Ahojte
Chcem sa Vás opýtať, či sa tu niekto nevyzná do daní? Totižto došlo mi potvrdenie o príjmoch za rok 2010. Tak mám jednu otázočku. Som študentka a za rok 2010 som mala zárobok 3 426 €. Musím podávať daňové priznanie? Na nete som našla len podmienky za rok 2009 a neviem ako sa to teraz zmenilo. A ešte len tak mimochodom je tam taká kolónka, že Zníženie základu dane podľa... a tam je napísané: Nezdaniteľná časť na daňovníka a suma 4025,64 €. Čo znamená táto kolónka?
Ďakujem
Daňové priznanie študenta 2010
Re: Daňové priznanie študenta 2010
Odpoviem ti takto: Ak ti zamestnavatel strhol dan zo mzdy kazdy mesiac tak si ho podaj, ziskas tym nemalu sumu penazi.
Ak mas otazky a nevies si DP spravit sama skus sa opytat kamarata alebo niekoho kto studuje na ekonomickej skole. Pocul som ze studaci si takto teraz zarabaju, ze svojim kamaratom robia DP. Suma za tuto sluzbu sa podla mojich zisteni pohybuje v rozmedzi 5-10€.
Ak mas otazky a nevies si DP spravit sama skus sa opytat kamarata alebo niekoho kto studuje na ekonomickej skole. Pocul som ze studaci si takto teraz zarabaju, ze svojim kamaratom robia DP. Suma za tuto sluzbu sa podla mojich zisteni pohybuje v rozmedzi 5-10€.
Re: Daňové priznanie študenta 2010
Ja som tiež podal danové priznanie ked som bol ešte študent za rok 2009. A už mam pripravené podat aj za rok 2010 aj ked som zarobil ovela menej ako ty. V 2009 som zarobil asi 50€ a zdanoveho mi za danove priznanie prišlo vyše 9€. Ale zaleži na zamestnávatelovi či dáva dan. Mam jednu celoročnu robotu na kazdy 2.vikend a tam z danoveho neprišlo nič, teda zamesnávatel mi dava aj dan.