Čistič kontaktov

Všetko čo hľadáte a doteraz sa vám to nepodarilo zohnať smerujte sem...
Snajper2
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Čistič kontaktov

Príspevok od používateľa Snajper2 »

vedel by mi niekto poradiť nejaký kvalitný čistič PC kontaktov?
spojka13
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Čistič kontaktov

Príspevok od používateľa spojka13 »

wd-40 šicko to odmasti, alebo technicky benzín
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

aj takzvany "format c:" vie dost dobre precistit PC :psssst:
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Aké kontakty chceš presne čistiť? No neviem, nelial by som WD-čko do počítača. :D
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

dufam ze s tym WD40 len srandujes... :]
treba ist do obchodu s elektronikou a kupit kontox, resp. nejaku jeho obmenu.
Snajper2
Light Professional
Light Professional

a ako sa tie kontakty čistia?
wintermute
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa wintermute »

Otázka by mala skôr znieť prečo a od čoho chceš "kontakty" čistiť. V žiadnom prípade neskúšaj použiť WD40, to sa používa na mazanie nie odmastňovanie.

V prvom rade by som poradil stlačený vzduch buď kompresor, alebo v plechovke. Ak však použiješ kompresor je treba dať pozor na to, aby spolu so vzduchom nešiel olej. Kontakty jednoducho vyfúkaš.
Ak je v konektoroch okrem prachu aj iná špina (mastnota, či niečo lepkavé) odporúčam hore spomínaný kontox, alebo vzduchol. Kontox je v spreji, vzduchol sa dá naliať do rozprašovača. Na čistenie sa dá použiť bavlnená handra. Nepoužívaj papierové utierky ani vatu.
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

V PC potrebujes cistic kontaktov? paneboze a to naco? to ti akoze koliky v molex konektoroch hrdzaveju alebo co? sory za OT
Snajper2
Light Professional
Light Professional

už som tu v jednej téme(Niečo s PC) hovoril o mojom probléme s počítačom. a radšej najprv skúsim prečistiť tie pamäťové kontakty, ako by som mal najprv kupovať nové pamäte, a potom zistím, že kupovať ich bolo zbytočné
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

Snajper2 napísal:a ako sa tie kontakty čistia?
cisto to tam iba nastriekas, neviem na akej baze to pracuje.
MacNun
Novice
Novice

Príspevok od používateľa MacNun »

Vieš, poniektorí zo staršej školy, fajčia, pijú, atď. Tak ich fantastické chladenie 200 ventilátormi a ventilátoríkmi nacucia všetok ten bordel rovno na všetky tie plošáky, mumáky a čoja viem čo ešte. Keď to odnesieš do servisu, tak Ti (a aj mne) zaspievajú okolo 20,-€. A to vraj len vyfúkali počítačík ľavou zadnou. Ak ho máš za nejakých 5000,- a ešte si od neho aj závislý - PRACUJEŠ, a v bežnom paneláku ho máš v (no kde ? -kuchyni!) Tak sa nediv, že sa nájde "pako" čo si váži zarobené peniaze a takú banalitu akou je vytiahnuť kábel čímsi ho očistiť,
a strčiť ho späť azda zvládne aj priemerne technickyx nadaný pacient. Je len otázka ČÍM to čistiť. Takže Tvoje rozčarovanie síce môže byť v Tvojm ponímaní akceptovateľné, ale nedáva NÁM čo sme hľadali konkrétnu odpoveď, je Tvoja odpoveď - reakcia, o HOWne.
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

Ak su tie kontakty len zasrate prachom, alebo inym pevnym sajrajtom staci ich prejst handrickou alebo verckovkou (daj pozor aby sa neroztrhla) Modelari pouzivaju na cistenie kolajnic lieh (ja som pouzival alpu) mozno by aj ta pomohla.
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

110mat110 napísal:Ak su tie kontakty len zasrate prachom, alebo inym pevnym sajrajtom staci ich prejst handrickou alebo verckovkou (daj pozor aby sa neroztrhla) Modelari pouzivaju na cistenie kolajnic lieh (ja som pouzival alpu) mozno by aj ta pomohla.
cistenie liehom uz spominal wintermute nakolko spomenul vzduchol a to je koncentrat liehu, ktory sa pouziva proti zamrzaniu vzduchu vo vzduchovych nadrziach ci uz kompresorov alebo aut..

a to WD by som tam nekydal.. neviem preco, ale nesedi mi to na cistenie kontaktov. ako tu uz viac krat odznelo tak kontox, neviem ci sa este vyraba pod tym nazvom ale s inymi nazvami je toho na trhu viac nez dost...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

navtíram sa do tejto témy, nech nemusím zakladať novú

čo odporúčate na čistenie konektora na mobile? Brácho má už pomerne dosť zoxidované kontakty na svojej SEK750i - jedná sa o kontakty telefón/nabíjačka - proste to "oné" do čoho sa strká napájací konektor :) Predpokladám, že sú medené a už sa na nich vplyvom prostredia prejavila zelená oxidácia (nie, nie je to plieseň, zoxidovanú meď poznám z labáku a vyzerá to rovnako). Bojím sa na to ísť chemicky, nech mu nezničím celý mobil. Nejaká rada okrem mechanického oškriabania?
wintermute
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa wintermute »

Okrem škrabania (asi najrozumnejšia možnosť) môžeš skúsiť vatu na čistenie striebra (napr. AURON dostať kúpiť napr v zlatníctve), ale tú by som bral len ako doplnok k tomu oškrabaniu. Kontakty sa celkom dobre čistia napríklad školskou gumou, ale mám vyskúšanú len modrú pieskovú časť dvojfarebnej KOH-I-NOOR gumy. Je to šetrnejšie, ako škrabanie ostrými predmetmi.
Z chemických prípravkov napríklad Kontakt 60, alebo 61.
Napísať odpoveď