teplota skoda felicia 1,3 mpi
-
gego
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
teplota skoda felicia 1,3 mpi
mam skodu feliciu 1,3 mpi a neviem sa rozhodnut co je zle ci cidlo teploty alebo termostat ... auto po rozjazde kuri ( vlazny vzduch ) zacne po 580 metroch a maximalnu teplotu 70 stupnov dosiahne pri prejdeni 6km a rucicka nedrzi beha podla toho kde a ako jazdim raz pod 70 raz nad 70 90 stupnov ( ta stredna palicka medzi 70 a 110 ) mam iba ked cuvam alebo ked zapadnem a smykaju kolesa alebo v kolone , vtedy sa sem tam zapne aj ventilator. ako zistit co je zle ? som pocul nieco o tom ze ked je zly termostat spodna hadica na chladici je zimna horna tepla ak je dobry tak su teple obidve ci ako to je .
-
undertaker35
Expert
Re: teplota skoda felicia 1,3 mpi
Sú dve možnosti ako môže byť termostat zlý-Neotvára sa a Je stále otvorený resp. sa celý nezavrie.
V tom prvom prípade by ti skôr sa auto prehrievalo lebo by nepúšťal chladiacu kvapalinu do chladiča,takže skôr tvoj problém bude v tom prípade,že sa nezatvára termostat a hneď ti prúdi chladiaca veľkým okruhom.Je jednoduché to zistiť stačí naštartovať chladný motor nechať ho stáť nech sa ti na voľno behu začne zahrievať a ak sa chladič začne ohrievať ešte predtým ako sa ti ručička dostane do polky tak vieš na čom si a budeš musieť kúpiť nový termostat.
V tom prvom prípade by ti skôr sa auto prehrievalo lebo by nepúšťal chladiacu kvapalinu do chladiča,takže skôr tvoj problém bude v tom prípade,že sa nezatvára termostat a hneď ti prúdi chladiaca veľkým okruhom.Je jednoduché to zistiť stačí naštartovať chladný motor nechať ho stáť nech sa ti na voľno behu začne zahrievať a ak sa chladič začne ohrievať ešte predtým ako sa ti ručička dostane do polky tak vieš na čom si a budeš musieť kúpiť nový termostat.
Mal som podobny problem na Felde. Uvazoval som tiez nad teplomerom ale ked som povedal mechanikovi ze auto netopi, resp fuka iba vlazny vzduch hoci mam kurenie naplno povedal rovno termostat. Je stale otvoreny a preto ukazoval aj teplomer len okolo 60-70°C vyssie sa nikdy nedostal. Opravit sa to dalo do servisu a nahradny diel s pracou vysiel 20€. Auto bolo hotove za 2 hodky.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
20EUROgrošov za termostat a vymenu ? ! ... ja chcem vlastny SKODA servis

vymenu termostatu zvladne kazdy, kto zvladne aj vymenu ziarovky napriklad - nieje na tom nic tazke a hlavne sa na tom principialne neda nic pokazit, trva to kratko a myslim ze k tomu snad niesu potrebne ani nastroje ... cena urcite do 10E, osobne tipujem ze skor tak niekde okolo 5E
vymenu termostatu zvladne kazdy, kto zvladne aj vymenu ziarovky napriklad - nieje na tom nic tazke a hlavne sa na tom principialne neda nic pokazit, trva to kratko a myslim ze k tomu snad niesu potrebne ani nastroje ... cena urcite do 10E, osobne tipujem ze skor tak niekde okolo 5E
novy termostat 7e a ktomu este treba aj zmes do chladica inak pohoda dva alebo tri srouby a dake hadice
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
... ja by som tam vratil tu chladicku povodnu, pokial to nalejes do cistej nadoby, tak sa jej nema co stat 
samozrejme ze co najviac naspat naliat ale nemusi sa ti vsetko podarit chytit ani mne sa nepodarilo
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
... jak sa to snazis pochytat do PETky, tak samo sebou, ze nie
... na zachytavanie kvapalin spravidla pouzivam nadoby s velkym vstupnym otvorom (citaj a rozumej napr. lavor)

som zvedavy ako by si ten lavor tam vopchal...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
musis si vedet vybrat ktorou hadicou to vypustit 
-
gego
Light Professional
tak skusal som tu hadicu teplu vodu zacne prepustat presne ked je 70 stupnov cize je to zle ? malo by az pri 90 ?
OMG chalani, veď vypúšťací ventil na felde snáď ani nemôže byť prístupnejší, než je a chytíš to z neho aj do PET flaše. Na termostat ani netrepa vypúšťať všetko, keďže je dosť vysoko.
gego: Na našej felde otvára tesne pred tým, ako teplota vody dosiahne 90, takže odhadujem to na tých 85 stupňov. 70 je docela skoro, otvorením veľkého obehu ešte teplota klesne a teraz cez zimu sa nemáš šancu dopracovať na prevázkovu teplotu.
gego: Na našej felde otvára tesne pred tým, ako teplota vody dosiahne 90, takže odhadujem to na tých 85 stupňov. 70 je docela skoro, otvorením veľkého obehu ešte teplota klesne a teraz cez zimu sa nemáš šancu dopracovať na prevázkovu teplotu.
teraz v zime, sa mi teplota nedostala nad 7O°C?? ani pri dlhšej trase cca 4Okm som nezaregistroval zvýšenie... nie je to divné??
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
ichtyle ... precital si si vobec tie prispevky nad tebou ?
...
myslíš výmenu termostatu alebo to, že v zime nemám šancu zahriať auto na prevádzkovú teplotu??