UP
//autoeditácia príspevku (26 Dec 2010, 15:14)
Up
//autoeditácia príspevku (27 Dec 2010, 16:20)
up
//autoeditácia príspevku (28 Dec 2010, 16:33)
up
//autoeditácia príspevku (05 Jan 2011, 19:02)
up
//autoeditácia príspevku (09 Jan 2011, 19:40)
UP- potrebujem ich dať preč
//autoeditácia príspevku (13 Jan 2011, 0:02)
up
//autoeditácia príspevku (15 Jan 2011, 13:44)
Up
//autoeditácia príspevku (23 Jan 2011, 17:35)
UP
-
fear100x
Medium Expert
Re: I/P: Reproduktory Grundig - dvojpásmové, pasívne, drevené
Nejake parmetre ? , vykon , kolko ohmove ?
-
johny541
King
Po pravde, netuším, sú už staršie a už dávno sa z nich nechtiac odtrhol papierik s parametrami. Skusím pozrieť pivnicu, či nenájdem nejaké papiere od nich, ale nedávam tomu veľkú šancu. Nedalo by sa to nejako zistiť? Hľadal som aj na Googli, ale nechcem klamať. Neviem.
-
fear100x
Medium Expert
johny541 napísal:Po pravde, netuším, sú už staršie a už dávno sa z nich nechtiac odtrhol papierik s parametrami. Skusím pozrieť pivnicu, či nenájdem nejaké papiere od nich, ale nedávam tomu veľkú šancu. Nedalo by sa to nejako zistiť? Hľadal som aj na Googli, ale nechcem klamať. Neviem.
ide mi hlavne o tie ohmy , da sa to odmerat multimetrom potreboval by som 6 ohm
tak aspon rozmery a vaha jedneho reparku ?
a co by si za ne chcel ?
-
johny541
King
Tak multimeter nemám, rozmery sú š x v x d - 18,5 x 34 x 24 cm. Cenu by som si predstavoval 50€. Váhu doma taktiež nemám ale jeden by mohol vážiť tak cca 3kg.
P.s.: Stred je 13cm a výškač 6cm.
-
fear100x
Medium Expert
johny541 napísal:Tak multimeter nemám, rozmery sú š x v x d - 18,5 x 34 x 24 cm. Cenu by som si predstavoval 50€. Váhu doma taktiež nemám ale jeden by mohol vážiť tak cca 3kg.
-
johny541
King
Cena nie je pevná, tie reproduktory hrajú oveľa lepšie ako nejaké "geniusy". Ak by som mal za nich dostať málo, tak to si ich radšej nechám, pretože na ten vek hrajú vynikajúco a možno pre nich neskôr nájdem využitie.
//autoeditácia príspevku (23 Feb 2011, 20:35)
up
//autoeditácia príspevku (05 Mar 2011, 21:11)
UP
//autoeditácia príspevku (21 Mar 2011, 13:50)
UP
//autoeditácia príspevku (23 Feb 2011, 20:35)
up
//autoeditácia príspevku (05 Mar 2011, 21:11)
UP
//autoeditácia príspevku (21 Mar 2011, 13:50)
UP
Neber to nijak v zlom ale vidim ze sa to tu snazis predat uz asi polroka... ale za 50 euro proste kupis zvukovo omnoho lepsie bedne ako napr Tesla ARS 105x, nadavaj si na "geniusy" kolko chces ale mal som jedny drevene doma a hrali celkom slusne. Myslim ze ak sa toho chces fakt zbavit tak to pust niekomu za 20-25 euro a mozno si to niekto namiesto tych "geniusov" aj kupi... to ber len ako dobru radu...
-
johny541
King
23 Dec 2010, 20:44 - dátum pridania inzerátu.
Ďakujem, ale rady naozaj nepotrebujem. Inak, rád by som vedel, podľa čoho súdiš zvuk týchto reproduktorov, ak si ich v živote nepočul? Podľa výzoru? Takých mám rád. Ja som počul nie jedny Geniusy a stojím si za svojím tvrdením.
Kto by mal seriózny záujem, tak napíše SS. Ako som povedal, neponáhľa mi to a po pravde pod cenu ich nedám.
Pre ostatných - ak nemáte čo k téme povedať, neprispievajte.
Na tvojom príspevku nebolo nič dobré a ani to nebola rada.
Ďakujem, ale rady naozaj nepotrebujem. Inak, rád by som vedel, podľa čoho súdiš zvuk týchto reproduktorov, ak si ich v živote nepočul? Podľa výzoru? Takých mám rád. Ja som počul nie jedny Geniusy a stojím si za svojím tvrdením.
Kto by mal seriózny záujem, tak napíše SS. Ako som povedal, neponáhľa mi to a po pravde pod cenu ich nedám.
Pre ostatných - ak nemáte čo k téme povedať, neprispievajte.
Na tvojom príspevku nebolo nič dobré a ani to nebola rada.
Mne sa podľa výzoru pozdávajú. Možno by pomohlo, keby dal aj parametre. Píše HIFI, a to aj niečo hovorí. Isto sa to dá nájsť aj na nete, a impedanciu multimetrom nik nezmeria, to je striedavá veličina, nie iba ohmický odpor. Býva to od cca 4 do 8 ohmov, a to je v podstate jedno. Podľa fota ide o dvojpásmový bassreflex. Celkom isto prevyšuje možnosti bakeliťákov.
-
johny541
King
Veď práve, že sú to už staršie, aj keď ešte stále dobre vyzerajúce reproduktory, a ich popis som na internete nikde nenašiel a dal som si celkom dosť záležať. Boli kupované spolu s A/V receiver KENWOOD (KR-V5080), ktorý ma spodnú hranicu impedancie na 8 ohmoch, preto si aj myslím, že impedancia repro bude 8 ohmov, no nemôžem to dokázať.
Ked uz sa chces hadat, poviem ti, a sice ze Bassreflex na takej malej ozvucnici s takym malym basakom bude totalna HOVADINA !!! bude ti to sice davat "uzasny bass" ale bude to cele uhuhnane a ten reprak sa bude neskutocne trapit...johny541 napísal:23 Dec 2010, 20:44 - dátum pridania inzerátu.
-
johny541
King
Bassreflex nie je nijako obzvlášť veľký, možno ten dojem vytvára iba tieň. Zvuk z nich zahuhlaný nie je. Teraz som vlastníkom Dali Concept 1, ktoré majú 2x bassreflex vpredu a zvuk z nich zahuhlaný nie je. Pri tom Concept 1 sú od týchto reproduktorov o čosi menšie, takže kľudne zavolaj do Dánska, že to tam chlapci robia 28 rokov zle a ty im povieš ako to v skutočnosti je. Všetko to je iba o dobrom vyladení reproduktorov.
Ešte raz ti zdôraznujem. Nepočul si tieto reproduktory a je trochu zcestné tvrdiť o reproduktoroch iba z pohľadu na nich aký majú zvuk.
Ešte raz ti zdôraznujem. Nepočul si tieto reproduktory a je trochu zcestné tvrdiť o reproduktoroch iba z pohľadu na nich aký majú zvuk.
KENWOOD je značka, letitá a overená. Samozrejme sú aj lepšie, ale aj v celkom inej cene. A samozrejme všetky bakeliťáky sú horšie. Takže ide iba o kompromis cena - úžitok. Ide o hudbu, nie o hry. 
-
johny541
King
Kto bude mať záujem, písne mi SS a príde si reproduktory vypočuť. Lepšie ako by som mu tu mal tlačiť do hlavy baklažány. Dúfam, že si to pochopil. Poprosím moderátorov tému premazať, prípadne ak sa tu objaví ešte jeden spam alebo príspevok nesúvisiaci s kúpou, tak tému zamknúť. Ďakujem.
Ja sa nazdávam, že tie reprá sú za tú cenu v pohode. debaty na delenie frekvencií sú o inom, nepredáva reprá za 1000 Eur. Nechal by som to tu, je veľa ľudí, ktorí ocenia za málo peniazí značkovú kvalitu. Ja byť študentom, tak to beriem.
-
Martinekk
Light Professional
To si trepol riadnu hovadinu človeče. Vieš, to či sa reproduktor hodí alebo nehodí do bassreflexu sa určuje z TS parametrov (primárne Q parametre) a nie z priemeruFR33RIDER napísal:
Ked uz sa chces hadat, poviem ti, a sice ze Bassreflex na takej malej ozvucnici s takym malym basakom bude totalna HOVADINA !!! bude ti to sice davat "uzasny bass" ale bude to cele uhuhnane a ten reprak sa bude neskutocne trapit...
Takisto aj objem bedne a jej ladenie sa z týchto parametrov určuje(nie, Vas nieje odporučený objem ako si možno myslíš). Tak tu nepoučuj ostatných, sám máš medzery. Tie bedne hrajú hodne dobre, sú to regálovky...
Cenu hodnotiť nebudem, nepatrí sa plkať druhému do kšeftov. Moderátori, premažte to tu, tieto žabomyšie hádky sú proti pravidlám fóra.