elektricke okna v zime

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
cuco0
Medium Star
Medium Star

elektricke okna v zime

Príspevok od používateľa cuco0 »

Stal som sa majitelom nissana.. ma elektricke okna kedze som bol zviknuty na rucne v zime na mojej corse sice nasilu ale otvoril som vzdy okno... ale tie elektricke zatial ani raz... nejake rady ?? :D
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: elektricke okna v zime

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

ak uz si to skusal, aj ked bolo nad nulou a nesli, tak pravdepodobne poistka okien ? pravdepodobnost ze by sa odpalili oba motory naraz je celkom nizka ...

... ak sa aspon cuknu tie okna, alebo pocut nejaky zvuk motorceka, tak su pravdepodobne iba primrznute, alebo zatuhnuty mechanizmus ergo sundat vypln dveri a pozret na to :-)
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Osetri si tesnenie okien napriklad silikonovym olejom a tiez nezabudni premazat aj vsetky mechanicke casti stahovaciek. Ked topis v aute tak si nasmeruj vyduchy na okna aby sa zohrialo aj sklo.

//nordkapp_pb ja som pochopil ze mu stale primrzaju. cuco0 moje rady ber k srdcu za predpokladu ze stahovanie okien funguje
cuco0
Medium Star
Medium Star

samozrejme okna idu.. no kedze je stale pod nulou min minus 3 tak mi nejdu otvorit... s tym silikonovym sprejom teda vystriekat tesnenie co je na okne ? to uz by som mohol rovno aj tesnenie na dverach aby sa lahsie otvaralo :D kde by som kupil take nieco ?
undertaker35
Expert
Expert

Príspevok od používateľa undertaker35 »

zaujímavý nápad...a nebude potom ten silikón robiť sajrajt po okne ako budú chodiť hore-dole?
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

chvilu bude ...

silikon je celkom fajn napad - len niektore spodne tesnenia byvaju s textilnym pruzkom a na to asi pozor - guma ten silikon zuzitkuje, ale ten textil neviem - hrozi ze asi ostane nadobro a navzdy mastny :-D

uplne najlepsie mas ked vsetky pohyblive casti toho mechanizmu stahovania vystriekas niecim voduodpudivym (WD40 napriklad) aby vlhkost ako stecena z okna, tak kondenzovana nemohla namrzat na tych miestach a zbytocne tak zvysovat odpor proti stiahnutiu / vytiahnutiu okna :-)
cuco0
Medium Star
Medium Star

nasiel som doma silikonovy olej ale je to original na bicykle.. nevadi? skusil by som to tym vystriekat... ako to myslis vystriekat uplne vsetky pohyblive casti... zase rozobberat nieco nechcem teraz v zime urcite nie :D skusim ten silikon...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

rozoberat nemusis silikonovy olej ma celkom dobru vzlinavost, tak ked sa to rozpohybuje, tak sa dostane cez vôle vsade mozne v tych spojoch :-)

no ved ked zhodis dvernu vypln, tak uvidis a budes mudrejsi, co je spatne :-D
cuco0
Medium Star
Medium Star

tak stacilo tie vetraky nasmerovat na okno... na kratsej jazde nepomoze ale po cca 5 minutach som okna otvoril... robim to hlavne kvoli tomu aby som si vyvetral po jazde teda pocas ked idem zaparkovat aby som nemal na druhy den zamrznute celne... tak diky za riesenie...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

cuco0: Ak to robis po jazde, tak nie je nic jednoduchsie ako otvorit predne a zadne dvere, nechat to minutu vetrat a potom uz len zabuchnut, zamknut...
cuco0
Medium Star
Medium Star

ja to robim pocas jazdy ked uz viem ze idem zaparkovat tak na minutku otvorim oboje okna vyvetram a je to ok... ked zaparkujem uz len zamknem a nemusim cakat...
Napísať odpoveď