Nič ti tu nepchám, ja len píšem svoj názor tak ako píšeš ty svoj! BTW - A ty socik poznáš skade ? Mal si 2 roky keď bol socializmus buď si bol vtedy normálne pracujú človek, ktorý nemohol nikde cestovať etc. alebo ti len tvoj dedko narozprával to čo mu vyhovovalo pretože mu zobráli kravy ?
Ja ti vravím, že každého čo poznám čakal približne 3 mesiace či išlo o auto, byt etc... Správy na ČT ma niekedy dosť pobavia a ja osobne nevidím dôvod ich pozerať.
Nenapísal som, že tvoj dedko kradol. Vravel som, že väčšina a, že pri zoštatneni nemohli kontrolovať každého takže jednoducho mal smolu...
Ten príklad čo si sa snažil tu uviesť je dosť pod úroveň. Predajme si všetky štátne firmyhocikomu aby sa Slovensko viac a viac zadĺžovalo a občania nech len platia. Veď sú natoľko sprostí, že si nechajú všetko robiť...
A k tým vyrobkom: Vyjadruj sa jasne, pretože si uviedol z nekvalitného materiálu a to je rozdiel... BTW - Tým bicyklom som nepochopil :-/
A nejde o to či som mal, alebo nemal niekoho z rodiny v strene... Len sa mi proste nepáči keď každý len kyda a kyda... A stále spomínajú gulágy, zoštátnenie, a, že nemohli cestovať... Nevravím bol to tvrdý režím no prirovnávať ho k fašizmu je už fakt trošku moc... Tak isto si vôbec neuvedumú, že keby nie Stalina tak sme teraz všetci za Uralom na Sibíri...
Stoporko - No veď nech si ich nosia. Za každej vlády je jedno či komunizmus, fašizmus, alebo kapitalizmus všade zomrelo veľa ľudí...
Áno idem to s tým porovnávať, pretože dosť veľa pohraničiarov zomrelo... a koľko zomrie policajtov ? Kedže polícajti keď zabijú človeka čo len porušil paragraf to je v pohode... Ale keď pohraničiari zabijú človeka čo tu niečo chcel prepašovať porpípade kládol odpor ho majú nechať - poprípade naschval netrafiť aby ho ešte utekajúci zabil ? Prečo by mal ryskovať ? Dnes polícia neryskuje a streľa keď uteká v aute. Takže úplne chápem, že v takej práci (alebo ako to nazvať) strieľali keď im išlo o vlastný krk. Takže je jedno či ten človek bol bezuhoný, alebo nie... A väčšinou fízli streľajú keď im opitý vodič nezastavý tomu vravíš páchateľ ? A ako ich priamo ohrozuje, že po ňom strieľaú keď je o 20 metroch v aute pred nimi ?Neviem kto sa dopustil väčšieho priestupku... Ja myslím, že ten čo chcel zdrhnúť cez hranice.
Neuniká mi pointa... Za toho režimu sa to proste nesmelo a trestalo sa to smrťou, každý si bol toho vedomý...
A inak - kde by si chcel cestovať ? Na západe našú menu nechceli a bolo obtiažne zmeniť na ich keď sme s nimi neobchodovali preto väčšina bola zamietnutá...
Ďalej nechápem prečo každý spomína len Chernobyl, pretože sa to stal práve Rusom ? Zabúdate nato koľko hávedi a koľko uzemí zamorila práve USA !!! Tam necestuješ po radioaktivných oblastiach ? Je len z toho zbytočné halo.
Veľmi dobré viem čo je gulág a koncentráčne tábory (najznámejšie ti môžem aj vymenovať
No prečo vždy spomínaš len to ? Pri každej revolúcii niektorá strana končí zle... Umelci pcha berú vysoké platy prakticky za nič (len kvôli tomu, že kus tu džabne a potom tam, chápem pekný obraz... ale niekté spravý 2 ročné decko a to mi je umenie...) Socializmus bol založený na práci (podľa mňa) robotník tam mal dosť vysoké postavenie a bol v spoločnosti niekto, preto chápem, že nemali moc v láske ľudí čo hrabali peniaze za nič...
+ Zober si USA svet plný možností - sloboda, že ? A čo povieš nato čo robia v Guatemale (či kde to v riti je?) Skúšajú na ľudí choroby ? Naoučkujú im syfilis a nechajú tak ? To je podľa teba správne ? Koľko tam ľudi zabili len kvôli tomu, pretože si mysleli, že patrí k teroristom a bol prisťahovalec ? S tým súhlasíš ? Ak už píšeš o gulágoch tak spomeň aj to. Téma nie je len o socializme, ale aj demokracii tak šup aj o tom niečo povedze. Ja socializmus nevidím ako najlepší spôsob no pripadá mi lepší ako dnes.(Síce áno, nemáš možnosť ísť vonku, ale to ti otvoria dvere aj do tramtarii keď tam nikto nepôjde, pretože si to jednoducho nemôže dovoliť. Ty nevieš čo je to keď nemáš čo do úst, hlad je fakt sviňa (bezdomovci) koľko bolo vtedy bezdomovcov ? A koľko je teraz ?
Z prvými riadkami tretieho odstavca súhlasím. No až také ľahké to nie je... Práca sa dá nájsť, ale dosť ťažko. Môj otec za poslednú dobu vystriedal viac prác. Prijali ho a o par mesiacov vyhalsili bakrot a prepustili zamestnancov... Zase 3 mesiace skúšobná doba, stresy z nových priestorov etc. kde prakticky nemôžeš nič len sa modliť aby ťa pre nejakú sprostosť nevyhodili a vždy je to tak dookola...
No prakticky nič to nenemí, ale je to dosť rozdiel... Aký je rozdiel medzi "miluješ" a "myluješ" ? Veď obidve sú i/y...
A konkretne v tých zoštatnení som sa tu a a mnoho ľudí vyjadrilo... Však je dobré keď sa narodí decko do miliardovej rodiny keď nevie ešte ani nič o svete len utráca peniaze a potom je z neho kur*a ako z Paris Hilton (síce na dieťa treba finančné zabeznepčnie), ale taký prepych ? načo ? )
// Uff, dosť dlhý príspevok, ale vyjadrujem sa na viac ľudí s viacerími myšlienkami...